Håll koll på allt som är viktigt med Gmails nya gränssnitt. Läs mer om den nya layouten.

Använda botar för att hjälpa dig i Google Chat

Botar är automatiska program som du chattar med, precis som människor.

De kan hjälpa till med att

• kolla upp information
  • schemalägga ett möte
  • slutföra en uppgift.

Hitta botar och lägga till dem i Chat

1. Öppna Gmail.
  2. Klicka på Lägg till i avsnittet Chatt.
  3. Hitta en bot som du vill lägga till eller ange botnamnet i sökrutan.
  4. Klicka på botkortet.
  5. Välj ett alternativ:
    • Meddelande: Ett direktmeddelande mellan dig och boten öppnas.
    • Lägg till i rum: Klicka på de rum där du vill lägga till boten > Lägg till.

Lägga till botar i direktmeddelanden

1. Öppna Gmail.
  2. I avsnittet Chatt väljer du ett direktmeddelande.
  3. Högst upp klickar du på Meny "" bredvid personen eller en lista över personer i chatten.
  4. Klicka på Lägg till botar.
  5. Ange namnet på boten eller välj bland förslagen.
  6. Klicka på Lägg till.

Använda botar för att få hjälp eller ge feedback

1. Öppna Chat.
  2. Välj ett alternativ:
    • Skriv Hjälp i ett direktmeddelande mellan dig och boten.
    • I ett rum med andra personer anger du @botnamn hjälp. Botnamn är namnet på boten.
  3. Skicka en kommentar om boten till Google. Välj ett alternativ:
    • I ett direktmeddelande med boten skriver du dina kommentarer i feedbackavsnittet.
    • I ett rum eller direktmeddelande skriver du @botnamn > din feedback.

Ta bort botar

1. Öppna Gmail.
  2. I avsnittet Chatt klickar du på Meny bredvid den bot du vill ta bort and then Ta bort.

Skapa botar

Öppna Google Chat API-dokumentationen om du vill skapa anpassade botar.
Om du vill ha riktlinjer för hur du skapar botar kontaktar du Google Workspace-administratören.