Deze functie is momenteel beschikbaar in de geïntegreerde functionaliteit in Google Workspace. Lees dit artikel om aan de slag te gaan met de nieuwe functionaliteit.

Een taak maken in Gmail

Als je belangrijke verzoeken in Gmail wilt bijhouden, kun je een taak maken op basis van een e-mail. Nadat je een taak hebt gemaakt in Gmail:

• Je taak wordt opgeslagen in Google Tasks.
  • Je vindt de taak in het zijvenster van Gmail.
  • Je kunt aanvullende details aan de taak toevoegen, zoals een datum en tijd.

Een taak maken vanuit een e-mail

1. Open Gmail op je computer.
  2. Open een e-mail.
  3. Klik bovenaan op Toevoegen aan Tasks Tasks.
    • Als je Toevoegen aan Tasks Tasks niet kunt vinden, klik je op Meer en dan Toevoegen aan Tasks.

Tip: Je kunt ook een e-mail naar het zijvenster van Gmail slepen:

1. Klik in Gmail aan de rechterkant op Tasks Tasks.
    • Als je Tasks niet kunt vinden in Gmail, klik je rechtsonder op Zijvenster tonen Zijvenster weergeven.
  2. Sleep de e-mail naar het zijvenster.

Meer informatie over hoe je taken maakt

• Taken maken in:
    • Google Tasks
    • Google Agenda
    • Google Assistent
  • In Google Chat:
    • Maak een taak op basis van een privéchat.
    • Maak en wijs groepstaken toe in een ruimte.
  • Als je in Google Documenten inlogt op een geschikt Google Workspace-account, kun je taken aan jezelf of aan anderen toewijzen in een document.

Meer informatie over hoe je taken toevoegt in andere Google-producten.