Overstappen van Microsoft Outlook naar Gmail

E-mails ordenen en archiveren

Gebruik in Gmail labels en filters om uw e-mails te ordenen. U kunt berichten ook markeren met een ster, snoozen, archiveren en verwijderen om uw inbox overzichtelijk te houden.

Op deze pagina

Opmerking: Deze instructies gelden voornamelijk alleen voor het web. Bekijk instructies voor overstappen voor mobiele apparaten.

E-mails ordenen

• In Outlook: Gebruik regels, categorieën en mappen.
  • In Gmail: Filters en gekleurde labels toepassen op berichten. U kunt ook meerdere labels toepassen op een bericht en berichten terugvinden door op een van de labels in het linkervenster te klikken.

Meer informatie

Een label maken

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Scroll aan de linkerkant naar beneden en klik vervolgens op Meer.
  3. Klik op Nieuw label maken.
  4. Geef je label een naam.
  5. Klik op Maken.

Berichten in uw inbox labelen

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Selecteer de berichten.
  3. Klik bovenaan op Labels.
  4. Selecteer een label of maak een nieuw label.
Tip: Als u een label op meerdere berichten tegelijk wilt toepassen, vinkt u de selectievakjes links van de berichten aan en kiest u een label boven de inbox.

Meer informatie in het Helpcentrum voor Gmail

Een filter maken

1. Open Gmail.
  2. Klik in het zoekvak bovenaan op Zoekopties tonen foto's afstellen.
  3. Vul je zoekcriteria in. Als je wilt checken of je zoekopdracht goed werkt, kun je kijken welke e-mails worden gevonden door op Zoeken te klikken.
  4. Klik onderaan het zoekvak op Filter maken.
  5. Kies wat het filter moet doen.
  6. Klik op Filter maken.

Opmerking: Als je een filter maakt om berichten door te sturen, heeft dit alleen invloed op nieuwe berichten. Verder geldt dat als iemand reageert op een bericht dat je hebt gefilterd, de reactie alleen wordt gefilterd als deze voldoet aan dezelfde zoekcriteria.

Meer informatie over filters

E-mails markeren voor opvolging

• In Outlook: Gebruik markeringen om belangrijke berichten die u krijgt bij te houden.
  • In Gmail: Markeer berichten met een ster, snooze of markeer ze als belangrijk.

Meer informatie

Een ster toevoegen aan een e-mail om deze duidelijk zichtbaar te maken

1. Open Gmail op je computer.
  2. Ga naar je inbox en klik op de ster links van het bericht. Als het bericht is geopend, klik je op Meer en dan Ster toevoegen.
  3. Als je meerdere sterren hebt, blijf je op het sterpictogram klikken totdat de gewenste ster wordt weergegeven.

E-mails bekijken die u heeft gemarkeerd met een ster

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik links op de pagina op Met ster. Misschien moet je eerst op Meer klikken.

Tip: Als je berichten met een ster wilt vinden, kun je ook zoekoperators gebruiken in Gmail.

• Voer is:starred in om alle berichten met ster te vinden.
  • Als je berichten met een specifieke ster wilt vinden, voer je has: in, gevolgd door de naam van de ster. De namen zijn gebaseerd op de huidige steropties die je gebruikt:
    • has:yellow-star (heeft:gele-ster)
    • has:orange-star (heeft:oranje-ster)
    • has:red-star (heeft:rode-ster)
    • has:purple-star (heeft:paarse-ster)
    • has:blue-star (heeft:blauwe-ster)
    • has:green-star (heeft:groene-ster)
    • has:red-bang (heeft:rood-uitroepteken)
    • has:orange-guillemet (heeft:oranje-punthaak)
    • has:yellow-bang (heeft:geel-uitroepteken)
    • has:green-check (heeft:groen-vinkje)
    • has:blue-info (heeft:blauw-infosymbool)
    • has:purple-question (heeft:paars-vraagteken)

Een e-mail snoozen tot later

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Wijs de e-mail aan.
  3. Klik aan de rechterkant op Snoozen .
  4. Kies een latere datum of tijd om deze e-mail te ontvangen.

Als je meerdere berichten wilt snoozen, selecteer je de berichten. Klik bovenaan op Snoozen .

Tip: Als u een label op meerdere berichten tegelijk wilt toepassen, vinkt u de selectievakjes links van de berichten aan en kiest u een label boven de inbox.

Meer informatie in het Helpcentrum voor Gmail

Bijlagen opslaan

• In Outlook: Bijlagen opslaan op uw computer.
  • In Gmail: Upload bijlagen naar Google Drive.

Meer informatie

Bijlagen opslaan

Belangrijk: Je kunt bepaalde bijlagen niet toevoegen aan Google Drive. Meer informatie over bestanden die je kunt opslaan in Drive

1. Ga op uw computer naar Gmail.
  2. Open een bericht.
  3. Plaats de muisaanwijzer onderaan het bericht op de bijlage.
  4. Klik op Toevoegen aan Drive .

Meer informatie in het Helpcentrum voor Gmail

Onbelangrijke e-mails verwijderen

Onbelangrijke gesprekken verbergen

Misschien krijgt u een e-mail waarvoor u geen verdere berichten wilt zien. U kunt het gesprek negeren door reacties automatisch naar het archief te laten sturen.

• In Outlook: Negeer gesprekken..
  • In Gmail: Zet gesprekken op Mute..

Meer informatie

E-mailgesprekken negeren

1. On your computer, open Gmail.
  2. Open a message.
  3. At the top, click More Meer en dan Mute or Unmute.

Tips:

• At the top of the Gmail search box, to find all messages with the “Muted” label, enter is:muted.
  • To mute a message with keyboard shortcuts, press M. Learn more about keyboard shortcuts.

Meer informatie in het Helpcentrum voor Gmail

Spam verwijderen

• In Outlook: Markeer als ongewenste e-mail en kies instellingen voor ongewenste e-mail.
  • In Gmail: Meld berichten als spam, verplaats berichten naar de spammap en blokkeer afzenders.

Meer informatie

Spam melden

1. Open Gmail op je computer.
  2. Selecteer een of meer e-mails.
  3. Klik op Spam rapporteren .

Afzenders blokkeren

Als je een afzender blokkeert, worden berichten die deze afzender naar je stuurt, in de map Spam geplaatst.

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Open het bericht.
  3. Klik rechtsboven op Meer Meer.
  4. Klik op [Afzender] blokkeren.

Tip: Als je iemand per ongeluk hebt geblokkeerd, kun je de blokkering opheffen door dezelfde stappen te volgen.

Meer informatie in het Helpcentrum voor Gmail

E-mail archiveren

• In Outlook: Stel regels in om automatisch berichten van uw inbox naar het Outlook-archiefbestand te verplaatsen.
  • In Gmail: Archiveer berichten of stel filters in om automatisch berichten naar het archief voor alle e-mail te verplaatsen. U hoeft geen regels met regelmatige tussenpozen uit te voeren.

Meer informatie

E-mails archiveren

1. Open Gmail op je computer.
  2. Open het bericht dat je wilt archiveren.
  3. Klik bovenaan op Archiveren .

Tips:

• Als je meerdere berichten wilt archiveren, klik je op het vakje naast elk bericht en dan Archiveren .
  • Als je een bericht met sneltoetsen wilt archiveren, druk je op E. Meer informatie over sneltoetsen

Gearchiveerde e-mails zoeken

Belangrijk: Als je zoekt in Gmail, bevatten de resultaten gearchiveerde berichten. Meer informatie over zoeken in Gmail

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Meer.
  3. Klik op Alle berichten.
Opmerking: Als u Alle e-mail of Prullenbak niet ziet, scrollt u in de linker zijbalk naar beneden en klikt u op Meer.

Gearchiveerde e-mails weer naar uw inbox verplaatsen

1. On your computer, open Gmail.
  2. Find the archived message.
  3. Next to the message, check the box.
  4. At the top, click Move to Inbox .

E-mails verwijderen

• In Outlook: Verplaats berichten naar de map Verwijderde items en gebruik Opruimen.
  • In Gmail: Verplaats berichten naar de prullenbak. Als je de Prullenbak niet ziet, klik je in het hoofdmenu op Meer and then Prullenbak. Berichten in de prullenbak worden na 30 dagen automatisch verwijderd.

Meer informatie

E-mails verwijderen

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Vink het vakje aan links van elk bericht dat je wilt verwijderen.
  3. Klik bovenaan op Verwijderen .

Opmerking: Als u Alle e-mail of Prullenbak niet ziet, scrollt u in de linker zijbalk naar beneden en klikt u op Meer.

Meerdere berichten verwijderen

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Selecteer links je inbox, een label of een andere categorie.
  3. Vink linksboven, boven je berichten, het vakje Selecteren aan.
    • Er staat een melding die het aantal geselecteerde gesprekken aangeeft. Klik op de link in de melding om alle berichten te selecteren.
  4. Klik bovenaan op Verwijderen .

E-mailadres definitief verwijderen

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Klik links op Meer en dan Prullenbak.
  3. Vink het vakje aan links van elk bericht dat je definitief wilt verwijderen.
  4. Klik bovenaan op Definitief verwijderen.

Tip: Als je alle berichten in de prullenbak wilt verwijderen, klik je in de melding op Prullenbak nu leegmaken.

E-mails uit de prullenbak herstellen

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Klik links op Meer en dan Prullenbak.
  3. Vink het vakje aan links van elk bericht dat je wilt herstellen.
  4. Klik bovenaan op Verplaatsen naar  .
  5. Kies in het menu Verplaatsen naar waar je de berichten naartoe wilt verplaatsen.