IMAP-toegang gebruiken om Gmail te controleren in andere clients

Stel IMAP-toegang in en wijzig je SMTP-instellingen om Gmail-berichten in andere e-mailclients te lezen, zoals Microsoft Outlook en Apple Mail. Wanneer je IMAP-toegang gebruikt, kun je je Gmail-berichten op meerdere apparaten lezen en worden de berichten in realtime gesynchroniseerd. Je kunt ook POP gebruiken om Gmail-berichten te lezen.

Opmerking: Voorkom dat je niet meer kunt inloggen op je account door ervoor te zorgen dat je de limieten van 2500 MB per dag voor IMAP-downloads en 500 MB per dag voor IMAP-uploads niet overschrijdt. Als je één IMAP-account instelt op meerdere computers, moet je even pauzeren na elke instelling.

IMAP instellen

Stap 1: controleer of IMAP is ingeschakeld

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het tabblad Doorsturen en POP/IMAP.
  5. Klik in het gedeelte IMAP-toegang op IMAP inschakelen.
  6. Klik op Wijzigingen opslaan.

Stap 2: wijzig de SMTP- en andere instellingen in je e-mailclient

Gebruik de onderstaande tabel om je client te updaten met de juiste gegevens. Voor hulp bij het updaten van je instellingen zoek je in het Helpcentrum van je e-mailclient naar instructies voor de configuratie van IMAP.

Server voor inkomende berichten (IMAP)

imap.gmail.com

SSL vereist: ja

Poort: 993

Server voor uitgaande berichten (SMTP)

smtp.gmail.com

SSL vereist: ja

TLS vereist: ja (indien beschikbaar)

Verificatie vereist: ja

Poort voor SSL: 465

Poort voor TLS/STARTTLS: 587

Volledige naam of weergavenaam Je naam
Accountnaam, gebruikersnaam of e-mailadres Je volledige e-mailadres
Wachtwoord Je wachtwoord voor Gmail

Problemen oplossen

Ik kan niet inloggen bij mijn e-mailclient

Als je niet kunt inloggen bij je e-mailclient, wordt mogelijk een van de volgende fouten weergegeven:

• 'Gebruikersnaam en wachtwoord worden niet geaccepteerd'
  • 'Ongeldige inloggegevens'
  • Je wordt steeds opnieuw gevraagd je gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren

Stap 1: controleer je wachtwoord

Als je deze problemen ondervindt of niet kunt inloggen, controleer dan eerst of je het juiste wachtwoord gebruikt.

Stap 2: probeer de volgende stappen voor probleemoplossing

• Update je e-mailclient naar de nieuwste versie.
  • Een app-wachtwoord gebruiken: als je authenticatie in twee stappen gebruikt, probeer je in te loggen met een app-wachtwoord.
  • Minder veilige apps toestaan: als je geen authenticatie in twee stappen gebruikt, moet je mogelijk minder veilige apps toestemming geven voor toegang tot je account.
  • Als je onlangs het Gmail-wachtwoord hebt gewijzigd, moet je de gegevens van je Gmail-account mogelijk opnieuw opgeven of je Gmail-account opnieuw instellen in je andere e-mailclient.
  • Als de bovenstaande tips niet helpen, kijk je op https://www.google.com/accounts/DisplayUnlockCaptcha en volg je de stappen op de pagina.
  • De inlogmethode van de e-mailclient is mogelijk onveilig. Log rechtstreeks in bij de Gmail-app.
Fout 'Te veel gelijktijdige verbindingen'

Je kunt niet meer dan vijftien IMAP-verbindingen per account gebruiken. Als je veel e-mailclients hebt die gelijktijdig berichten van Gmail ontvangen, wordt mogelijk de foutmelding 'Te veel gelijktijdige verbindingen' weergegeven.

Als je meerdere e-mailclients of apparaten voor hetzelfde Gmail-account gebruikt, probeer je enkele hiervan te sluiten of bij enkele hiervan uit te loggen.

CN-fout beveiligingscertificaat

Probeer de onderstaande opties als je de volgende fout ziet: 'De server waarmee je bent verbonden, gebruikt een beveiligingscertificaat dat niet kan worden geverifieerd. De CN-naam van het certificaat komt niet overeen met de doorgegeven waarde.'

• Zorg ervoor dat je e-mailclient voor IMAP-toegang en niet voor POP is ingesteld.
  • Controleer je instellingen voor inkomende server en zorg ervoor dat daar imap.gmail.com wordt vermeld en niet pop.gmail.com.
Mijn e-mailclient crasht, of het downloaden van e-mails duurt te lang

Mogelijk download je te veel e-mails in één keer.

Doe het volgende om dit op te lossen:

• Update je IMAP-instellingen, zodat je bepaalde mappen niet synchroniseert.
  • Verwijder je Gmail-account uit je e-mailclient en voeg het account daarna opnieuw toe.
  • Ga naar je IMAP-instellingen in Gmail en stel IMAP in zodat alleen mappen met 10.000 e-mails of minder worden gesynchroniseerd.