Sjekk Gmail via andre e-postplattformer

Du må konfigurere IMAP og endre SMTP-innstillingene dine for å kunne lese Gmail-meldinger i andre e-postprogrammer, for eksempel Microsoft Outlook og Apple Mail. Når du bruker IMAP, kan du lese Gmail-meldingene dine på flere enheter, og e-postene synkroniseres i sanntid. Du kan også lese Gmail-meldinger via POP.

Merk: For at du ikke skal bli midlertidig låst ute fra kontoen din, må du ikke ha IMAP-nedlastinger som overstiger 2500 MB per dag, eller IMAP-opplastinger som overskrider 500 MB per dag. Hvis du konfigurerer den samme IMAP-kontoen på flere datamaskiner, bør du ta en pause mellom hver konfigurering.

Konfigurer IMAP

Trinn 1: Kontrollér at IMAP er slått på

1. Åpne Gmail på datamaskinen.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger øverst til høyre og så Se alle innstillinger.
  3. Klikk på Videresending og POP/IMAP-fanen.
  4. Velg Slå på IMAP ved «IMAP-tilgang».
  5. Klikk på Lagre endringer.

Trinn 2: Endre SMTP og andre innstillinger i e-postprogrammet

Bruk tabellen nedenfor for å oppdatere programmet med riktig informasjon. Hvis du trenger hjelp til å oppdatere innstillingene dine, kan du søke etter instruksjoner for konfigurering av IMAP i e-postklientens brukerstøtte.

Tjener for innkommende e-post (IMAP)

imap.gmail.com

Krever SSL: Ja

Port: 993

Tjener for utgående e-post (SMTP)

smtp.gmail.com

Krever SSL: Ja

Krever TLS: Ja (hvis tilgjengelig)

Krever autentisering: Ja

Port for SSL: 465

Port for TLS/STARTTLS: 587

Fullt navn eller visningsnavn Navnet ditt
Kontonavn, brukernavn eller e-postadresse Hele e-postadressen din
Passord Gmail-passordet ditt

Feilsøk problemer

Jeg kan ikke logge på e-postklienten min

Hvis du ikke klarer å logge på e-postklienten din, kan det hende du får en av disse feilmeldingene:

• «Brukernavn og passord ble ikke godkjent»
  • «Ugyldig legitimasjon»
  • Du blir bedt om å oppgi brukernavn og passord flere ganger etter hverandre

Trinn 1: Sjekk passordet ditt

Hvis du møter på disse problemene, eller hvis du ikke får logget på, bør du først sjekke om du bruker riktig passord.

Trinn 2: Prøv disse feilsøkingsmetodene

• Oppdater e-postklienten til den nyeste versjonen.
  • Bruk et app-passord: Hvis du bruker totrinnsbekreftelse, kan du prøve å logge på med et app-passord.
  • Tillat mindre sikre apper: Hvis du ikke bruker totrinnsbekreftelse, må du kanskje gi mindre sikre apper tilgang til kontoen din.
  • Hvis du nylig har endret Gmail-passordet ditt, kan det hende du må skrive inn Gmail-kontoinformasjonen din på nytt eller gjenta konfigureringen av Gmail-kontoen din i det andre e-postprogrammet.
  • Hvis tipsene ovenfor ikke hjelper, kan du gå til https://www.google.com/accounts/DisplayUnlockCaptcha og følge veiledningen der.
  • Det kan hende at e-postprogrammets påloggingsmetode ikke er sikker. Prøv å logge direkte på Gmail-appen.
  • Kontrollér at det ikke er angitt at e-postappen skal se etter nye e-poster for ofte. Hvis e-postappen ser etter nye e-poster oftere enn hvert 10. minutt, kan appens tilgang til kontoen din bli blokkert.
Feilmeldingen «For mange tilkoblinger samtidig»

Du kan bare ha 15 IMAP-tilkoblinger per konto. Hvis du har mange e-postklienter som får e-post fra Gmail samtidig, kan det hende du ser feilmeldingen «For mange tilkoblinger samtidig».

Hvis du bruker flere e-postklienter eller enheter for samme Gmail-konto, kan du prøve å lukke eller logge av noen av dem.

Feil ved CN for sikkerhetssertifikat

Prøv alternativene nedenfor hvis du ser denne feilmeldingen: «The server you are connected to is using a security certificate that could not be verified. The certificate's CN name does not match the passed value». («Tjeneren du er koblet til, bruker et sikkerhetssertifikat som ikke kunne bekreftes. Sertifikatets CN-navn samsvarer ikke med den angitte verdien.»)

• Sjekk at du har konfigurert IMAP – ikke POP – i e-postprogrammet.
  • Sjekk tjenerinnstillingene for innkommende e-post, og sørg for at det står imap.gmail.com – ikke pop.gmail.com.
E-postprogrammet krasjer – eller det tar for lang tid å laste ned e-post

Det kan hende du laster ned for mange e-poster på én gang.

Sånn løser du dette:

• Oppdater IMAP-innstillingene sånn at noen av mappene ikke synkroniseres.
  • Fjern Gmail-kontoen din fra e-postklienten, og forsøk deretter å legge til kontoen på nytt.
  • Konfigurer IMAP-innstillingene i Gmail sånn at IMAP bare synkroniserer mapper med 10 000 eller færre e-poster.