Gmail controleren via andere e-mailplatforms

Stel IMAP-toegang in en wijzig je SMTP-instellingen om Gmail-berichten in andere e-mailclients te lezen, zoals Microsoft Outlook en Apple Mail. Als je IMAP gebruikt, kun je je Gmail-berichten op meerdere apparaten lezen en worden de berichten in realtime gesynchroniseerd. Je kunt ook POP gebruiken om Gmail-berichten te lezen.

Belangrijk: Voorkom dat je tijdelijk niet meer kunt inloggen op je account door ervoor te zorgen dat je de limieten van 2500 MB per dag voor IMAP-downloads en 500 MB per dag voor IMAP-uploads niet overschrijdt. Als je 1 IMAP-account instelt op meerdere computers, moet je even pauzeren na elke instelling.

Stap 1: Check of IMAP aanstaat

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Klik op het tabblad Doorsturen en POP/IMAP.
  4. Klik in het gedeelte IMAP-toegang op IMAP aanzetten.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Stap 2: Wijzig de SMTP- en andere instellingen in je e-mailclient

Gebruik de onderstaande tabel om je client te updaten met de juiste gegevens. Voor hulp bij het updaten van je instellingen zoek je in het Helpcentrum van je e-mailclient naar instructies voor de configuratie van IMAP.

Server voor inkomende berichten (IMAP)

imap.gmail.com

SSL vereist: ja

Poort: 993

Server voor uitgaande berichten (SMTP)

smtp.gmail.com

SSL vereist: ja

TLS vereist: ja (indien beschikbaar)

Verificatie vereist: ja

Poort voor SSL: 465

Poort voor TLS/STARTTLS: 587

Volledige naam of weergavenaam Je naam
Accountnaam, gebruikersnaam of e-mailadres Je volledige e-mailadres
Wachtwoord Je wachtwoord voor Gmail

Problemen oplossen

Ik kan niet inloggen bij mijn e-mailclient

Belangrijk: Als je niet kunt inloggen bij je e-mailclient, zie je misschien een van de volgende fouten:

• 'Gebruikersnaam en wachtwoord worden niet geaccepteerd'
  • 'Ongeldige inloggegevens'
  • Je wordt steeds opnieuw gevraagd je gebruikersnaam en wachtwoord op te geven

Stap 1: Check je wachtwoord

Als je deze problemen ondervindt of niet kunt inloggen, controleer dan eerst of je het juiste wachtwoord gebruikt.

Stap 2: Probeer de volgende stappen voor probleemoplossing

• Update je e-mailclient naar de nieuwste versie.
  • Een app-wachtwoord gebruiken: als je verificatie in 2 stappen gebruikt, probeer je in te loggen met een app-wachtwoord.
    • Belangrijk: Als je inlogt met OAuth, gebruik je je normale Google-wachtwoord.
  • Minder goed beveiligde apps toestaan: Als je geen verificatie in 2 stappen gebruikt, moet je misschien minder goed beveiligde apps toestemming geven voor toegang tot je account.
  • Als je onlangs je Gmail-wachtwoord hebt gewijzigd, moet je de gegevens van je Gmail-account mogelijk opnieuw invoeren of je Gmail-account opnieuw instellen in je andere e-mailclient.
  • Als de bovenstaande tips niet helpen, kijk je op https://www.google.com/accounts/DisplayUnlockCaptcha en volg je de stappen op de pagina.
  • De inlogmethode van de e-mailclient is mogelijk onveilig. Log rechtstreeks in bij de Gmail-app.
  • Zorg dat de e-mail-app niet is ingesteld om te vaak op nieuwe e-mail te controleren. Als je mail-app vaker dan elke 10 minuten op nieuwe berichten checkt, wordt de toegang van de app tot je account misschien geblokkeerd.
Fout 'Te veel gelijktijdige verbindingen'

Je kunt niet meer dan 15 IMAP-verbindingen per account gebruiken. Als je veel e-mailclients hebt die gelijktijdig berichten van Gmail ontvangen, wordt mogelijk de foutmelding Te veel gelijktijdige verbindingen weergegeven.

Als je meerdere e-mailclients of apparaten voor hetzelfde Gmail-account gebruikt, probeer je enkele hiervan te sluiten of bij enkele hiervan uit te loggen.

CN-fout beveiligingscertificaat

Probeer de onderstaande opties als je de volgende fout ziet: 'De server waarmee je bent verbonden, gebruikt een beveiligingscertificaat dat niet kan worden geverifieerd. De CN-naam van het certificaat komt niet overeen met de doorgegeven waarde.'

• Zorg dat je e-mailclient is ingesteld voor IMAP, niet voor POP.
  • Check de instellingen voor de inkomende server en zorg dat daar imap.gmail.com wordt vermeld, niet pop.gmail.com.
Mijn e-mailclient crasht, of het downloaden van e-mails duurt te lang

Misschien download je te veel e-mails in één keer.

Doe het volgende om dit op te lossen:

• Update je IMAP-instellingen, zodat je bepaalde mappen niet synchroniseert.
  • Verwijder je Gmail-account uit je e-mailclient en voeg het account daarna opnieuw toe.
  • Ga naar je IMAP-instellingen in Gmail en stel IMAP in zodat alleen mappen met 10.000 e-mails of minder worden gesynchroniseerd.