Bijlagen openen en downloaden in Gmail

Als je een e-mail met een bijlage krijgt, kun je de bijlage downloaden naar je apparaat.

Wil je meer uit Google-apps halen op het werk of op school? Meld je aan voor een kosteloze proefperiode voor Google Workspace.

Bijlagen downloaden

Opslaan naar de fotogalerij van je telefoon

Een fotobijlage downloaden

1. Zorg dat je de Gmail-app hebt gedownload.
  2. Open de Gmail-app op je iPhone of iPad.
  3. Open de e-mail.
  4. Tik op de bijlage om deze te openen.
  5. Tik opnieuw op de bijlage.
  6. Tik rechtsboven op Delen Delen.
  7. Tik op Afbeelding opslaan.

Ik kan de foto niet downloaden

Foto's die in het bericht zijn opgenomen, kunnen niet worden opgeslagen in je fotogalerij. De foto moet als bijlage zijn verstuurd om deze te kunnen opslaan.

Mijn foto wordt niet opgeslagen

Je foto's worden niet in je fotogalerij opgeslagen als je Gmail geen toegang tot je foto's hebt gegeven. Doe het volgende om dit op te lossen:

1. Open de app Instellingen op het apparaat.
  2. Tik op Privacy en dan Foto's.
  3. Zet Gmail aan.
Opslaan in Google Drive
  1. Zorg dat je de Gmail-app hebt gedownload.
  2. Open de Gmail-app op je iPhone of iPad.
  3. Open de e-mail.
  4. Tik op de bijlage om deze te openen.
  5. Tik rechtsboven op Opslaan in Drive Toevoegen aan Mijn Drive.
  6. Als het bericht is opgeslagen, zie je 'Opgeslagen in Drive' op het scherm.

Meer informatie over verdachte bijlagen

Gmail beschermt je account tegen potentiële virussen en schadelijke software door je een melding te sturen over verdachte bijlagen in de e-mail. Een bijlage kan om de volgende redenen verdacht zijn:

• De bijlage staat niet-geverifieerde scripts toe: We kunnen niet bevestigen of de bijlagen van het bericht veilig kunnen worden geopend. Als je de bijlagen opent, bestaat de kans dat er schadelijke software wordt uitgevoerd op je computer of apparaat.
  • De bijlage is versleuteld: Sommige bijlagen, zoals documenten die alleen met een wachtwoord kunnen worden geopend, zijn versleuteld en kunnen niet worden gescand op virussen.
  • De bijlage bevat e-mails (.eml): Hoewel we het bericht en eml-bijlagen controleren op spam en virussen, kunnen we niet bevestigen dat de afzender van de eml-bestanden deze e-mails daadwerkelijk heeft gestuurd. Meer informatie over verificatie

Als de e-mail er verdacht uitziet, moet je deze niet beantwoorden en de bijlage niet downloaden. Je kunt:

Als de e-mail afkomstig is van iemand die je kent en vertrouwt, kun je de waarschuwing negeren.