Gmail-berichten verzenden of het verzenden ongedaan maken

Je kunt berichten verzenden of het verzenden ongedaan maken vanuit een browser of de Gmail-app.

Een e-mail schrijven

1. Open de Gmail-app Gmail op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsonder op Opstellen Opstellen.
  3. Voeg ontvangers toe aan het veld Aan. Je kunt ook ontvangers toevoegen aan de velden Cc en Bcc.
  4. Voeg een onderwerp toe.
  5. Schrijf je bericht.
  6. Tik bovenaan de pagina op Verzenden Verzenden.

Tip: Als je opmaak wilt toevoegen (zoals vetgedrukte tekst of een andere tekstkleur), selecteer je de tekst die je wilt opmaken en tik je op Pictogram voor opmaakopties bij opstellen in Gmail.

Een bericht terughalen met 'Verzenden ongedaan maken'

1. Meteen nadat je een bericht hebt verzonden, zie je de melding Verzonden en een optie om de verzending ongedaan te maken.
  2. Tik op Ongedaan maken.

Opties voor het toevoegen van ontvangers van het bericht

Ontvangers toevoegen (Cc)

Wanneer je ontvangers aan het bericht toevoegt, heb je de mogelijkheid een veld 'Cc' toe te voegen. Iedereen in dit veld kan de andere ontvangers van het bericht zien.

'Cc' wordt vaak gebruikt om ontvangers aan een e-mail toe te voegen die geen actie hoeven te ondernemen.

Ontvangers verbergen (Bcc)

Als je een bericht wilt versturen en je het e-mailadres van de ontvangers wilt verbergen, kun je deze toevoegen in het veld 'Bcc'.

Hoe 'Bcc' werkt:

• De ontvangers weten niet dat je iemand hebt toegevoegd aan 'Bcc'.
  • Iemand die je toevoegt aan het veld 'Bcc', kan zien dat hij is toegevoegd aan 'Bcc'. Hij kan ook de berichtontvangers in de velden 'Aan' en 'Cc' zien.
    Opmerking: Als een ontvanger geen Gmail gebruikt, is deze informatie mogelijk niet zichtbaar.
  • Mensen die je toevoegt in 'Bcc', kunnen de namen en e-mailadressen van de andere ontvangers in het veld 'Bcc' niet zien.
  • Als mensen op een bericht reageren via 'Allen beantwoorden', kunnen mensen in 'Bcc' het antwoord niet zien.
Een e-mail verzenden naar meerdere ontvangers

Wanneer je een bericht schrijft, voeg je de ontvangers toe in de velden 'Aan', 'Cc' of 'Bcc'.

Als je meerdere ontvangers wilt toevoegen, plaats je een komma tussen de verschillende namen of e-mailadressen. Je kunt ook op 'Aan', 'Cc' of 'Bcc' klikken om ontvangers toe te voegen of je contactlabels te beheren.

Als je een e-mail wilt sturen aan een groot aantal mensen, kun je ook een groep maken.
Opmerking: Je kunt een groepsmailadres toevoegen in de velden 'Aan', 'Cc' of 'Bcc'.