Je berichten opmaken

Gebruik opmaakopties om de weergave van je Gmail-berichten te wijzigen.

Wil je meer uit Google-apps halen op het werk of op school? Meld je aan voor een kosteloze proefperiode voor Google Workspace.

Je bericht opmaken

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik linksboven op Opstellen.
  3. Klik onderaan het bericht op Opmaakopties .

Modus voor platte tekst aan- of uitzetten

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik linksboven op Opstellen.
  3. Klik onderaan het bericht op Meer opties en dan Modus voor platte tekst.

De standaardtekstopmaak wijzigen

Je kunt een tekststijl selecteren die van toepassing is op alle nieuwe e-mails die je schrijft.

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Scrol omlaag naar het gedeelte 'Standaardtekstopmaak'.
  4. Wijzig de tekst in het vak in de opmaak die je wilt gebruiken voor je e-mails.
  5. Klik onderaan de pagina op Wijzigingen opslaan.