Spelling en grammatica corrigeren terwijl je typt in Gmail

Gmail kan de spelling en grammatica van je e-mails controleren terwijl je schrijft.
  1. Open Google Gmail op je computer.
  2. Klik op Instellingen  en dan Instellingen.
  3. Klik bovenaan op Algemeen.
  4. Schakel de volgende tools in of uit:
  • Grammatica
  • Spelling
  • Autocorrectie
Tip: Er wordt tijdelijk een blauwe stippellijn weergegeven voor grammaticasuggesties en een rode stippellijn voor spellingsuggesties. Als je een wijziging ongedaan wilt maken, klik je op het onderstreepte woord en dan Ongedaan maken
Belangrijk: Niet beschikbaar in alle talen.

Autocorrectie gebruiken met een schermlezer

Je kunt Autocorrectie nog steeds gebruiken met een schermlezer. Als je een wijziging ongedaan wilt maken, gebruik je de pijltoetsen om het onderstreepte woord te zoeken en druk je daarna op Tab en dan Enter.