Sovelluksen salasanalla kirjautuminen

Sovelluksen salasana on 16-numeroinen tunnuskoodi, jonka avulla Googlen ulkopuolinen sovellus tai laite voi käyttää Google-tiliäsi. Salasanoja voi käyttää vain sellaisilla tileillä, joilla kaksivaiheinen vahvistus on käytössä.

Milloin sovelluksen salasanaa käytetään

Varmista tilisi turvallisuus yhdistämällä sovellukset Google-tiliisi Kirjaudu Google-tilillä ‑vaihtoehdolla. Jos käyttämäsi sovellus ei tarjoa tätä vaihtoehtoa, voit

• yhdistää sovelluksen Google-tiliisi sovelluksen salasanan avulla
  • siirtyä käyttämään turvallisempaa sovellusta.

Sovelluksen salasanan luominen ja käyttö

Huom. Jos käytät kaksivaiheista vahvistusta ja näet Väärä salasana ‑virheen, kun yrität kirjautua Google-tilillesi, sovelluksen salasana voi ratkaista ongelman.

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta navigaatiopaneelista Suojaus.
  3. Valitse Googleen kirjautuminen ‑paneelista Sovellussalasanat. Jos tätä vaihtoehtoa ei näy:
    • Tilillesi ei ole määritetty kaksivaiheista vahvistusta.
    • Kaksivaiheinen vahvistus on määritetty vain suojausavaimille.
    • Tilisi on saatu työpaikan, oppilaitoksen tai muun organisaation kautta.
    • Olet ottanut lisäsuojauksen käyttöön tililläsi.
  4. Valitse alareunasta Valitse sovellus ja käyttämäsi sovellus.
  5. Valitse Valitse laite ja käyttämäsi laite.
  6. Valitse Luo.
  7. Syötä sovelluksen salasana ohjeiden mukaan. Sovelluksen salasana on laitteellasi keltaisessa palkissa näkyvä 16-merkkinen koodi.
  8. Valitse Valmis.

Useimmiten sovelluksen salasana tarvitsee syöttää sovellukseen tai laitteelle vain kerran, joten sitä ei tarvitse muistaa ulkoa.

Et välttämättä voi käyttää sovelluksen salasanaa sovelluksella, jota pidetään vähemmän turvallisena. Lue lisää vähemmän turvallisista sovelluksista.

Miksi sovelluksen salasanaa tarvitaan?

Kun kaksivaiheinen vahvistus on käytössä, jotkin sovellukset tai laitteet eivät välttämättä pääse Google-tilillesi. Estetty sovellus tai laite voi päästä Google-tilillesi sovelluksen salasanan avulla.

Huom. Yhdistä sovellukset Google-tiliisi ensisijaisesti valitsemalla Kirjaudu Google-tilillä (käytettävissä monissa sovelluksissa).

Unohtunut sovelluksen salasana

Sovellusten salasanat ovat kertakäyttöisiä. Voit luoda uuden sovelluksen salasanan aina tarvittaessa, vaikka olisit valtuuttanut kyseisen laitteen tai sovelluksen jo aiemmin.

Kirjautuminen ei vieläkään onnistu

Jos käytät muuta kuin Googlen kehittämää sovellusta eikä kirjautuminen onnistu, sovelluksen kirjautumisprosessi ei ehkä ole turvallinen. Kokeile päivittää sovellus uusimpaan versioon ja etsi Kirjaudu Google-tilillä ‑vaihtoehto, joka on käytettävissä monissa sovelluksissa. Voit myös harkita turvallisempaan sovellukseen vaihtamista.

Microsoft Outlookiin liittyvien ongelmien korjaaminen

Jos et pääse kirjautumaan Google-tilillesi Microsoft Outlookissa, voit tehdä näin:

1. Valitse Kirjaudu Google-tilillä
    • Yritä kirjautua sisään Outlookiin Google-tilisi käyttäjänimellä. Varmista, että käytät Outlook-sovelluksen tai ‑ohjelman uusinta versiota.
  2. Käytä sovelluksen salasanaa
    • Jos kaksivaiheinen vahvistus on käytössä Google-tililläsi etkä voi käyttää Kirjaudu Google-tilillä ‑vaihtoehtoa, voit käyttää sovelluksen salasanaa.