Sisäänkirjautuminen sovellusten salasanoilla

Vinkki: Sovellusten salasanoja ei suositella, ja ne ovat useimmissa tapauksissa tarpeettomia. Varmista tilisi turvallisuus yhdistämällä sovellukset Google-tiliin "Kirjaudu Google-tilillä" ‐ominaisuudella.

Sovelluksen salasana on 16-numeroinen tunnuskoodi, jonka avulla vähemmän turvallinen sovellus tai laite voi käyttää Google-tiliäsi. Salasanoja voi käyttää vain sellaisilla tileillä, joilla on kaksivaiheinen vahvistus päällä.

Milloin sovelluksen salasanaa käytetään

Vinkki: iPhonet ja iPadit, joiden käyttöjärjestelmä on iOS 11 tai uudempi, eivät tarvitse sovellusten salasanoja. Käytä sen sijaan "Kirjaudu Google-tilillä" ‑ominaisuutta.

Jos sovellus ei tarjoa "Kirjaudu Google-tilillä" ‑vaihtoehtoa, voit tehdä jommankumman näistä:

• Käytä sovellusten salasanoja
  • Siirry käyttämään turvallisempaa sovellusta tai laitetta

Sovelluksen salasanan luominen ja käyttö

Tärkeää: Jotta voit luoda sovelluksen salasanan, kaksivaiheisen vahvistuksen täytyy olla päällä Google-tililläsi.

Jos käytät kaksivaiheista vahvistusta ja näet "Väärä salasana" ‑virheen kirjautuessasi, voit yrittää käyttää sovelluksen salasanaa.

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse Tietoturva.
  3. Valitse Googleen kirjautuminen ‑kohdasta Kaksivaiheinen vahvistus.
  4. Valitse sivun alareunasta Sovellusten salasanat.
  5. Lisää nimi, joka auttaa sinua muistamaan, missä käytät sovelluksen salasanaa.
  6. Valitse Luo.
  7. Lisää sovelluksen salasana näytön ohjeiden mukaan. Sovelluksen salasana on 16-merkkinen koodi, joka luodaan laitteella.
  8. Valitse Valmis.

Jos olet ottanut kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön, mutta et löydä salasanan lisäysvaihtoehtoa, syynä voi olla jokin seuraavista:

• Google-tililläsi käytetään kaksivaiheiseen vahvistukseen vain suojausavaimia.
  • Olet kirjautunut työpaikan, oppilaitoksen tai muun organisaation tilille.
  • Google-tililläsi on Lisäsuojaus.

Vinkki: Sovelluksen salasana täytyy yleensä lisätä kerran sovellusta tai laitetta kohti.

Miksi saatat tarvita sovelluksen salasanan

Vinkki: Älä luo sovelluksen salasanaa, ellei sovelluksessa tai laitteessa, johon haluat yhdistää, ole "Kirjaudu Google-tilillä" ‑ominaisuutta.

Kun käytät kaksivaiheista vahvistusta, joiltakin vähemmän turvallisilta sovelluksilta tai laitteilta saatetaan estää pääsy Google-tilillesi. Estetty sovellus tai laite voi päästä Google-tilillesi sovelluksen salasanan avulla.
Sovellusten salasanat peruutettu salasanan vaihtamisen jälkeen

Tilisi suojaamiseksi sovellusten salasanat peruutetaan, kun vaihdat Google-tilin salasanan. Jos haluat jatkaa sovelluksen käyttöä Google-tililläsi, luo uusi sovelluksen salasana.

Vinkki: Jos sovellus tarjoaa "Kirjaudu Google-tilillä" ‑ominaisuutta, suosittelemme sovelluksen yhdistämistä Google-tiliin tällä tavalla.

Sovelluksen salasana unohtunut

Kunkin sovelluksen salasanan voi tarkistaa vain kerran. Voit luoda uuden sovelluksen salasanan milloin tahansa.

Jos olet kadottanut laitteen, joka käyttää sovelluksen salasanaa:

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse yläreunasta Tietoturva.
  3. Valitse Sovellusten salasanat ja poista sovellusten salasanat kadonneelta laitteelta. Voit joutua kirjautumaan uudelleen.
Sisäänkirjautuminen ei silti onnistu

Jos käytät Googlen ulkopuolista sovellusta eikä kirjautuminen onnistu, sovelluksen kirjautumisprosessi ei ehkä ole turvallinen. Yritä päivittää sovelluksen uusimpaan versioon ja käytä Kirjaudu Google-tilillä ‑ominaisuutta, jos se näkyy vaihtoehtona.

Vinkki: Voit myös vaihtaa turvallisempaan sovellukseen.

Sovelluksen salasanan poistaminen

Jos kadotat laitteen tai et enää käytä sovelluksen salasanalla valtuutettua sovellusta, sinun kannattaa peruuta sen salasana. Näin voidaan varmistaa, ettei kukaan pääse Google-tilillesi kyseisellä laitteen tai sovelluksen kautta.

Sovelluksen salasanan poistaminen:

1. Avaa Sovellusten salasanat.
  2. Etsi niitä käyttävä sovellus, jonka salasanan haluat peruuttaa.
  3. Jos haluat poistaa pääsyn sovelluksesta, klikkaa Poista Remove.

Vinkki:

• Jos laitteesi käyttöjärjestelmä on Android 4.0 tai uudempi, suosittelemme, että poistat Androidin sovelluksista, joilla on pääsy tilillesi.
  • Kun peruutat sovelluksen salasanan, sovellus ei enää pääse Google-tilillesi.
Microsoft Outlook ‑ongelmien korjaaminen
  • Käytä "Kirjaudu Google-tilillä" ‑ominaisuutta:
    • Yritä kirjautua Outlookiin Google-tilisi käyttäjätunnuksella. Varmista, että sinulla on Outlook-sovelluksen tai ‑ohjelman uusin versio.
  • Käytä sovelluksen salasanaa:
    • Jos kaksivaiheinen vahvistus on päällä Google-tililläsi etkä voi käyttää "Kirjaudu Google-tilillä" ‑ominaisuutta, voit käyttää sovelluksen salasanaa.