Een template maken in Gmail

Als je een bericht hebt met informatie die niet vaak verandert, kun je het bericht opslaan als template in Gmail en het opnieuw gebruiken.

Templates aanzetten

Belangrijk: Je kunt berichttemplates alleen aanzetten en gebruiken in Gmail op je computer.

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Klik bovenaan op Geavanceerd.
  4. Klik naast Templates op Aanzetten.
  5. Klik onderaan op Wijzigingen opslaan.

Een template maken of bewerken

Belangrijk: Nadat je een template hebt verwijderd, kun je deze niet meer herstellen.

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik linksboven op Opstellen.
  3. Vul in het venster Opstellen de tekst van de template in.
  4. Klik onderaan het opstelvenster op Meer opties en dan Templates.
  5. Kies een optie:
    • Zo maak je een nieuwe template: Klik op Concept opslaan als template en dan Opslaan als nieuwe template.
    • Zo wijzig je een eerder opgeslagen template:
      1. Klik op Concept opslaan als template.
      2. Kies een template onder Template overschrijven.
      3. Klik op Opslaan.
    • Zo verwijder je een template:
      1. Klik op Template verwijderen.
      2. Kies de template die je wilt verwijderen.
      3. Klik op Verwijderen.

Een template invoegen

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik linksboven op Opstellen.
  3. Klik onderaan het opstelvenster op Meer opties en dan Templates.
  4. Kies een template onder Template invoegen.
  5. Stel de rest van je bericht op.
  6. Klik op Sturen.

Een automatisch antwoord maken voor berichten

Belangrijk: Als je je berichttemplate als automatisch antwoord wilt sturen, moet je een filter maken.

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik in het zoekvak bovenaan op Zoekopties tonen foto's afstellen.
  3. Voer je zoekcriteria in.
  4. Optioneel: Klik op Zoeken om te controleren of de zoekopdracht goed werkt.
    • Klik op Zoekopties tonen foto's afstellen om terug te gaan naar het filtermenu.
  5. Klik op Filter maken.
  6. Vink het vakje aan naast Template verzenden en kies je template.
  7. Klik op Filter maken.