E-mails beantwoorden met emoji-reacties

Druk jezelf uit en reageer snel op e-mails met emoji's.

Een emoji-reactie toevoegen

In Gmail staat de optie voor een emoji-reactie bij elk bericht.

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Open het bericht dat je wilt beantwoorden.
  3. Klik op Emoji-reactie toevoegen Insert emoji:
    • Bovenaan het bericht, naast Beantwoorden .
    • Onder het bericht.
  4. Selecteer een emoji.
    • De emoji die je selecteert, wordt onderaan de e-mail geplaatst.

Tips:

• Als je wilt weten wie er op een e-mail heeft gereageerd, plaats je de cursor op de emojireactie die je wilt checken.
  • Als je de reactie die iemand anders aan de e-mail heeft toegevoegd opnieuw wilt gebruiken, klik je op de bestaande reactiechip.
  • Als je een emoji wilt toevoegen aan een bericht in het gesprek, klik je op Meer en dan op Reactie toevoegen.

Een emoji-reactie verwijderen

Als je een emoji-reactie wilt verwijderen, klik je in de melding onderaan het bericht op Ongedaan maken.

Belangrijk: Afhankelijk van je instellingen voor Versturen ongedaan maken in Gmail, heb je 5 tot 30 seconden de tijd om een emoji-reactie te verwijderen nadat je die hebt toegevoegd. Als je de tijdsduur wilt wijzigen, update je de annuleringsperiode voor het versturen van Gmail-berichten in de instellingen. Meer informatie over hoe je de instellingen voor Versturen ongedaan maken wijzigt in Gmail

Waarom je misschien emoji-reacties krijgt als e-mail

Emoji-reacties kunnen er anders uitzien en worden getoond als een e-mail met een link met de tekst [Naam] heeft gereageerd via Gmail. Dit gebeurt in de volgende situaties:

Ik kan geen emoji-reacties sturen

In de volgende situaties kun je niet reageren op een e-mail:

• Je hebt een werk- of schoolaccount. Meer informatie over werk- of schoolaccounts
  • Het bericht is naar de mailinglijst van een groep gestuurd.
  • Het bericht is naar meer dan 20 ontvangers gestuurd.
  • Je staat in Bcc.
  • Je hebt al meer dan 20 reacties naar hetzelfde bericht gestuurd.
  • Je opent de e-mail via een andere e-mailprovider, zoals Apple Mail of Microsoft Outlook.
  • Een bericht is versleuteld met versleuteling aan de clientzijde. Meer informatie over versleuteling aan de clientzijde voor Gmail
  • De afzender heeft een aangepast antwoordadres.