Afspraken plannen in Gmail

Je kunt rechtstreeks vanuit Gmail afspraken plannen en vergaderingen afspreken.

Een afspraak maken vanuit een Gmail-bericht

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Open een bericht.
  3. Klik bovenaan het bericht op Meer en dan Afspraak maken.
    • Er wordt een nieuw tabblad geopend in de browser op Agenda.
  4. Bevestig de titel, deelnemers, tijd en andere details van de afspraak.
    • Agenda:
      • Hiermee maak je een afspraak.
      • Hiermee kopieer je het onderwerp en de berichttekst van Gmail.
      • De ontvanger wordt automatisch als genodigde toegevoegd aan het Gmail-bericht.
    • Je kunt meer mensen uitnodigen door hun e-mailadressen toe te voegen.
  5. Als je klaar bent, klik je op Opslaan.

Tip: De titel en beschrijving van de afspraak worden automatisch toegevoegd op basis van het onderwerp en het e-mailbericht van Gmail.

Een afspraak maken en invoegen in een Gmail-bericht

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Stel een e-mail op of beantwoord een e-mail.
  3. Klik onderaan op Een vergadertijd voorstellen  en dan Een afspraak maken.
    • Tip: Als je Een vergadertijd voorstellen  niet kunt vinden, klik je onderaan op Meer opties .
  4. Controleer rechts de afspraaktitel, de deelnemers, het tijdstip en andere details.
    • Agenda:
      • Hiermee maak je een afspraak.
      • Het Gmail-onderwerp wordt gebruikt als de afspraaktitel.
      • De ontvanger wordt automatisch als genodigde toegevoegd aan het Gmail-bericht.
    • Je kunt meer mensen uitnodigen door hun e-mailadressen toe te voegen.
  5. Klik op Opslaan en dan Verzenden.

Tips:

• Er wordt automatisch een overzicht van de afspraak toegevoegd aan de e-mail.
  • Als je het afspraakoverzicht uit het bericht verwijdert, wordt de afspraak niet verwijderd uit Agenda.

Een vergadertijd voorstellen in een Gmail-bericht

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Stel een e-mail op of beantwoord een e-mail.
  3. Klik onderaan het bericht op Een vergadertijd voorstellen en dan Bied tijden aan waarop je vrij bent.
    Tip: Als je Een vergadertijdstip instellen niet kunt vinden , klik je op Meer opties .
  4. Selecteer rechts de afspraakduur.
  5. Kies meerdere tijdstippen in het agendaraster. Je kunt tijdstippen op verschillende dagen selecteren.
  6. Tik op Volgende.
  7. Vul een titel in voor de afspraak.
    • Vouw het vak Meer informatie uit om gegevens toe te voegen.
  8. Klik op Toevoegen aan e-mail en dan Sturen.
    • Als de ontvanger een afspraaktijdstip selecteert, wordt de afspraak automatisch gemaakt en toegevoegd aan je agenda. Je krijgt ook een bevestigingsmail met de afspraakgegevens.

Belangrijk: Deze functie werkt alleen voor 1-op-1-vergaderingen. Als je meerdere ontvangers aan je e-mail hebt toegevoegd, wordt alleen de persoon die als eerste op het voorstel reageert aan de afspraak toegevoegd. Extra deelnemers moet je afzonderlijk toevoegen.

Tips:

• De afspraakrechten zijn standaard ingesteld op Gastenlijst bekijken. Je kunt rechten voor gasten aanpassen nadat de ontvanger de afspraak heeft bevestigd.
  • De voorgestelde tijden in het Gmail-bericht worden getoond in de tijdzone van degene die de afspraak maakt. Op de boekingspagina worden de tijden getoond in de tijdzone van de ontvanger. Nadat de afspraak is gemaakt, wordt deze in Agenda getoond in de lokale tijdzone. Elke deelnemer krijgt een bevestigingsmail waarin de afspraakgegevens in de lokale tijdzone staan.
  • Geboekte tijdstippen kunnen alleen worden gepland in uw primaire agenda.