Google Documenten gebruiken om e-mails op te stellen

Vanaf je computer kun je Google Documenten gebruiken om een e-mailconcept te schrijven en snel een voorbeeld te bekijken in Gmail.

Werken met e-mailconcepten in Google Documenten

1. Open een Google-document op je computer.
  2. Klik linksboven op Invoegen and then Bouwblokken and then E-mailconcept.
    • Je kunt ook @email in het document typen. Druk daarna op Enter.
  3. Als je ontvangers wilt toevoegen in het veld Aan, typ je @ en zoek je in je contacten of typ je e-mailadressen.
  4. Je kunt een onderwerpregel toevoegen, tekst schrijven in het hoofdgedeelte van de e-mail en je concept opmaken.

Een voorbeeld van je e-mailconcept bekijken en de e-mail versturen in Gmail

1. Klik linksboven in het e-mailconcept op Voorbeeld bekijken in Gmail Preview in Gmail.
  2. In het pop-upvenster van Gmail kun je aanvullende wijzigingen aanbrengen in je e-mail.
  3. Klik op Sturen als je klaar bent.
    • Belangrijk: Het e-mailconcept wordt gestuurd vanuit het account waarop je bent ingelogd.