Praktische tips voor bulkmail

Als je commerciële of bulkmails stuurt, is het belangrijk dat je de praktische tips volgt om respectvol om te gaan met de inbox van de ontvanger en dat je voldoet aan de lokale regelgeving en het Gmail-beleid.

Als je een effectieve e-mailcampagne wilt uitvoeren, moeten de berichten die je stuurt je op een zinvolle manier in contact brengen met je ontvangers. Hieronder vind je aanbevelingen om de effectiviteit van je bulkmails te verbeteren.

Vraag toestemming van de ontvangers

In veel landen en regio's moet je verplicht toestemming vragen voordat je klanten commerciële e-mails mag sturen. Het is verstandig om voordat je een e-mail stuurt, eerst duidelijk toestemming te krijgen door klanten de optie te geven zich aan te melden of zich te abonneren op je mailinglijst.

In veel landen en regio's is het ook verplicht om ontvangers een manier te bieden om zich af te melden. Je kunt e-mail samenvoegen gebruiken om commerciële of bulkmails te sturen waarin een afmeldingsoptie is ingebouwd. Vind meer informatie over e-mail samenvoegen.

Tip: Voor bepaalde soorten berichten kunnen klanten zich niet afmelden, zoals bevestigingen van bestellingen en ontvangstbevestigingen.

Volg de toepasselijke spamwetgeving

In veel landen en regio's moeten commerciële of bulkmails informatie bevatten om de afzender te identificeren.

Als je een Google Workspace Individual-abonnee bent en een Gmail-lay-out gebruikt, kun je het volgende aan de voettekst toevoegen:

• Bedrijfsnaam
  • Bedrijfsadres
  • Telefoonnummer

Meer informatie over Gmail-lay-outs.

Vermijd misleidende content

Het gebruik van misleiding is rechtstreeks in strijd met het Gmail-beleid. We raden je ten zeerste aan dit beleid na te leven. De volgende elementen van commerciële of bulkmails mogen niet misleidend zijn:

• Onderwerpregels en content
  • Berichtkoppen
  • Namen van afzenders
  • Antwoordadressen

Bied deelnemers een mogelijkheid om zich af te melden voor ongewenste e-mails

In veel landen en regio's is het ook verplicht voor afzenders om een manier te bieden om je af te melden. In Gmail heeft e-mail samenvoegen een ingebouwde ondersteuning om je af te melden. Meer informatie over hoe je afmeldingsverzoeken beheert met e-mail samenvoegen

Stel een duidelijk bericht op

Gebruik een duidelijk onderwerp en een duidelijke koptekst, zodat je doelen direct helder zijn. Als je betrokkenheid van je doelgroep wilt, kun je een call-to-action of een knop gebruiken.

We raden je ook het volgende aan:

• Gebruik een boodschap die aansluit bij je merk of website.
  • Maak content die niet misleidend is.
  • Gebruik links en knoppen die duidelijk maken wat de bestemming is.

Stel verwachtingen voor hoe vaak je e-mail stuurt

Als je regelmatig berichten stuurt die je abonnees niet nuttig vinden, is de kans groter dat ze zich afmelden of je berichten markeren als spam.

We raden het volgende aan om dit te voorkomen:

• Zorg dat je berichten stuurt met een frequentie die je doelgroep redelijkerwijs zou kunnen verwachten.
  • Zorg dat je duidelijke verwachtingen stelt over hoe vaak je klanten berichten van je krijgen en welke boodschap deze bevatten.