Googlen tuotteiden käyttäminen rinnakkain

Haluatko saada Google Docsista enemmän irti töissä tai koulussa? Rekisteröidy Google Workspace ‐kokeiluun maksutta.

Voit käyttää Googlen tuotteita, kuten Gmailia ja Kalenteria, samassa ikkunassa. Näin voit tehostaa tuottavuutta, eikä sinun tarvitse siirtyä välilehdeltä toiselle.

Kahden Googlen tuotteen avaaminen yhteen ikkunaan

1. Avaa Gmail, Kalenteri tai Google Drive tai jokin Docs‑, Sheets‑ tai Slides‑tiedosto.
  2. Klikkaa oikeasta alakulmasta Näytä sivupaneeli Näytä sivupaneeli.
  3. Valitse oikealta tuote, jonka haluat avata:
    • Kalenteri Kalenteri: Katso aikataulusi ja lisää tai muokkaa tapahtumia.
    • Keep Keep: Luo muistiinpano tai luettelo.
    • Tasks Tasks: Lisää tehtäviä ja määräpäiviä.
    • Yhteystiedot contacts: Käytä yhteystietojasi.
    • Voice "": Soita Google Voice ‑puhelu.
    • Maps Maps: Tee hakuja Google Mapsissa.
  4. Voit sulkea sovelluspaneelin klikkaamalla oikealta Sulje Peruuta.

Vinkki: Voit lisätä sivupaneeliin myös muita Google Workspace ‑laajennuksia.

Lue lisää:

Oikean sivupaneelin sulkeminen tai piilottaminen

Voit sulkea tai piilottaa Google Workspace ‑sivupaneelin.

• Oikean sivupaneelin sulkeminen: Klikkaa oikealta Sulje Peruuta.
  • Oikean sivupaneelin piilottaminen: Jos paneeli on laajennettu, klikkaa sovelluspaneelin oikeasta yläkulmasta Sulje Peruuta. Klikkaa sitten oikeasta alakulmasta Piilota sivupaneeli Piilota sivupaneeli.
  • Oikean sivupaneelin näyttäminen: Klikkaa oikeasta alakulmasta Näytä sivupaneeli Näytä sivupaneeli.

Kalenteritapahtuman luominen

1. Avaa Gmail tai Google Drive tai jokin Docs‑, Sheets‑ tai Slides‑tiedosto.
  2. Jos sivupaneelia ei näy, klikkaa oikeasta alakulmasta Näytä sivupaneeli Näytä sivupaneeli.
  3. Klikkaa oikealta Google Kalenteri Kalenteri.
  4. Klikkaa kalenterista haluamaasi ajankohtaa.
  5. Lisää tapahtuman tiedot.
  6. Klikkaa Tallenna.

Lue lisää Google Kalenterista.

Dokumentin liittäminen kalenteritapahtumaan
  1. Avaa Google Drive tai jokin Docs‑, Sheets‑, Slides‑ tai Drawings‑tiedosto.
  2. Jos sivupaneelia ei näy, klikkaa oikeasta alakulmasta Näytä sivupaneeli Näytä sivupaneeli.
  3. Klikkaa oikealta Google Kalenteri Kalenteri.
  4. Klikkaa kalenterista haluamaasi ajankohtaa.
  5. Lisää tapahtuman tiedot.
  6. Klikkaa Lisää kuvaus ‑kohdan alapuolelta Liitä [dokumentin nimi].
  7. Klikkaa Tallenna.

Paikan etsiminen tai reittiohjeiden hakeminen Google Kalenterista

1. Avaa tietokoneella Google Kalenteri Kalenteri.
  2. Jos sivupaneelia ei näy, klikkaa oikeasta alakulmasta Näytä sivupaneeli Näytä sivupaneeli.
  3. Klikkaa oikealta Maps Maps.
  4. Etsi paikkaa.
  5. Katso lisätietoja paikasta tai hae reittiohjeet klikkaamalla Reittiohjeet.

Vinkkejä:

• Voit estää Google Mapsia avautumasta Google Kalenterissa klikkaamalla Maps-paneelin oikeasta yläkulmasta Sulje Peruuta. Klikkaa oikeasta alakulmasta Piilota sivupaneeli Piilota sivupaneeli. Paikat avautuvat uudelle välilehdelle.
  • Jos haluat lisätä tapahtumaan matkustusajan suoraan Google Kalenterista, valitse kulkutapa ja matka ja klikkaa Lisää kalenteriin.

Tapahtuman paikan esikatselu

1. Avaa tietokoneella Google Kalenteri Kalenteri.
  2. Luo tapahtuma ja lisää paikkaa koskevat tiedot tai klikkaa nykyistä tapahtumaa, jolle on lisätty paikka.
  3. Valinnainen: Voit esikatsella luotavan tapahtuman paikkaa klikkaamalla Esikatsele Mapsissa maps outline.
  4. Klikkaa paikkaa.
  5. Näet paikan tiedot oikealla.

Vinkkejä:

• Voit estää Google Mapsia avautumasta Google Kalenterissa klikkaamalla Maps-paneelin oikeasta yläkulmasta Sulje Peruuta. Klikkaa oikeasta alakulmasta Piilota sivupaneeli Piilota sivupaneeli. Paikat avautuvat uudelle välilehdelle.
  • Jos haluat lisätä tapahtumaan matkustusajan suoraan Google Kalenterista, valitse kulkutapa ja matka ja klikkaa Lisää kalenteriin.

Muistiinpanon tai luettelon luominen

1. Avaa Gmail, Kalenteri tai Google Drive tai jokin Docs‑, Sheets‑ tai Slides‑tiedosto.
  2. Jos sivupaneelia ei näy, klikkaa oikeasta alakulmasta Näytä sivupaneeli Näytä sivupaneeli.
  3. Klikkaa oikealta Keep Keep.
  4. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Tee muistiinpano.
    • Luo uusi luettelo new note.
  5. Lisää haluamasi teksti.
  6. Valitse Valmis.

Lue lisää Google Keepistä.

Keep-muistiinpanon lisääminen dokumenttiin tai esitykseen
  1. Avaa Google-dokumentti tai Slides-esitys.
  2. Jos sivupaneelia ei näy, klikkaa oikeasta alakulmasta Näytä sivupaneeli Näytä sivupaneeli.
  3. Klikkaa oikealta Keep Keep.
  4. Etsi muistiinpano tai luettelo, jonka haluat lisätä, ja vedä se dokumenttiin tai esitykseen.
Docsissa tai Slidesissa olevan tekstin tallentaminen Keepiin
  1. Avaa Google-dokumentti tai Slides-esitys.
  2. Korosta teksti, jonka haluat lisätä muistiinpanoon.
  3. Klikkaa tekstiä kakkospainikkeella ja valitse Lisää Keepiin.

Tehtävän luominen

1. Avaa Gmail, Kalenteri tai Google Drive tai jokin Docs‑, Sheets‑ tai Slides‑tiedosto.
  2. Jos sivupaneelia ei näy, klikkaa oikeasta alakulmasta Näytä sivupaneeli Näytä sivupaneeli.
  3. Klikkaa oikealta Tasks Tasks.
  4. Valitse Lisää tehtävä.
  5. Lisää tiedot.
  6. Valinnainen: Jos haluat lisätä muita tietoja tai määräpäivän, klikkaa Muokkaa Muokkaa.
  7. Kun olet valmis, klikkaa Sulje Tasks Peruuta.

Vinkki: Voit muuttaa tehtävien järjestystä vetämällä tehtävän haluamaasi paikkaan.

Lue lisää Google Tasksin käytöstä.

Sähköpostin tallentaminen tehtäväksi
  1. Siirry Gmailiin.
  2. Jos sivupaneelia ei näy, klikkaa oikeasta alakulmasta Näytä sivupaneeli Näytä sivupaneeli.
  3. Klikkaa oikealta Tasks Tasks.
  4. Etsi postilaatikosta sähköposti, jonka haluat tallentaa tehtäväksi.
  5. Vedä sähköposti oikeaan sivupaneeliin.
Tehtävien järjestäminen listoihin

Voit erotella erityyppiset tehtävät, kuten työt ja yksityiselämään liittyvät tehtävät, omiksi listoikseen.

1. Avaa Gmail, Kalenteri tai Google Drive tai jokin Docs‑, Sheets‑ tai Slides‑tiedosto.
  2. Jos sivupaneelia ei näy, klikkaa oikeasta alakulmasta Näytä sivupaneeli Näytä sivupaneeli.
  3. Klikkaa oikealta Tasks Tasks.
  4. Klikkaa yläreunasta Oma luettelo‑ tai Tiimi-kohdan vieressä olevaa alanuolta Avausnuoli ja sitten Luo uusi lista.
  5. Kirjoita listan nimi ja valitse Valmis.
  6. Voit siirtyä toiseen listaan klikkaamalla yläreunasta listan nimen vieressä olevaa alanuolta Avausnuoli. Valitse toinen lista.

Muiden sovellusten käyttäminen Gmailissa

Voit lisätä muita sovelluksia käytettäväksi yhdessä Google Workspace ‑tuotteiden kanssa. Tällaisia sovelluksia ovat esimerkiksi Asana, Trello, Intuit, Docusign ja muut työkalut.

Laajennusten asentaminen

Google Workspace ‑lisäosien asentaminen

1. Avaa Gmail, Kalenteri tai Google Drive tai jokin Docs‑, Sheets‑ tai Slides‑tiedosto.
  2. Jos sivupaneelia ei näy, klikkaa oikeasta alakulmasta Näytä sivupaneeli Näytä sivupaneeli.
  3. Klikkaa Lataa laajennuksia Lisää soittolistalle .
  4. Etsi ja valitse työkalut, joita haluat käyttää. Google Workspacen laajennukset on merkitty Workspace-laajennusten logolla .
  5. Klikkaa Asenna ja sitten Jatka.
  6. Valitse tilisi ja noudata näytöllä näkyviä ohjeita.

Laajennusten asennuksen poistaminen

Google Workspace ‑laajennusten poistaminen

1. Avaa Gmail, Kalenteri tai Google Drive tai jokin Docs‑, Sheets‑ tai Slides‑tiedosto.
  2. Jos sivupaneelia ei näy, klikkaa oikeasta alakulmasta Näytä sivupaneeli Näytä sivupaneeli.
  3. Klikkaa laajennusta, jonka asennuksen haluat poistaa Lisääja sitten Hallinnoi laajennusta.
  4. Valitse avautuvasta ikkunasta laajennus, jonka haluat poistaa.
  5. Klikkaa Poista asennus ja sitten Poista sovelluksen asennus.