Google-tuotteiden käyttö samassa näkymässä

Voit avata Google-tuotteita, kuten Gmailin tai Kalenterin, samaan ikkunaan tietokoneella. Näin näet kaikki tärkeät tiedot kerralla, eikä sinun tarvitse siirtyä välilehdeltä toiselle.

Kalenterin, muistiinpanojen tai tehtävien katsominen

1. Avaa tietokoneella Gmail, Kalenteri tai Google Docsin, Sheetsin tai Slidesin tiedosto.
  2. Valitse oikealta jokin seuraavista:
    • Kalenteri Kalenteri: Katso aikataulu ja lisää tai muokkaa tapahtumia.
    • Keep Keep: Luo muistiinpano tai luettelo.
    • Tasks Tasks: Lisää tehtäviä ja määräpäiviä.
  3. Voit sulkea oikean sivupalkin valitsemalla oikeasta yläkulmasta Sulje Peruuta.

Lisätietoja:

Oikean sivupalkin sulkeminen tai piilottaminen

Voit sulkea tai piilottaa G Suiten sivupalkin.

• Voit sulkea oikean sivupalkin valitsemalla oikeasta yläkulmasta Sulje Close.
  • Jos haluat piilottaa oikean sivupalkin kokonaan, sulje se ja valitse sitten oikeasta alakulmasta Piilota Piilota sivupaneeli.
  • Jos haluat näyttää oikean sivupalkin, valitse oikeasta alakulmasta Näytä Näytä sivupaneeli.

Kalenteritapahtuman luominen

1. Avaa tietokoneella Gmail tai Google Docsin, Sheetsin tai Slidesin tiedosto.
  2. Valitse oikeasta reunasta Kalenteri Kalenteri.
  3. Klikkaa aikaa kalenterista.
  4. Kirjoita tapahtuman tiedot ja valitse Tallenna.

Lue lisää Google Kalenterista.

Dokumentin liittäminen kalenteritapahtumaan
  1. Avaa tietokoneella Google Docsin, Sheetsin, Slidesin tai Drawingsin tiedosto.
  2. Valitse oikeasta sivupalkista Kalenteri Kalenteri.
    • Jos tämä vaihtoehto ei ole näkyvissä, valitse oikeasta alakulmasta Näytä Näytä sivupaneeli.
  3. Klikkaa kalenterista ajankohtaa, johon haluat lisätä tapahtuman.
  4. Lisää nimi, kuvaus tai osallistujat.
  5. Valitse Lisää osallistujia ‑kohdan yläpuolelta Liitä.
  6. Valitse Tallenna.

Muistiinpanon tai luettelon luominen

1. Avaa tietokoneella Gmail, Kalenteri tai Google Docsin, Sheetsin tai Slidesin tiedosto.
  2. Valitse oikeasta reunasta Keep Keep.
  3. Valitse
    • Tee muistiinpano
    • Uusi lista Uusi lista
  4. Kirjoita teksti.
  5. Valitse Valmis.

Lue lisää Google Keepistä.

Keep-muistiinpanon lisääminen dokumenttiin tai esitykseen
  1. Avaa tietokoneella Google Docsin tai Slidesin dokumentti tai esitys.
  2. Valitse oikeasta reunasta Keep Keep.
  3. Siirry haluamaasi muistiinpanoon ja vedä se dokumenttiin tai esitykseen.
Dokumentissa tai esityksessä olevan tekstin tallentaminen muistiinpanona
  1. Avaa tietokoneella Google Docsin tai Slidesin dokumentti tai esitys.
  2. Korosta teksti, jonka haluat lisätä muistiinpanoon.
  3. Klikkaa hiiren kakkospainiketta ja valitse Tallenna Keepiin.

Tehtävän luominen

1. Avaa tietokoneella Gmail, Kalenteri tai Google Docsin, Sheetsin tai Slidesin tiedosto.
  2. Valitse oikeasta reunasta Tasks Tasks.
  3. Valitse Lisää tehtävä.
  4. Lisää tehtävä.
  5. Lisää tietoja tai määräpäivä klikkaamalla Muokkaa Muokkaa.
  6. Kun olet valmis, valitse Takaisin Takaisin.

Vinkki: Jos haluat muuttaa tehtävien järjestystä, valitse Lisää Lisää ja sitten Oma järjestys. Vedä sitten tehtävät oikeille paikoilleen.

Lue lisää Google Tasksin käytöstä.

Sähköpostin tallentaminen tehtäväksi
  1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta reunasta Tasks Tasks.
  3. Etsi postilaatikosta sähköposti, jonka haluat tallentaa tehtäväksi.
  4. Vedä sähköposti oikeanpuoleiseen sivupalkkiin.
Tehtävien järjestäminen luetteloihin

Voit erotella erityyppiset tehtävät, kuten työtehtävät ja yksityiselämään liittyvät tehtävät, omiksi listoikseen.

1. Avaa tietokoneella Gmail, Kalenteri tai Google Docsin, Sheetsin tai Slidesin tiedosto.
  2. Valitse oikeasta reunasta Tasks Tasks.
  3. Klikkaa yläreunasta alanuolta Avausnuoli ja sitten Luo uusi lista.
  4. Kirjoita luettelon nimi ja valitse sitten Valmis.
  5. Voit siirtyä toiseen luetteloon klikkaamalla alanuolta Avausnuoli. Valitse toinen luettelo.

Muiden sovellusten käyttäminen Gmailissa

Voit hallinnoida projekteja, yhteystietoja ja muita tietoja Gmailista muiden kuin Googlen tarjoamien sovellusten avulla.

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta reunasta Lataa laajennuksia Lataa laajennuksia.
  3. Valitse sovellus.
  4. Valitse Asenna.