Slimme functies en opties in Google-producten

Je kunt bepalen hoe je e-mail-, chat- en videocontent en gerelateerde gegevens over hoe je deze producten gebruikt:
  • worden gebruikt in Gmail, Chat en Meet,
  • worden gedeeld met andere Google-producten.

Het bedieningselement geldt voor slimme functies in Gmail, Chat en Meet die je gegevens kunnen gebruiken om de modellen voor slimme functies te verbeteren, zoals:

Slimme functies in andere Google-producten die je Gmail-, Chat- en Meet-gegevens kunnen gebruiken, zijn onder andere:

Als je je in de Europese Economische Ruimte, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk of Japan bevindt, staan de bovenstaande instellingen standaard uit. Je moet instellingen zelf aanzetten in Gmail en andere Google-producten waarvoor dit geldt om ze te laten werken. Volg de instructies hieronder om deze opties in te stellen in Gmail.

Zelfs als je slimme functies in Gmail, Chat en Meet uitzet, zijn bepaalde slimme functies die apart kunnen worden aan- en uitgezet misschien nog steeds beschikbaar. Deze functies gebruiken geen gegevens van gebruikers die de toestemming hiervoor hebben ingetrokken om de modellen te verbeteren. Enkele voorbeelden:

• Gespreksoverzicht
  • Smart Reply in Chat

Slimme functies en personalisatie-instellingen wijzigen

Belangrijk: Wijzigingen aan de instellingen van Gmail op het web zijn ook van toepassing op de mobiele Gmail-app. Als je de mobiele Gmail-app gebruikt maar geen bericht krijgt over de wijzigingen, update je de app. Niet alle wijzigingen die je op je computer aanbrengt, worden ook doorgevoerd in de mobiele app.

Voor Gmail, Chat en Meet:

1. Ga naar Gmail.
  2. Klik op Instellingen en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Scroll op het tabblad Algemeen naar Slimme functies en personalisatie.
  4. Vink het selectievakje aan of uit om slimme functies aan of uit te zetten.

Voor andere Google-producten:

1. Ga naar Gmail.
  2. Klik op Instellingen en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Scroll op het tabblad Algemeen naar Slimme functies en personalisatie in andere Google-producten.
  4. Vink het selectievakje aan of uit om het delen van gegevens voor andere producten aan of uit te zetten.
  5. Scroll omlaag en klik op Wijzigingen opslaan.