Een lijst met plaatsen maken

In Google Maps kun je een lijst met plaatsen maken, zoals je favoriete plaatsen of plaatsen die je wilt bezoeken.

Een nieuwe lijst maken

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Opgeslagen Plaats opslaan.
  3. Tik rechtsonder op Nieuwe lijst Plus.
  4. Geef een naam en een beschrijving op.
  5. Selecteer een lijsttype:
    • Privé: alleen jij kunt de lijst bekijken en bewerken.
    • Gedeeld: deel een link om de lijst te bekijken of bewerken.
  6. Tik op Opslaan.

Een plaats opslaan in een lijst

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek een plaats of tik op een plaats op de kaart.
  3. Tik onderaan op de naam of het adres van de plaats.
  4. Tik op Opslaan.
  5. Kies een lijst. Als je een nieuwe lijst wilt maken, tik je op Nieuwe lijst Plus.
  6. Optioneel: Nadat je een plaats hebt opgeslagen in een lijst, kun je er een opmerking aan toevoegen.

Uw lijsten vinden

U kunt uw lijsten als volgt vinden:

1. Open de Google Maps-app Maps op uw Android-apparaat.
  2. Tik op Opgeslagen Plaats opslaan.

Een lijst bewerken of verwijderen

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Opgeslagen Plaats opslaan.
  3. Tik op de lijst die je wilt bewerken of verwijderen.
  4. Als je een lijst wilt verwijderen, tik je bovenaan op Meer Meer en dan Lijst verwijderen.
    Opmerking: Je kunt de standaardlijsten van Maps, zoals Favorieten, Wil ik heen en Plaatsen met ster niet verwijderen.
  5. Als je een lijst wilt bewerken, tik je bovenaan op Meer Meer en dan Lijst bewerken.
    • De lijst bewerken: tik bovenaan op de naam of de beschrijving die je wilt wijzigen.
    • Opmerkingen toevoegen: tik op het vak onder de plaats die je wilt beschrijven. Je kunt maximaal 4000 tekens gebruiken.
    • Een opgeslagen plaats verwijderen: tik op Verwijderen Verwijderen.
  6. Als je klaar bent, tik je rechtsboven op Opslaan.

Lijsten verbergen of delen

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Opgeslagen Plaats opslaan.
  3. Tik naast de lijst die je wilt delen op 'Meer' Meer en dan kies een optie:
    • Verbergen/weergeven op uw kaart: Geef uw opgeslagen plaatsen weer of verberg deze als u de kaart bekijkt.
    • Lijst bewerken: voeg plaatsen toe aan de lijst of verwijder plaatsen.
    • Lijst delen: sta toe dat anderen je opgeslagen lijst bekijken of bewerken.
    • Opties voor delen: Je kunt je lijst privé of gedeeld maken. Als je iedereen met de link je lijst wilt laten zien, tik je op Gedeeld.

Iedereen die je lijsten kan bekijken, kan ook de namen en profielfoto's bekijken van mensen die aan de lijst zijn toegevoegd. Ze kunnen ook zien wie plaatsen en notities heeft toegevoegd of bewerkt in de lijst.

Beheren wie je gedeelde lijsten mag bewerken

Anderen uitnodigen om je lijst te bewerken

Je kunt anderen uitnodigen om deel te nemen aan je gedeelde lijsten en ze te bewerken:

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Opgeslagen Plaats opslaan.
  3. Tik naast de lijst op Meer Meer en dan Lijst delen.
  4. Zet de optie voor link voor bewerken aan
  5. Kies met wie je de bewerkingslink wilt delen.

Wijzigen wie je lijst kan bewerken

Ga als volgt te werk om de bewerkingslink van een lijst opnieuw te delen of om meer bewerkers toe te voegen:

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Opgeslagen Plaats opslaan.
  3. Tik op Meer Meer en dan Opties voor delen.
  4. Tik onder Bewerkers op Bewerkers uitnodigen.
  5. Kies met wie je de link wilt delen.

Als je alle huidige bewerkers wilt verwijderen, zet je bewerken uit:

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Opgeslagen Plaats opslaan.
  3. Tik naast de lijst op Meer Meer en dan Opties voor delen.
  4. Zet onder Opties voor bewerken, de optieAnderen deze lijst laten bewerken uit.
    1. Zet Anderen deze lijst laten bewerken aan voor een nieuwe link die je met anderen kunt delen.

Uw lijstvolgorde aanpassen

U kunt de volgorde van opgeslagen plaatsen in Google Maps-lijsten aanpassen.
  1. Open de Google Maps-app Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Opgeslagen Plaats opslaan.
  3. Tik onder 'Je lijsten' op de lijst die u opnieuw wilt indelen.
  4. Tik op 'Bewerken' Bewerken.
  5. Schakel Lijstvolgorde aanpassen in.
  6. Tik op de vier blauwe lijnen links van de titel van de plaats en houd ze vast om de volgorde te wijzigen.
  7. Tik op Opslaan als u klaar bent.

Een lijst volgen

Als je een lijst volgt die is gemaakt door iemand anders, zie je de opgeslagen plaatsen van die persoon in Mijn plaatsen. Ze worden ook getoond als voorgestelde locaties in Google Maps.

Een lijst volgen via een link

1. Tik op de ontvangen link om deze te openen.
  2. Tik op Opslaan. Deze lijst wordt nu toegevoegd aan de groep lijsten die je volgt.
  3. Optioneel: Als je een lijst die iemand met je heeft gedeeld niet meer wilt volgen, tik je op de lijst en dan Opgeslagen.

Lijsten bekijken die zijn gemaakt door anderen

Als een gebruiker Google Maps-lijsten heeft, kun je deze volgen.

1. Tik op de naam van een gebruiker waarvan je de lijst wilt volgen.
  2. Tik op Lijsten.
  3. Tik op de lijst die je wilt volgen en dan Meer Meer en dan Opslaan.