Ryhmän luominen ja ryhmän asetusten valitseminen

Jos olet kirjautunut työpaikan tai oppilaitoksen tilille, saatat nähdä erilaisia vaihtoehtoja. Kysy lisätietoja järjestelmänvalvojaltasi.

Organisaatiot, luokat, tiimit ja muut ryhmät voivat tehdä Google Ryhmien avulla esimerkiksi seuraavia asioita:

• etsiä ihmisiä, joilla on samanlaisia harrastuksia tai kiinnostuksenkohteita, ja osallistua verkkokeskusteluihin
  • lähettää jäsenille sähköpostia ryhmän sähköpostiosoitteen kautta
  • työstää projekteja yhdessä
  • järjestää kokouksia ja tapahtumia.

Ryhmän luominen

1. Kirjaudu sisään Google Ryhmiin.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Luo ryhmä.
  3. Lisää ryhmän tiedot ja valitse asetukset.
    Tietoa asetuksista.
  4. Valitse Luo ryhmä.
    Odota muutama minuutti, jotta uusi ryhmä ehtii aktivoitua, ennen kuin lähetät sille viestin. Muussa tapauksessa saatat saada ilmoituksen, että viestiäsi ei voitu toimittaa.
  5. (Valinnainen) Seuraavat vaiheet: Valitse ryhmän lisäasetukset.
Tietoa asetuksista

Ryhmän tiedot

Asetus Kuvaus
Ryhmän nimi
Lisää nimi, jota ryhmästä käytetään luetteloissa ja viesteissä. Toimi seuraavien ohjeiden mukaan:
  • Nimien enimmäispituus on 73 merkkiä.
  • Valitse nimet, joista kunkin ryhmän tarkoitus on helppo havaita.
Ryhmän sähköpostiosoite

Lisää ryhmän sähköpostiosoite. Jos näet useamman kuin yhden verkkotunnuksen, valitse oikea verkkotunnus listasta. Seuraa näitä ohjeita:

• Sähköpostiosoitteessa voi olla enintään 63 merkkiä. Osoitteen verkkotunnusosaa (esim. @gmail.com) ei lasketa mukaan merkkirajoitukseen.
  • Jotkin sanat on varattu. Niitä ei voi käyttää sähköpostiosoitteina. Katso varatut sanat.

Jos luot ryhmän työpaikan tai oppilaitoksen tilin kautta, sähköpostiosoitteeseen saatetaan lisätä jälkiliite, esimerkiksi ‑user-created. Jos esimerkiksi ryhmän nimi on koulutus, todellinen sähköpostiosoite saattaa olla koulutus-user-created@oma_verkkotunnus.

Ryhmän kuvaus

(Valinnainen) Jos haluat lisätä tietoja ryhmän Tietoja-sivulle, lisää ryhmän tarkoitus tai käyttötarkoitus. Voit lisätä esimerkiksi tietoja ryhmän jäsenistä, ryhmän sisällöstä, UKK:n ja samankaltaisiin ryhmiin liittyviä linkkejä.

Tietosuoja-asetukset

Asetus  Kuvaus
Kuka voi hakea ryhmää?

Valitse, ketkä voivat löytää ryhmän hakemalla ryhmän nimeä, sähköpostiosoitetta tai keskusteluja:

• Ryhmän jäsenet: Jos olet kirjautunut työ- tai koulutilille, näet tämän vaihtoehdon vain, jos järjestelmänvalvoja on sallinut ryhmän omistajien piilottaa ryhmiä hakemistosta.
  • Organisaation jäsenet: Näet tämän vaihtoehdon vain, jos olet kirjautunut työ- tai koulutilille.
  • Kaikki verkon käyttäjät: Jos olet kirjautunut työ- tai koulutilille, näet tämän vaihtoehdon vain, jos järjestelmänvalvoja on määrittänyt ryhmät julkisiksi.
Kuka voi liittyä ryhmään?

Valitse sopiva vaihtoehto:

• Vain kutsutut käyttäjät: Vain kutsutut käyttäjät voivat liittyä ryhmään. Käyttäjät eivät voi lisätä itseään suoraan eivätkä lähettää liittymispyyntöjä.
  • Kuka tahansa organisaatiossa voi pyytää: Organisaation jäsenet voivat pyytää, että heidät lisätään ryhmään. Näet tämän vaihtoehdon vain, jos olet kirjautunut työ- tai koulutilille.
  • Kuka tahansa organisaatiossa voi liittyä: Organisaation jäsenet voivat lisätä itsensä ryhmään. Näet tämän vaihtoehdon vain, jos olet kirjautunut työ- tai koulutilille.
  • Kuka tahansa voi pyytää: Kuka tahansa verkon käyttäjä voi pyytää tulla lisätyksi ryhmään. Jos olet kirjautunut työ- tai koulutilille, näet tämän vaihtoehdon vain, jos järjestelmänvalvoja on määrittänyt, että ryhmien omistajat voivat sallia ulkoisia jäseniä.
  • Kuka tahansa voi liittyä: Kuka tahansa verkon käyttäjä voi lisätä itsensä ryhmään. Jos olet kirjautunut työ- tai koulutilille, näet tämän vaihtoehdon vain, jos järjestelmänvalvoja on määrittänyt, että ryhmien omistajat voivat sallia ulkoisia jäseniä.
Ketkä voivat nähdä keskustelut? Valitse, ketkä voivat nähdä ryhmään postatut keskustelut.
Ketkä voivat postata? Valitse, ketkä voivat lähettää viestejä ryhmän sähköpostiosoitteeseen.
Ketkä voivat nähdä jäsenet? Valitse, ketkä voivat nähdä ryhmän jäsenluettelon.

Jäsenten lisääminen

Asetus Kuvaus
Ryhmän jäsenet Kirjoita niiden henkilöiden nimet tai sähköpostiosoitteet, jotka haluat lisätä ja joille haluat määrittää jäsenen roolin.

Ryhmän jäsenillä on oletuksena peruskäyttöoikeudet. Organisaation ja ryhmän asetuksista riippuen käyttöoikeuksiin voi sisältyä keskustelujen katselu ja niihin postaaminen sekä jäsenten katsominen. Ryhmän omistajat ja ylläpitäjät voivat lisätä tai rajoittaa jäsenten oikeuksia. Jäsenen roolille määritetyt käyttöoikeudet annetaan automaattisesti hallinnoijille ja omistajille.

Ryhmän ylläpitäjät Kirjoita niiden henkilöiden nimet tai sähköpostiosoitteet, jotka haluat lisätä ja joille haluat määrittää hallinnoijan roolin.

Oletusarvoisesti hallinnoijat voivat tehdä samoja asioita kuin omistajatkin, paitsi

• poistaa ryhmän
  • määrittää toisen jäsenen omistajaksi
  • muuttaa omistajan roolia tai tilausasetuksia.

Ryhmän omistajat voivat määrittää minkä tahansa luvan vain omistajille ja rajoittaa näin hallinnoijien lupia. Hallinnoijilla on kuitenkin aina mahdollisuus muuttaa ryhmän lupia ja poistaa rajoitus.

Ryhmä ei voi olla toisen ryhmän hallinnoija.

Ryhmän omistajat Kirjoita niiden henkilöiden nimet tai sähköpostiosoitteet, jotka haluat lisätä ja joille haluat määrittää omistajan roolin.

Jäsenillä, joilla on omistajan rooli, on oletuksena kaikki ryhmän käyttöoikeudet. Monet käyttöoikeudet voidaan myöntää muille käyttäjäryhmille. Kaikkien jäsenten ja sisällön hallinnoinnin käyttöoikeuksien tarkistaminen.

Vain omistaja voi

• poistaa ryhmän
  • tehdä toisesta ryhmän jäsenestä omistajan
  • muuttaa toisen omistajan asetuksia
  • viedä ryhmän viestejä Google Takeoutilla.

Vain ryhmän omistajat ja hallinnoijat voivat muuttaa ryhmän asetuksia.

Jos olet kirjautunut sisään työ- tai koulutilillä, järjestelmänvalvoja voi poistaa joitakin ryhmän omistajien lupia:

• voidaan poistaa: viestien julkaiseminen tai uusien jäsenten lisääminen, kutsuminen tai hyväksyminen
  • ei voida poistaa: jäsenten tai keskustelujen katsominen tai viestiminen muille omistajille.

Ryhmä ei voi olla toisen ryhmän omistaja.

Tervetuloviesti Kirjoita sähköpostiviesti, joka lähetetään ryhmään ilman kutsua lisätyille. Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain, jos Lisää jäseniä suoraan ‑asetus on päällä.
Kutsuviesti Kirjoita sähköpostikutsussa lähetettävä viesti, jolla henkilöä pyydetään liittymään ryhmään. Kutsuttu voi liittyä ryhmään klikkaamalla kutsussa olevaa linkkiä. Tämä on käytettävissä vain, jos Lisää jäseniä suoraan ‑asetus on pois päältä.
Tilaus

Valitse asetukset, jotka määrittävät sähköpostien vastaanottamista ryhmästä. Vaihtoehdot ovat seuraavat:

• Jokainen sähköposti
  • Tiivistelmät
  • Lyhennetty
  • Ei mitään

Jos haluat saada ryhmän viesteistä lyhennettyjä yhteenvetoja tai tiivistelmiä, ryhmän keskusteluhistorian on oltava päällä.

Lisää jäseniä suoraan

Valitse, lisätäänkö ryhmään jäseniä suoraan vai kutsutaanko heidät liittymään.

Kun Lisää jäseniä suoraan ‑asetus on

• päällä: —Valitut käyttäjät lisätään ryhmään ja he saavat käyttöönsä valitsemasi tilausasetukset. Jäsenet voivat muuttaa tilausasetuksiaan myöhemmin.
  • pois päältä: Valitut käyttäjät saavat sähköpostitse kutsun liittyä ryhmään. Heidät lisätään ryhmään vasta, kun he hyväksyvät kutsun.
Tietoja lisäasetuksista

Kun olet luonut ryhmän, voit valita haluamasi lisäasetukset, kuten viestien valvonnan ja sähköpostien alatunnisteet. Voit myös päivittää yleiset asetukset, jotka valitsit ryhmän luomisen yhteydessä.

Yleiset | Jäsenen tietosuoja | Postauskäytännöt | Sähköpostiasetukset | Jäsenten valvonta

Yleiset

Asetus Kuvaus
Ryhmän nimi
Lisää nimi, jota ryhmästä käytetään luetteloissa ja viesteissä. Toimi seuraavien ohjeiden mukaan:
  • Nimien enimmäispituus on 73 merkkiä.
  • Valitse nimet, joista kunkin ryhmän tarkoitus on helppo havaita.
Ryhmän sähköpostiosoite

Lisää ryhmän sähköpostiosoite. Jos näet useamman kuin yhden verkkotunnuksen, valitse oikea verkkotunnus listasta. Seuraa näitä ohjeita:

• Sähköpostiosoitteessa voi olla enintään 63 merkkiä. Osoitteen verkkotunnusosaa (esim. @gmail.com) ei lasketa mukaan merkkirajoitukseen.
  • Jotkin sanat on varattu. Niitä ei voi käyttää sähköpostiosoitteina. Katso varatut sanat.

Jos luot ryhmän työpaikan tai oppilaitoksen tilin kautta, sähköpostiosoitteeseen saatetaan lisätä jälkiliite, esimerkiksi ‑user-created. Jos esimerkiksi ryhmän nimi on koulutus, todellinen sähköpostiosoite saattaa olla koulutus-user-created@oma_verkkotunnus.

Ryhmän kuvaus

(Valinnainen) Jos haluat lisätä tietoja ryhmän Tietoja-sivulle, lisää ryhmän tarkoitus tai käyttötarkoitus. Voit lisätä esimerkiksi tietoja ryhmän jäsenistä, ryhmän sisällöstä, UKK:n ja samankaltaisiin ryhmiin liittyviä linkkejä.

Tervetuloviesti Lisää tervetuloviesti ryhmällesi, muokkaa viestiä tai poista se. Katso Ryhmän tervetuloviestin lisääminen tai muuttaminen.
Ota käyttöön Google Ryhmien lisäominaisuudet Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat tehdä ryhmästä yhteiskäyttöpostilaatikon. Tutustu artikkeliin Ryhmän muuttaminen yhteiskäyttöpostilaatikoksi.
Jaetut tunnisteet Valitse valintaruutu, jos haluat ottaa käyttöön mahdollisuuden lisätä keskusteluihin tunnisteita järjestelyn ja haun helpottamiseksi. Tutustu tunnisteiden luomista ja käyttämistä käsittelevään osioon.
Kuka voi nähdä ryhmän?

Valitse, ketkä voivat löytää ryhmän hakemalla ryhmän nimeä, sähköpostiosoitetta tai keskusteluja:

• Ryhmän jäsenet: Jos olet kirjautunut työ- tai koulutilille, näet tämän vaihtoehdon vain, jos järjestelmänvalvoja on sallinut ryhmän omistajien piilottaa ryhmiä hakemistosta.
  • Organisaation jäsenet: Näet tämän vaihtoehdon vain, jos olet kirjautunut työ- tai koulutilille.
  • Kaikki verkon käyttäjät: Jos olet kirjautunut työ- tai koulutilille, näet tämän vaihtoehdon vain, jos järjestelmänvalvoja on määrittänyt ryhmät julkisiksi.
Kuka voi liittyä ryhmään?

Valitse sopiva vaihtoehto:

• Vain kutsutut käyttäjät: Vain kutsutut käyttäjät voivat liittyä ryhmään. Käyttäjät eivät voi lisätä itseään suoraan eivätkä lähettää liittymispyyntöjä.
  • Vain organisaation käyttäjät: Organisaatioosi kuuluvat henkilöt voivat lisätä itsensä ryhmään. Näet tämän vaihtoehdon vain, jos olet kirjautunut työ- tai koulutilille.
  • Organisaation käyttäjät voivat pyytää: Organisaatioosi kuuluvat henkilöt voivat pyytää, että heidät lisätään ryhmään. Näet tämän vaihtoehdon vain, jos olet kirjautunut työ- tai koulutilille.
  • Organisaation käyttäjät voivat liittyä, kuka tahansa verkossa voi pyytää lupaa liittyä: Organisaatioosi kuuluvat henkilöt voivat lisätä itsensä ryhmään, ja kuka tahansa verkon käyttäjä voi pyytää, että hänet lisätään ryhmään. Näet tämän vaihtoehdon vain, jos olet kirjautunut työ- tai koulutilille ja järjestelmänvalvoja on määrittänyt, että ryhmien omistajat voivat sallia ulkoisia jäseniä.
  • Kuka tahansa verkossa voi pyytää lupaa liittyä: Kuka tahansa verkon käyttäjä voi pyytää, että hänet lisätään ryhmään. Jos olet kirjautunut työ- tai koulutilille, näet tämän vaihtoehdon vain, jos järjestelmänvalvoja on määrittänyt, että ryhmien omistajat voivat sallia ulkoisia jäseniä.
  • Kuka tahansa verkossa voi liittyä: Kuka tahansa verkon käyttäjä voi lisätä itsensä ryhmään. Jos olet kirjautunut työ- tai koulutilille, näet tämän vaihtoehdon vain, jos järjestelmänvalvoja on määrittänyt, että ryhmien omistajat voivat sallia ulkoisia jäseniä.
Salli ulkoiset jäsenet

Valitse, voiko organisaation ulkopuolisista henkilöistä tulla ryhmän jäseniä.

Tämä vaihtoehto näkyy vain työ- tai koulutilillä luoduissa ryhmissä ja vain siinä tapauksessa, että järjestelmänvalvoja on määrittänyt, että ryhmien omistajat voivat sallia ulkoisia jäseniä.

Kuka voi nähdä keskustelut? Valitse, ketkä voivat nähdä ryhmään postatut keskustelut.
Ketkä voivat postata? Valitse, ketkä voivat lähettää viestejä ryhmän sähköpostiosoitteeseen.
Ketkä voivat nähdä jäsenet? Valitse, ketkä voivat nähdä ryhmän jäsenluettelon.
Ryhmän sisällön luokitus

Valitse, onko ryhmän sisältö sopivaa kaikille vai vain aikuisille. Jos valitset Vain aikuisille, et voi muuttaa asetusta myöhemmin.

Tämä vaihtoehto näkyy vain, jos ryhmä on luotu julkisessa googlegroups.com-verkkotunnuksessa.

Jäsenen tietosuoja

Asetus Kuvaus
Uusilta jäseniltä vaadittava tunnistautuminen

Uusilta jäseniltä vaadittava identiteettimuoto

• Joko näyttönimi tai organisaation profiili: Jäsenet käyttävät Google-tilinsä profiilinimeä oletusnäyttönimenään. He voivat muuttaa näyttönimeään. He voivat myös valita, tekevätkö he linkityksen Google-tiliinsä.
  • Vain näyttönimen profiili: Jäsenille annetaan oletusnäyttönimi, joka on heidän sähköpostiosoitteensa lyhyt versio. He voivat muuttaa näyttönimeä, mutta he eivät voi tehdä linkitystä Google-tiliinsä.
  • Vain organisaation profiili: Jäsenten on käytettävä Google-tilinsä profiilinimeä ja tehtävä linkitys Google-tiliinsä.

Tähän asetukseen tehdyt muutokset vaikuttavat käyttäjien näyttönimiin seuraavasti:

• Jos asetukseksi muutetaan organisaation profiili ‑vaihtoehto, kaikki käyttäjät päivitetään käyttämään Google-tilinsä profiilinimeä.
  • Jos asetus muutetaan organisaation profiilista näyttönimeen, kaikki näyttönimet päivitetään oletusnäyttönimiksi.
  • Jos asetus muutetaan joko–tai-vaihtoehdosta näyttönimeen, kaikki organisaation profiilin valinneet käyttäjät päivitetään käyttämään oletusnäyttönimiään. Tämä ei vaikuta jäseniin, joilla on oma näyttönimi.

Valitsemalla Näyttönimien on oltava yksilöllisiä ‑ruudun voit estää useita jäseniä käyttämästä samaa henkilöllisyyttä.

Ketkä voivat ottaa yhteyttä ryhmän omistajiin Valitse, ketkä käyttäjät voivat ottaa yhteyttä niihin jäseniin, joilla on ryhmän omistajan rooli.
Ketkä voivat nähdä jäsenten sähköpostiosoitteet Valitse, ketkä käyttäjät voivat nähdä jäsenten sähköpostiosoitteet Ryhmät-käyttöliittymässä. Sähköpostiosoitteet saattavat silti näkyä muissa Workspace-sovelluksissa.

Postauskäytännöt

Asetus Kuvaus
Salli postaaminen sähköpostitse
Kun tämä ruutu on valittu, käyttäjät voivat postata viestejä ryhmälle. Jos tätä ruutua ei ole valittu, käyttäjät eivät voi lähettää viestejä ryhmälle ryhmän sähköpostiosoitteen kautta.
Salli postaaminen verkosta Kun tämä ruutu on valittu, käyttäjät voivat lähettää viestejä ryhmälle Google Ryhmät ‑käyttöliittymän kautta (groups.google.com).
Keskusteluhistoria
Laita keskusteluhistoria päälle, jotta jäsenet voivat katsoa Google Ryhmien postauksia aina halutessaan.

Ryhmien omistajat ja hallinnoijat voivat laittaa ominaisuuden päälle tai pois päältä kussakin ryhmässä.

• Päällä: Jäsenet, jotka haluavat saada sähköpostipäivityksiä, voivat lukea postauksia ja vastata niihin Google Ryhmien verkkoversion, sähköpostin tai niiden kummankin avulla. Jos jäsen poistaa sähköpostipäivitykset käytöstä, hän voi käyttää postauksia verkossa.
  • Ei käytössä: Ryhmän jäsenet näkevät vanhat postaukset (ne, jotka lisättiin historiaan ennen kuin ominaisuus otettiin pois päältä) verkossa. Uusia postauksia ei lisätä historiaan. Sellaiset ryhmän jäsenet, jotka saavat sähköpostipäivityksiä, voivat lukea ne ja vastata niihin sähköpostitse. Käyttäjät, jotka ovat poistaneet sähköpostipäivitykset käytöstä, voivat käyttää aiempia postauksia, mutta eivät näe uusia.

Ketkä voivat vastata yksityisesti kirjoittajille Valitse, ketkä voivat vastata yksityisesti kirjoittajille koko ryhmän sijaan.
Ketkä voivat liittää tiedostoja Valitse, ketkä voivat liittää dokumentteja, kuvia ja muita tiedostoja.
Ketkä voivat valvoa sisältöä Valitse, ketkä voivat hyväksyä, estää ja poistaa ryhmälle lähetettyjä viestejä.
Ketkä voivat valvoa metadataa Valitse, ketkä voivat käyttää Yhteiskäyttöpostilaatikko-ominaisuuksia.
Ketkä voivat postata ryhmän puolesta Valitse, ketkä voivat julkaista viestejä ryhmän sähköpostiosoitteen kautta (oman sähköpostiosoitteensa sijaan).

Oletuslähettäjä

Valitse ryhmästä lähetettyjen viestien oletusosoite:

• Kirjoittajan osoite: Tämä on paras vaihtoehto keskusteluryhmille.
  • Ryhmän osoite: Tämä on paras vaihtoehto ryhmille, joissa useat käyttäjät vastaavat ryhmän puolesta. Tällaisia ovat esimerkiksi tuotetukiryhmät.
Viestien valvonta

Valitse, pitääkö viestit tarkastaa ja hyväksyä ennen niiden lähettämistä ryhmälle:

• Ei valvontaa: Viestit postataan sellaisenaan ilman tarkastusta.
  • Valvo muiden kuin jäsenten viestejä: Muiden kuin jäsenten viestit on tarkastettava ja hyväksyttävä, ennen kuin ne lähetetään ryhmälle.
  • Valvo kaikkia viestejä: Kaikki viestit on tarkastettava ja hyväksyttävä, ennen kuin ne lähetetään ryhmälle.

Lue lisää viestien valvomisesta artikkelista Uusien viestien hyväksyntä tai estäminen.

Uusien jäsenten rajoitukset

Valitse, millaiset postausoikeudet uusille jäsenille annetaan, kun heidät lisätään ryhmään:

• Uusilla jäsenillä ei postausrajoituksia: Uudet jäsenet voivat lähettää viestejä ryhmälle ilman valvontaa.
  • Uusien jäsenten julkaisuja valvotaan: Uusien jäsenten viestit edellyttävät tarkastusta ja hyväksyntää, ennen kuin ne postataan ryhmälle.
  • Uudet jäsenet eivät voi postata: Uudet jäsenet eivät voi lähettää viestejä ryhmälle.

Voit muuttaa näitä asetuksia jäsenkohtaisesti milloin tahansa.

Roskapostiviestien käsittely

Valitse, mitä ryhmälle lähetetyille viesteille tehdään, jos järjestelmä merkitsee ne roskapostiksi:

• Hylkää kaikki roskapostiksi merkityt viestit: Roskapostiksi merkittyjä viestejä ei toimiteta ryhmälle. Tämä on roskapostivalvonnan tiukin taso. Jotkin asialliset viestit saatetaan merkitä roskapostiksi ja hylätä.
  • Valvo ja ilmoita sisällönvalvojille: Roskapostiksi merkityt viestit lähetetään tarkistettaviksi ja niistä ilmoitetaan käyttäjille, joilla on sisällönvalvontaoikeus.
  • Valvo ilmoittamatta sisällönvalvojille: Roskapostiksi merkityt viestit lähetetään tarkistettaviksi mutta niistä ei ilmoiteta sisällönvalvojille.
  • Julkaise epäilyttävät viestit ryhmässä: Roskapostiksi merkityt viestit toimitetaan ryhmälle. Näet tämän vaihtoehdon vain, jos olet kirjautunut työ- tai koulutilille.
Hylättyä viestiä koskeva ilmoitus Valitse, ilmoitetaanko hylätyn viestin lähettäjälle, että viestiä ei julkaistu ryhmälle.

Sähköpostiasetukset

Asetus Kuvaus
Aiheen etuliite
Lisää automaattisesti etuliite ryhmäviestien aiheriville. Etuliite auttaa tunnistamaan sähköpostin ryhmästä.
Sähköpostin alatunniste

Valitse ryhmän sähköpostiviestien alaviitteen sisältö:

• Lisää Ryhmien vakioalatunniste: Sisältää linkin viestiin groups.google.comissa sekä mahdolliset tilausasetukset. Jotta voit nähdä viestin linkin kautta, sinulla on oltava pääsy Google Ryhmien verkkoversioon.
  • Lisää yksilöity alatunniste: Tämä on itse määrittämäsi teksti, kuten oikeudelliset ilmoitukset ja organisaatiosi tiedot. Teksti voi sisältää enintään 1 000 merkkiä, ja voit lisätä ainoastaan tekstiä.
Ryhmän sähköpostien kieli Lisää kieli, jota käytetään järjestelmän luomissa tiedoissa, kuten ilmoituksissa ja sähköpostien alatunnisteissa.
Automaattiset vastaukset

Valitse valintaruudut lähettääksesi automaattiset vastaukset ryhmän jäseniltä tai muilta organisaatioosi kuuluvilta tai sen ulkopuolisilta henkilöiltä saapuviin viesteihin.

Näet tämän vaihtoehdon vain, jos olet kirjautunut työ- tai koulutilille.

Vastausten kohde

Valitse, kenelle ryhmäpostausten vastaukset lähetetään:

• Kaikki ryhmän jäsenet
  • Vain ryhmän hallinnoijat
  • Vain ryhmän omistajat
  • Vain alkuperäisen viestin kirjoittaja
  • Lähettäjän valitsema vastaanottaja
  • Valitsemasi oma vastausosoite
Keskustelutila

Laita keskustelutila päälle tai pois päältä. Keskustelutila määrittää sen, mitä tapahtuu uusille viesteille, joiden aihe on täsmälleen sama kuin aiemmassa viestiketjussa, jossa on uutta toimintaa, mutta joita ei lähetetä vastauksina kyseiseen viestiketjuun.

Kun keskustelutila on päällä, tällaiset viestit lisätään viestiketjuun vastauksina. Kun tila on poissa käytöstä, jokainen tällainen viesti aloittaa uuden viestiketjun.

Jos poistat keskustelutilan käytöstä, viestiketjussa jo olevat viestit säilyvät muuttumattomina. Käytöstä poistaminen koskee vain uusia viestejä.

Jäsenten valvonta

Asetus Kuvaus
Ketkä voivat hallinnoida jäseniä Valitse, ketkä voivat lisätä ja poistaa jäseniä.
Ketkä voivat muokata omavalintaisia rooleja Valitse, ketkä voivat muuttaa ryhmien roolien lupia.
Omavalintaiset roolit Luo ryhmälle yksilöityjä rooleja ja muokkaa niitä. Tutustu yksilöidyn roolin luomiseen tai muokkaamiseen.

Yhteiskäyttöpostilaatikon valitseminen ryhmän tyypiksi

Edellyttää omistajan tai hallinnoijan roolia.

Jos olet kirjautunut työ- tai koulutilille, tämä ominaisuus edellyttää Google Groups for Businessia.

Jos haluat ottaa Yhteiskäyttöpostilaatikon ominaisuudet käyttöön, sinun on laitettava keskusteluhistoria päälle. Lue lisää keskusteluhistorian laittamisesta päälle ja pois päältä.

1. Kirjaudu sisään Google Ryhmiin.
  2. Klikkaa ryhmän nimeä.
  3. Valitse vasemmalta Ryhmän asetukset.
  4. Valitse Ota käyttöön Google Ryhmien lisäominaisuudet ‑kohdasta Yhteiskäyttöpostilaatikko.

Ryhmän nimen, kuvauksen ja sähköpostiasetusten muuttaminen

Edellyttää omistajan tai hallinnoijan roolia.

1. Kirjaudu sisään Google Ryhmiin.
  2. Klikkaa ryhmän nimeä.
  3. Valitse vasemmalta Ryhmän asetukset.
  4. Tee muutokset Yleiset-osiossa.
  5. Valitse Tallenna muutokset.

Ryhmän sähköpostiasetusten valitseminen

Edellyttää omistajan tai hallinnoijan roolia.

1. Kirjaudu sisään Google Ryhmiin.
  2. Klikkaa ryhmän nimeä.
  3. Valitse vasemmalta Ryhmän asetuksetja sittenSähköpostiasetukset.

4. Valitse sähköpostiasetukset:
    • Aiheen etuliite ‒ Merkitsee sähköpostin ryhmältä tulevaksi viestiksi.
    • Sähköpostin alatunniste – Tämän avulla käyttäjien on helppo siirtyä tilausasetuksiin ja löytää postaus Google Ryhmistä.
    • Keskustelutila ‒ Näyttää viestit ketjuissa aiheen mukaan sen sijaan, että jokainen viesti näytettäisiin erikseen, kun se julkaistaan.
    • Vastausten kohde ‒ Määrittää kohteen, johon sähköpostilla lähetetyt vastaukset ryhmäviesteihin lähetetään oletusarvoisesti.
      Valitsemasi vaihtoehto täytetään automaattisesti Vastaanottaja-kenttään, kun vastaat viestiin. Voit vaihtaa vastaanottajia manuaalisesti itse viestissä.
  5. Valitse Tallenna muutokset.

Jäsenten identiteetin näyttötavan määrittäminen

Edellyttää omistajan tai hallinnoijan roolia.

Voit sallia, että jäsenet voivat postata julkisesti näkyvällä nimellä, tai edellyttää, että jäsenten on linkitettävä Google-profiilinsa.

1. Kirjaudu sisään Google Ryhmiin.
  2. Klikkaa ryhmän nimeä.
  3. Valitse vasemmalta Ryhmän asetuksetja sittenJäsenen tietosuoja.
  4. Valitse jokin vaadittavista tunnistautumismenetelmistä.
  5. Valitse Tallenna muutokset.

Postaamista, keskustelujen katsomista ja ryhmään liittymistä koskevien oikeuksien määrittäminen

Edellyttää omistajan tai hallinnoijan roolia.

1. Kirjaudu sisään Google Ryhmiin.
  2. Klikkaa ryhmän nimeä.
  3. Klikkaa vasemmalta Ryhmän asetuksetja sittenPostauskäytännöt.
  4. Valitse ryhmälle haluamasi luvat.
  5. Valitse Tallenna muutokset.

Jäsenten ja roolien hallinnointia koskevien oikeuksien määrittäminen

Edellyttää omistajan tai hallinnoijan roolia.

1. Kirjaudu sisään Google Ryhmiin.
  2. Klikkaa ryhmän nimeä.
  3. Klikkaa vasemmalta Ryhmän asetuksetja sittenJäsenten valvonta.
  4. Valitse ryhmälle haluamasi luvat.
  5. Valitse Tallenna muutokset.

Omien tilausasetusten muuttaminen

1. Kirjaudu sisään Google Ryhmiin.
  2. Klikkaa ryhmän nimeä.
  3. Valitse vasemmalta Omat jäsenyysasetukset.
  4. Valitse Tilaus-vaihtoehto:
    • Jokainen sähköposti: Viestit lähetetään yksitellen sitä mukaa kun niitä julkaistaan ryhmässä.
    • Tiivistelmä: Enintään 25 kokonaista viestiä yhdistetään yhteen sähköpostiin ja lähetetään päivittäin.
    • Lyhennetty: Enintään 150 viestin yhteenvedot koostetaan yhdeksi sähköpostiksi ja lähetetään päivittäin.
    • Ei sähköpostia: Ryhmän viestejä ei lähetetä.

Jos haluat saada ryhmän viesteistä lyhennettyjä yhteenvetoja tai tiivistelmiä, ryhmän keskusteluhistorian on oltava päällä.

5. Valitse Tallenna muutokset.