Een groep maken en de groepsinstellingen kiezen

Je kunt Google Groepen gebruiken om een online groep voor je team, organisatie, klas of andere groep te maken zodat je onder andere het volgende kunt doen:

• Elkaar e-mailen
  • Groepsdiscussies hosten
  • Samenwerken aan projecten
  • Vergaderingen organiseren
  • Mensen met dezelfde hobby's of interesses zoeken

Je kunt ook het type, de naam of de beschrijving van de groep wijzigen, en kiezen wie mag deelnemen, wie mag posten en wie onderwerpen mag bekijken.

Een groep maken

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op Groep maken.
  3. Geef de informatie en de instellingen voor de groep op.
  4. Klik op Maken.

E-maillijst, forum of gezamenlijke inbox

Je kunt op elk gewenst moment het groepstype wijzigen om dit af te stemmen op de communicatiestijl en workflow van je groep.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op Mijn groepen.
  3. Kies een groep.
  4. Klik rechtsboven op Groep beheren
  5. Klik aan de linkerkant op Informatie en vervolgens Geavanceerd.
  6. Klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag naast 'Een groepstype selecteren' om een ander type groep te selecteren. Je kunt de volgende opties kiezen:
    • E-maillijst: leden communiceren met elkaar via één e-mailadres.
    • Webforum: leden gebruiken Google Groepen om met elkaar te communiceren.
    • Vraag- en antwoordforum: leden stellen elkaar vragen en beantwoorden elkaars vragen.
    • Gezamenlijke inbox: leden wijzen elkaar onderwerpen toe en volgen onderwerpen als taken.
  7. Klik op Deze groep resetten.
  8. Klik in het venster dat wordt geopend op Groep herstellen.

De naam, beschrijving en e-mailinstellingen van je groep wijzigen

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op Mijn groepen.
  3. Kies een groep.
  4. Klik rechtsboven op Groep beheren
  5. Klik aan de linkerkant op Informatie en vervolgens Algemene informatie.
  6. Breng de gewenste wijzigingen aan.
  7. Klik op Opslaan.

Opties voor alle e-mails instellen

Je kunt de volgende opties instellen:

• Een onderwerpaanduiding: hiermee kun je e-mailberichten beter herkenbaar als groepsberichten maken.
  • Een voettekst: hiermee kun je gebruikers toegang tot abonnementsinstellingen geven en het bericht makkelijker vindbaar maken in Google Groepen.
  • Automatisch antwoorden: hiermee kun je een automatisch antwoord naar leden en niet-leden sturen.
  1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op Mijn groepen.
  3. Kies een groep.
  4. Klik rechtsboven op Groep beheren
  5. Klik aan de linkerkant op Instellingen en vervolgens E-mailopties.
  6. Breng de gewenste wijzigingen aan.
  7. Klik op Opslaan.

Instellen hoe leden hun identiteit weergeven

Je kunt leden toestaan berichten te plaatsen met hun weergavenaam of vereisen dat elk lid is gelinkt aan het eigen Google-profiel.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op Mijn groepen.
  3. Kies een groep.
  4. Klik rechtsboven op Groep beheren
  5. Klik aan de linkerkant op Instellingen en vervolgens Identiteit.
  6. Selecteer een van de vereiste identiteitsvormen.
  7. Klik op Opslaan.