Een groep maken en de groepsinstellingen kiezen

Als je bent ingelogd op een werk- of schoolaccount, zie je mogelijk andere opties. Neem contact op met je beheerder voor meer informatie.

Leden van organisaties, lesgroepen, teams en andere groepen kunnen Google Groepen gebruiken voor het volgende:

• Mensen vinden met gemeenschappelijke hobby's of interesses en online gesprekken voeren
  • Elkaar e-mailen via het e-mailadres van hun groep
  • Samenwerken aan projecten
  • Vergaderingen en evenementen organiseren

Een groep maken

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik linksboven op Groep maken.
  3. Geef informatie over en instellingen voor de groep op.
    Informatie over instellingen
  4. Klik op Groep maken.
    Wacht enkele minuten totdat de nieuwe groep actief is voordat je een bericht naar de groep stuurt. Als je dat niet doet, krijg je wellicht de melding dat het bericht niet kan worden bezorgd.
  5. (Optioneel) Volgende stappen: Kies geavanceerde instellingen voor je groep.

Informatie over instellingen

Informatie over de groep

Optie Beschrijving
Groepsnaam
De naam waarmee de groep wordt aangeduid in lijsten en berichten. Volg deze richtlijnen:
  • Namen mogen maximaal 73 tekens bevatten.
  • Gebruik namen waaruit het doel van de groep duidelijk wordt.
E-mailadres groep

​Het e-mailadres dat is gebruikt voor de groep. Als er meer dan één domein wordt weergegeven, selecteer je het juiste domein in de lijst. E-mailadressen mogen maximaal 63 tekens bevatten. Deze limiet is exclusief het domeingedeelte van het adres, zoals @gmail.com.

Sommige woorden zijn gereserveerd en kunnen niet worden gebruikt als e-mailadres.Bekijk de gereserveerde woorden.

Als je een groep maakt met een werk- of schoolaccount, bevat je e-mailadres mogelijk een achtervoegsel, zoals '-user-created'. Als de groepsnaam bijvoorbeeld training is, ziet het daadwerkelijke e-mailadres er misschien zo uit: training-user-created@jouw_domein.

Groepsbeschrijving

Het doel van de groep of hoe deze wordt gebruikt. Deze informatie wordt weergegeven op de pagina 'Over' van de groep. U kunt bijvoorbeeld informatie toevoegen over groepsleden, groespcontent, veelgestelde vragen of links naar gerelateerde groepen.

Privacyinstellingen

Optie  Beschrijving
Wie mag de groep zoeken

Selecteer een optie om vast te leggen wie de groep kan vinden door te zoeken naar de naam, het e-mailadres of gesprekken van de groep.

• Groepsleden: als je bent ingelogd op een werk- of schoolaccount, wordt deze optie alleen weergegeven als de beheerder voor eigenaren de optie heeft geselecteerd om groepen in de directory te verbergen.
  • Organisatieleden: deze optie wordt alleen weergegeven als je bent ingelogd op een werk- of schoolaccount.
  • Iedereen op internet: als je bent ingelogd op een werk- of schoolaccount, wordt deze optie alleen weergegeven als de beheerder de optie heeft geselecteerd om groepen openbaar te maken.

Wie mag lid worden van de groep

Kies een optie:

• Alleen uitgenodigde gebruikers: Mensen moeten worden uitgenodigd om lid te kunnen worden van de groep. Ze kunnen zichzelf niet rechtstreeks toevoegen of vragen om lid te worden.
  • Iedereen in de organisatie mag vragen: Mensen in je organisatie kunnen vragen om aan de groep te worden toegevoegd. Deze optie wordt alleen weergegeven als je bent ingelogd op een werk- of schoolaccount.
  • Iedereen in de organisatie mag lid worden: Mensen in je organisatie kunnen zichzelf aan de groep toevoegen.Deze optie wordt alleen weergegeven als je bent ingelogd op een werk- of schoolaccount.
  • Iedereen mag vragen: Iedereen op internet kan vragen om aan de groep te worden toegevoegd.Als je op een werk- of schoolaccount bent ingelogd, wordt deze optie alleen weergegeven als je beheerder heeft ingesteld dat groepseigenaren externe leden mogen toestaan.
  • Iedereen mag lid worden: Iedereen op internet kan zichzelf aan de groep toevoegen.Als je op een werk- of schoolaccount bent ingelogd, wordt deze optie alleen weergegeven als je beheerder heeft ingesteld dat groepseigenaren externe leden mogen toestaan.
Wie kan gesprekken bekijken Geef aan wie gesprekken kan bekijken die in de groep zijn gepost.
Wie mag posten Selecteer wie er berichten kan sturen naar het e-mailadres van de groep.
Wie kan leden bekijken Geef aan wie de ledenlijst van de groep kan bekijken.

Leden toevoegen

Optie Beschrijving
Groepsleden De namen of e-mailadressen van mensen die je wilt toevoegen en de rol Lid wilt geven.

Groepsleden beschikken standaard over basisrechten. Afhankelijk van de organisatie- en groepsinstellingen omvatten deze rechten bijvoorbeeld het bekijken en reageren op gesprekken en het bekijken van leden. Eigenaren en beheerders van de groep kunnen de rechten van leden uitbreiden of beperken. Alle rechten die zijn ingesteld voor de rol Lid, worden automatisch ook toegewezen aan de rollen Beheerder en Eigenaar.

Groepsbeheerders De namen of e-mailadressen van mensen die je wilt toevoegen en de rol Beheerder wilt geven.

Beheerders kunnen standaard alles doen wat een eigenaar kan, behalve het volgende:

• De groep verwijderen
  • Andere leden eigenaar maken
  • De rol- of abonnementsinstellingen van een eigenaar wijzigen

Groepseigenaren kunnen rechten instellen op Alleen eigenaren. Hierdoor worden de rechten van beheerders verder beperkt. Beheerders hebben echter altijd de mogelijkheid om de rechten zo in te stellen dat ook beheerders die rechten hebben.

Een groep kan geen beheerder zijn van een andere groep.

Groepseigenaren De namen of e-mailadressen van mensen die je wilt toevoegen en de rol Eigenaar wilt geven.

Leden met de rol Eigenaar hebben standaard alle rechten voor de groep. Veel van deze rechten kunnen aan andere sets gebruikers worden toegewezen. Bekijk alle rechten voor leden- en contentbeheer.

Alleen eigenaren kunnen het volgende doen:

• Een groep verwijderen
  • Een ander groepslid de rol Eigenaar geven
  • De instellingen van een andere eigenaar wijzigen
  • Groepsberichten exporteren met Google Takeout

Alleen eigenaren en beheerders van een groep kunnen de instellingen van de groep wijzigen.

Een beheerder kan voor een groep bepaalde rechten van eigenaren verwijderen, maar sommige ook niet:

• Kan verwijderen: berichten posten, nieuwe leden toevoegen, uitnodigen en goedkeuren
  • Kan niet verwijderen: leden of gesprekken bekijken, contact opnemen met andere eigenaren

Een groep kan geen eigenaar van een andere groep zijn.

Welkomstbericht Een bericht dat naar mensen wordt gemaild als ze aan de groep worden toegevoegd zonder hiervoor te zijn uitgenodigd. Deze optie is alleen beschikbaar als 'Leden rechtstreeks toevoegen' is aangezet.
Uitnodigingsbericht Een bericht dat naar mensen wordt gemaild in de uitnodiging om lid te worden aan de groep. Mensen die zijn uitgenodigd, klikken op een link in de uitnodiging om deel te nemen. Deze optie is alleen beschikbaar als 'Leden rechtstreeks toevoegen' is uitgezet.
Abonnement

Voorkeuren voor het ontvangen van e-mails van de groep. Beschikbare opties:

• Een e-mail voor elk bericht
  • Samenvatting
  • Beknopt
  • Geen

Als je een beknopt overzicht of een samenvatting van de berichten in een groep wilt krijgen, zet je gespreksgeschiedenis aan voor de groep.

Leden rechtstreeks toevoegen

Geeft aan of leden rechtstreeks aan de groep kunnen worden toegevoegd of dat ze moeten worden uitgenodigd om deel te nemen.

Als je 'Leden rechtstreeks toevoegen' aanzet: Opgegeven gebruikers worden aan de groep toegevoegd met de abonnementsinstellingen die je selecteert. Leden kunnen hun abonnementsinstellingen later wijzigen.

Als je 'Leden rechtstreeks toevoegen' uitzet: Opgegeven gebruikers krijgen per e-mail een uitnodiging om lid te worden van de groep. Ze worden pas aan de groep toegevoegd nadat ze de uitnodiging hebben geaccepteerd.

Informatie over geavanceerde instellingen

Nadat je een groep hebt gemaakt, kun je aanvullende instellingen kiezen, bijvoorbeeld voor berichtmoderatie en e-mailvoetteksten.

Algemeen | Privacy van leden | Beleid voor posts | E-mailopties | Moderatie van leden

Algemeen

Instelling Beschrijving
Groepsnaam
De naam waarmee de groep wordt aangeduid in lijsten en berichten. Volg deze richtlijnen:
  • Namen mogen maximaal 73 tekens bevatten.
  • Gebruik namen waaruit het doel van de groep duidelijk wordt.
E-mailadres groep

​Het e-mailadres dat is gebruikt voor de groep. Als er meer dan één domein wordt weergegeven, selecteer je het juiste domein in de lijst. E-mailadressen mogen maximaal 63 tekens bevatten. Deze limiet is exclusief het domeingedeelte van het adres, zoals @gmail.com.

Sommige woorden zijn gereserveerd en kunnen niet worden gebruikt als e-mailadres.Bekijk de gereserveerde woorden.

Als je een groep maakt met een werk- of schoolaccount, bevat je e-mailadres mogelijk een achtervoegsel, zoals '-user-created'. Als de groepsnaam bijvoorbeeld training is, ziet het daadwerkelijke e-mailadres er misschien zo uit: training-user-created@jouw_domein.

Groepsbeschrijving

Het doel van de groep of hoe deze wordt gebruikt. Deze informatie wordt weergegeven op de pagina 'Over' van de groep. U kunt bijvoorbeeld informatie toevoegen over groepsleden, groespcontent, veelgestelde vragen of links naar gerelateerde groepen.

Welkomstbericht Schrijf, bewerk of verwijder een welkomstbericht voor je groep. Zie Het welkomstbericht van een groep toevoegen of wijzigen.
Aanvullende Google Groepen-functies aanzetten Selecteer de optie om van deze groep een gezamenlijke inbox te maken. Zie Van een groep een gezamenlijke inbox maken.
Gedeelde labels Vink het vakje aan om de mogelijkheid om gesprekken te labelen, aan te zetten. Hierdoor wordt het eenvoudiger om gesprekken te ordenen en terug te vinden. Zie Labels maken en gebruiken.
Wie kan de groep zien

Selecteer een optie om vast te leggen wie de groep kan vinden door te zoeken naar de naam, het e-mailadres of gesprekken van de groep.

• Groepsleden: als je bent ingelogd op een werk- of schoolaccount, wordt deze optie alleen weergegeven als de beheerder voor eigenaren de optie heeft geselecteerd om groepen in de directory te verbergen.
  • Organisatieleden: deze optie wordt alleen weergegeven als je bent ingelogd op een werk- of schoolaccount.
  • Iedereen op internet: als je bent ingelogd op een werk- of schoolaccount, wordt deze optie alleen weergegeven als de beheerder de optie heeft geselecteerd om groepen openbaar te maken.

Wie mag lid worden van de groep

Kies een optie:

• Alleen uitgenodigde gebruikers: mensen moeten worden uitgenodigd om lid te worden van de groep. Ze kunnen zichzelf niet rechtstreeks toevoegen of vragen om lid te worden.
  • Alleen gebruikers binnen de organisatie: mensen in je organisatie kunnen zichzelf aan de groep toevoegen.Deze optie wordt alleen weergegeven als je bent ingelogd op een werk- of schoolaccount.
  • Organisatieleden mogen vragen: mensen in je organisatie kunnen vragen om aan de groep te worden toegevoegd.Deze optie wordt alleen weergegeven als je bent ingelogd op een werk- of schoolaccount.
  • Gebruikers binnen de organisatie mogen lid worden, iedereen op internet mag vragen: mensen in je organisatie kunnen zichzelf aan de groep toevoegen en iedereen op internet kan vragen om aan de groep te worden toegevoegd. Deze optie wordt alleen weergegeven als je op een werk- of schoolaccount bent ingelogd en je beheerder heeft ingesteld dat groepseigenaren externe leden mogen toestaan.
  • Iedereen op internet mag vragen: iedereen op internet kan vragen om aan de groep te worden toegevoegd. Als je op een werk- of schoolaccount bent ingelogd, wordt deze optie alleen weergegeven als je beheerder heeft ingesteld dat groepseigenaren externe leden mogen toestaan.
  • Iedereen op internet mag lid worden: iedereen op internet kan zichzelf aan de groep toevoegen. Als je op een werk- of schoolaccount bent ingelogd, wordt deze optie alleen weergegeven als je beheerder heeft ingesteld dat groepseigenaren externe leden mogen toestaan.
Externe leden toestaan

Geef aan of mensen van buiten je organisatie lid mogen worden van de groep.

Deze optie wordt alleen weergegeven voor groepen die je via een werk- of schoolaccount maakt en alleen als je beheerder heeft ingesteld dat groepseigenaren externe leden mogen toestaan.

Wie kan gesprekken bekijken Geef aan wie gesprekken kan bekijken die in de groep zijn gepost.
Wie mag posten Selecteer wie er berichten kan sturen naar het e-mailadres van de groep.
Wie kan leden bekijken Geef aan wie de ledenlijst van de groep kan bekijken.
Classificatie van groepscontent

Geef aan of de groepscontent geschikt is voor iedereen of alleen voor volwassenen. Als je Alleen volwassenen kiest, kun je dit later niet meer wijzigen.

Deze optie wordt alleen weergegeven voor groepen die je in het openbare googlegroups.com-domein maakt.

Privacy van leden

Instelling Beschrijving
Voor nieuwe leden vereiste identificatiemethode

Vereiste identificatievorm voor nieuwe leden.

• Weergavenaam of organisatieprofiel: Leden gebruiken de profielnaam van hun Google-account als hun standaard weergavenaam. Ze kunnen hun weergavenaam wijzigen. Ze kunnen ook kiezen of ze deze aan hun Google-account willen koppelen.
  • Alleen profielnaam weergeven: Leden krijgen een standaard weergavenaam. Deze naam is een verkorte versie van hun e-mailadres. Ze kunnen hun weergavenaam wijzigen, maar ze kunnen deze niet koppelen aan hun Google-account.
  • Alleen organisatieprofiel: Leden moeten de profielnaam van hun Google-account gebruiken en deze koppelen aan hun Google-account.

Als je deze instelling wijzigt, zijn dit de gevolgen voor de weergavenamen van bestaande gebruikers:

• Als je de instelling wijzigt in Organisatieprofiel, wordt de weergavenaam geüpdatet naar de profielnaam van hun Google-account.
  • Als je de instelling van Organisatieprofiel wijzigt in Weergavenaam, worden alle weergavenamen geüpdatet naar de standaard weergavenaam.
  • Als je de instelling wijzigt in Weergavenaam, worden de weergavenamen van alle gebruikers die Organisatieprofiel hadden gekozen, geüpdatet naar de standaard weergavenaam. Dit heeft geen gevolgen voor leden met een aangepaste weergavenaam.

Vink het vakje Weergavenamen moeten uniek zijn aan om te voorkomen dat meerdere leden dezelfde identiteit gebruiken.

Wie kan contact opnemen met groepseigenaren Geef aan welke gebruikers contact kunnen opnemen met leden die in de groep de rol Eigenaar hebben.
Wie kan de e-mailadressen van leden zien? Geef aan welke gebruikers de e-mailadressen van groepsleden kunnen bekijken.

Beleid voor posts

Instelling Beschrijving
Berichten posten via e-mail toestaan
Vink dit vakje aan om toe te staan dat mensen berichten in de groep posten. Als je dit vakje uitvinkt, kunnen mensen geen berichten naar de groep sturen via het e-mailadres van de groep.
Berichten posten via internet toestaan Vink dit vakje aan om toe te staan dat mensen berichten naar de groep sturen via de interface van Groepen (groups.google.com).
Gespreksgeschiedenis
Groepseigenaren en -beheerders kunnen de gespreksgeschiedenis aanzetten, zodat leden altijd posts kunnen bekijken in Google Groepen.

Je kunt de functie voor elke groep aan- of uitzetten.

• Aan: leden die e-mailupdates ontvangen, kunnen posts lezen en erop reageren via de Google Groepen-site, via e-mail of via beide methoden. Als ze zich afmelden voor e-mailupdates, kunnen ze de posts online bekijken.
  • Uit: groepsleden hebben toegang tot oude posts (posts die aan de geschiedenis zijn toegevoegd voordat die functie werd uitgezet). Nieuwe posts worden niet in de geschiedenis opgenomen. Groepsleden die e-mailupdates ontvangen, kunnen nieuwe posts lezen en erop reageren via e-mail. Gebruikers die geen e-mailupdates krijgen, hebben toegang tot bestaande posts maar zien geen nieuwe posts.

Als u de oude gratis versie van G Suite gebruikt, moet u upgraden naar Google Workspace om deze functie te kunnen gebruiken.

Wie kan auteurs persoonlijk antwoorden? Selecteer welke gebruikers persoonlijk kunnen reageren op auteurs in plaats van op de hele groep.
Wie kan bestanden bijvoegen Selecteer welke gebruikers bestanden kunnen bijvoegen, zoals documenten of foto's.
Wie kan content modereren Selecteer welke gebruikers berichten in de groep kunnen goedkeuren, blokkeren en verwijderen.
Wie kan metadata modereren Selecteer welke gebruikers de functies van de gezamenlijke inbox kunnen gebruiken.
Wie kan als groep posten Selecteer welke gebruikers berichten kunnen posten vanaf het e-mailadres van de groep in plaats van hun eigen e-mailadres.

Standaardafzender

Selecteer het standaardadres voor berichten die via de groep worden gestuurd:

• Adres van auteur: de beste optie voor discussiegroepen.
  • Groepsadres: de beste optie voor groepen waarin veel mensen reageren namens de groep, zoals groepen voor productsupport.
Berichtmoderatie

Kies of je berichten wilt controleren en goedkeuren voordat ze naar de groep worden gestuurd:

• Geen moderatie: post berichten zoals ze binnenkomen, zonder ze eerst te controleren.
  • Berichten van niet-leden modereren: controleer berichten van niet-leden en keur ze goed voordat ze naar de groep worden gestuurd.
  • Alle berichten modereren: controleer alle berichten en keur ze goed voordat ze naar de groep worden gestuurd.

Bekijk Nieuwe berichten goedkeuren of blokkeren voor meer informatie over hoe je berichten modereert.

Beperkingen voor nieuwe leden

Kies welke rechten voor posts nieuwe leden moeten krijgen wanneer je ze aan de groep toevoegt:

• Nieuwe leden mogen zonder beperkingen berichten posten: laat nieuwe leden zonder moderatie berichten sturen naar de groep.
  • Berichten van nieuwe leden worden gemodereerd: controleer berichten van nieuwe leden en keur ze goed voordat ze in de groep worden gepost.
  • Nieuwe leden mogen geen berichten posten: sta nieuwe leden niet toe om berichten naar de groep te sturen.

Je kunt deze instellingen op elk gewenst moment wijzigen voor individuele leden.

Afhandeling van spam

Kies hoe berichten voor de groep moeten worden verwerkt als ze door het systeem worden gemarkeerd als spam:

• Alle berichten weigeren die als spam zijn gemarkeerd: Kies deze optie als je berichten die als spam zijn gemarkeerd niet wilt weergeven in de groep. Dit is het strengste beheerniveau voor spam. Sommige legitieme berichten kunnen worden gemarkeerd als spam en worden dan geweigerd.
  • Modereren en melding naar contentmoderators sturen: Kies deze optie als je berichten die zijn gemarkeerd als spam wilt indienen voor beoordeling en contentmoderators op de hoogte wilt stellen.
  • Modereren en geen melding naar contentmoderators sturen: Kies deze optie als je berichten die als spam zijn gemarkeerd wilt indienen voor beoordeling zonder contentmoderators op de hoogte te stellen.
  • Verdachte berichten in de groep posten: Kies deze optie als je wilt dat berichten die als spam zijn gemarkeerd meteen worden weergegeven in de groep.
Melding voor geweigerd bericht Kies of je afzenders op de hoogte wilt stellen als berichten worden geweigerd en niet naar de groep worden gestuurd.

E-mailopties

Instelling Beschrijving
Onderwerpaanduiding
Als je e-mails van een groep makkelijk wilt herkennen, kun je automatisch een onderwerpaanduiding toevoegen aan de onderwerpregel van groepsberichten.
E-mailvoettekst

Kies wat wordt weergegeven in de voettekst van groepsmails:

• Standaardvoettekst van Groepen toevoegen: De voettekst bevat een link naar het bericht op groups.google.com en de abonnementsinstellingen, indien van toepassing. Je moet toegang hebben tot Groepen op internet om het bericht via de link te kunnen bekijken.
  • Aangepaste voettekst toevoegen: Dit is tekst die je zelf opgeeft, zoals juridische informatie en informatie over je organisatie. Er geldt een limiet van 1000 tekens en je kunt alleen tekst toevoegen.
Taal voor e-mails aan de groep Geef de taal op die moet worden gebruikt voor door het systeem gegenereerde informatie, zoals meldingen en e-mailvoetteksten.
Automatische antwoorden

Vink de selectievakjes aan als je met een automatisch antwoord wilt reageren op inkomende berichten van groepsleden of niet-leden binnen of buiten je organisatie.

Deze optie wordt alleen weergegeven als je bent ingelogd op een werk- of schoolaccount.

Antwoorden posten in

Kies waar antwoorden op groepsposts naartoe worden gestuurd:

• Alle groepsleden
  • Alleen groepsbeheerders
  • Alleen groepseigenaren
  • Alleen de auteur van het oorspronkelijke bericht
  • Een door de afzender gekozen ontvanger
  • Een door jou opgegeven aangepast adres
Gespreksmodus

Kies of je de gespreksmodus wilt aan- of uitzetten. De gespreksmodus bepaalt wat er gebeurt met nieuwe berichten die exact hetzelfde onderwerp hebben als een bestaand gesprek met recente activiteit, maar die niet worden gestuurd als antwoord op dat gesprek.

Als de gespreksmodus aanstaat, worden dit soort berichten als antwoord toegevoegd aan het gesprek. Staat deze modus uit, dan wordt voor deze berichten een nieuw gesprek gegenereerd.

Als je de gespreksmodus uitzet, verandert er niets voor berichten die al bij een gesprek horen. Dit heeft alleen gevolgen voor nieuwe berichten.

Moderatie van leden

Instelling Beschrijving
Wie kan leden beheren Selecteer wie leden kan toevoegen of verwijderen.
Wie kan aangepaste rollen wijzigen Selecteer wie rechten voor groepsrollen mag wijzigen.
Aangepaste rollen Maak en bewerk aangepaste rollen voor je groep. Zie Een aangepaste rol maken of bewerken.

Van je groep een gezamenlijke inbox maken

Als je functies voor de gezamenlijke inbox wilt activeren, moet je de gespreksgeschiedenis aanzetten. Zie Gespreksgeschiedenis aan- of uitzetten voor meer informatie.

Opmerking: Als je bent ingelogd op een werk- of schoolaccount, kun je deze functie alleen gebruiken met Google Groepen voor bedrijven.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik links op Groepsinstellingen.
  4. Selecteer onder Aanvullende Google Groepen-functies inschakelen de optie Gezamenlijke inbox.

De naam, beschrijving en e-mailinstellingen van je groep wijzigen

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik links op Groepsinstellingen.
  4. Breng de gewenste wijzigingen aan onder Algemeen.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

E-mailopties voor je groep instellen

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Ga aan de linkerkant naar Groepsinstellingen and then E-mailopties.

4. Klik rechtsboven naast Geavanceerd op Inschakelen "".
  5. Stel de gewenste e-mailopties in:
    • Onderwerpaanduiding: Hiermee worden e-mails geïdentificeerd als berichten van de groep.
    • E-mailvoettekst: Hiermee kun je gebruikers toegang tot abonnementsinstellingen geven en de post makkelijker vindbaar maken in Google Groepen.
    • Gespreksmodus: Hiermee breng je berichten aan de hand van het onderwerp samen in e-mailgesprekken. De berichten worden dan niet allemaal afzonderlijk weergegeven als ze worden gepost.
    • Antwoorden posten in: Hier kies je waar antwoorden op groepsberichten standaard naartoe worden gestuurd als mensen per e-mail reageren. De optie die je hier selecteert, wordt automatisch ingevuld in het veld Aan als je een bericht beantwoordt. Je kunt de ontvangers in het bericht zelf handmatig wijzigen.
  6. Klik op Wijzigingen opslaan.

Instellen hoe leden hun identiteit weergeven

Je kunt leden toestaan berichten te posten met hun weergavenaam of vereisen dat elk lid gekoppeld is aan het eigen Google-profiel.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik links op Groepsinstellingenand thenPrivacy van leden.
  4. Klik rechtsboven naast Geavanceerd op Inschakelen "".
  5. Selecteer een van de vereiste identificatievormen.
  6. Klik op Wijzigingen opslaan.

Instellen wie kan posten, gesprekken kan bekijken en aan de groep kan deelnemen

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik aan de linkerkant op Groepsinstellingenand thenBeleid voor posts.
  4. Klik rechtsboven naast Geavanceerd op Inschakelen "".
  5. Selecteer de rechten die je voor de groep wilt instellen.
  6. Klik op Wijzigingen opslaan.

Instellen wie leden en rollen kan beheren

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik aan de linkerkant op Groepsinstellingen and then Moderatie van leden.
  4. Selecteer de rechten die je voor de groep wilt instellen.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Je eigen abonnementsinstellingen wijzigen

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik aan de linkerkant op Mijn lidmaatschapsinstellingen.
  4. Kies een optie onder Abonnement:
    • Elke e-mail: berichten worden afzonderlijk gestuurd zodra ze in de groep worden gepost.
    • Samenvatting: er worden maximaal 25 volledige berichten in 1 e-mail samengevoegd en dagelijks gestuurd.
    • Beknopt: er worden overzichten van maximaal 150 berichten in 1 e-mail samengevoegd en dagelijks gestuurd.
    • Geen e-mail: er worden geen berichten van de groep gestuurd.

Als je een beknopt overzicht of een samenvatting van de berichten in een groep wilt krijgen, schakel je gespreksgeschiedenis in voor de groep.

5. Klik op Wijzigingen opslaan.