Guide för konverteringsspårning med Ad Grants och Stripe

Spåra transaktionsspecifika konverteringar med insamlingsverktygen i Stripe

Om du vill spåra donationer med Stripe är det bästa sättet att skicka en så kallad händelse (event) med Google Analytics för bekräftade e-handelstransaktioner.

Med mätning av e-handel kan du mäta antalet transaktioner och de intäkter som genereras via webbplatsen. När en användare klickar på köpknappen i webbläsaren på en vanlig webbplats för e-handel skickas användarens köpinformation till webbservern där transaktionen utförs. Om köpet genomförs omdirigerar servern användaren till en sida med ett tackmeddelande där transaktionsuppgifterna och ett kvitto på köpet visas.

Med biblioteket analytics.js kan du skicka e-handelsdata från sidan med tackmeddelandet till Google Analytics.

För att göra detta måste du följa stegen nedan.

Innan du börjar

Du behöver följande innan du konfigurera konverteringsspårning för transaktionsspecifika värden på webbplatsen och donationssidorna i Kindful​STRONG:

• Ett Ad Grants-konto: Har du inget ännu? Konfigurera ett genom att följa dessa steg.
  • Ett Google Analytics-konto:  Det kostar inget och om du inte har konto kan du konfigurera ett genom att följa dessa steg. Tänk på att du måste slutföra det sista steget: Kopiera och klistra in Analytics-koden som första objekt i <HEAD> i varje webbsida på webbplatsen du vill spåra.
  • Ett Stripe-konto: Besök hjälpcentret för Stripes om du behöver hjälp med donationsformuläret.

I denna artikel beskriver vi hur konfigureringen går till. Du kan läsa mer om hur konverteringsspårning fungerar och dess fördelar i Om konverteringsspårning.

Steg 1: Länka Google Analytics-kontot till Google Ads-kontot

Ad Grants-kontot kan dra nytta av information från ditt Google Analytics-konto för att förbättra annonsernas resultat. Du länkar kontot genom att följa dessa anvisningar

Så här länkar du Google Ads och Google Analytics till varandra

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.

2. Klicka på verktygsikonen uppe till höger i kontot. Klicka på Länkade konton under Konfiguration.

3. Klicka på Detaljer under Google Analytics.

4. Det visas en lista över de Google Analytics-egendomar du har åtkomst till. Kolumnen Status visar om en egendom är länkad till Google Ads. (Om du saknar en viss Analytics-egendom här bör du kontrollera att du har behörighet att redigera egendomen.)

5. Klicka på Länka i kolumnen Åtgärder vid egendomarna du vill länka till Google Ads. Du kan länka så många egendomar du vill.

6. Nu ser du en av de två skärmar som beskrivs nedan:

• Om egendomen du valde har en enda vy ser du namnet på bara den vyn. Välj Importera mätvärden för webbplatsen om du vill kunna se Google Analytics-data i Google Ads-rapporter.

• Om egendomen har flera vyer ser du en lista över de vyer du kan länka. För varje vy kan du göra följande:

• Länka: Klick- och kostnadsdata från Google Ads blir tillgänglig i Analytics och mål och transaktioner från Analytics blir tillgängliga i Google Ads. Länka så många vyer du vill.

• Importera mätvärden för webbplatsen: (Rekommenderas) Välj en vy som du vill importera engagemangsvärden för webbplatsen från. Vyn används i Google Analytics-rapportkolumnerna i ditt konto. Tänk på att du behöver lägga till Google Analytics-kolumner i Google Ads-rapporterna. I de flesta fall tar det mindre än en timme innan Google Analytics-data har importerats, men processen kan ta längre tid för större konton. När data har importerats kan du lägga till Google Analytics-kolumner i Google Ads-rapporter.

7. Klicka på Spara.

Steg 2: Aktivera e-handel i Google Analytics

Efter implementeringen ska du aktivera e-handelsfunktionen i Analytics-kontot.

Så här aktiverar du e-handel

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Klicka på Administratör och bekräfta att kolumnen Vy längst till höger motsvarar den på insamlingswebbplatsen.

3. Klicka på Inställningar för e-handel i kolumnen VY.

4. Välj PÅ för Aktivera e-handel. [Du behöver inte aktivera Förbättrad e-handel.]

5. Klicka på Nästa steg.

6. Klicka på Skicka.

7. Här finns mer information om funktionen.

Steg 3: Dirigera tillbaka kunden till webbplatsen efter kassan

Använd stripe.redirectToCheckout för att omdirigera kunderna till Checkout, vilket är en sida som värdlagras av Stripe där du på ett säkert sätt kan samla in betalningsuppgifter. När kunden slutför köpet omdirigeras han eller hon tillbaka till din webbplats. I Stripes guide kan du läsa mer om vilka uppgifter som samlas in i kassan.

Du vill att Stripe ska hänvisa kunderna till webbadressen med bekräftelsen när betalningen har slutförts.

Exempel på ett redirectTocheckout-anrop:

stripe
  .redirectToCheckout({
    items: [
      // Ersätt med id:t för ditt SKU
      {sku: 'sku_123', quantity: 1},
    ],
    successUrl: 'https://your-website.com/success',
    cancelUrl: 'https://your-website.com/canceled',
  })
  .then(function(result) {
    // Om `redirectToCheckout` misslyckas på grund av ett fel i webbläsaren
    // eller nätverket visar du ett lokaliserat felmeddelande för kunden
    // med hjälp av `result.error.message`.
  });

Om du vill få tillgång till betalningssessionen för den genomförda betalningen läser du mer i Stripes guide om hur du uppfyller betalningar med webhookar.

Steg 4: Spåra Analytics-händelser på sidan med tackmeddelandet

När kunden har slutfört betalningen eller registrerat sig för en prenumeration via Checkout omdirigerar Stripe honom eller henne till webbadressen som du angav i parametern successURL. Detta är vanligtvis en sida på webbplatsen där kunden informeras om att betalningen har genomförts.

Om du vill spåra e-handelstransaktioner måste både betalningsuppgifterna och kunden skickas tillbaka till [www.din-webbplats.com] när transaktionen har slutförts med Stripe Checkout. Google Analytics-koden för spårning av e-handel kan sedan köras med relevanta betalningsuppgifter som används som värden.

Följ stegen nedan om du vill göra detta.

Så här redigerar du spårningskoden för e-handel i Analytics

Google Analytics spårningskod ska implementeras på bekräftelsewebbplatsen [https://example.com/success] tillsammans med Google Analytics spårningskod för e-handel. Om du gör det kan din verksamhet se hur många transaktioner som har slutförts och informationen för varje transaktion. Slutför följande steg för att genomföra implementeringen.

1. På bekräftelsesidan ska du implementera samma spårningskod för den globala webbplatstaggen som används på [www.din-webbplats.com] innan du stänger </head>-taggen (visas nedan).

2. Förutom den globala webbplatstaggen är det viktigt att lägga till spårning över flera domäner för att domänerna automatiskt ska länkas av PayPal. Mätning över flera domäner är en Google Analytics-funktion som gör det möjligt att se sessioner från två relaterade webbplatser (till exempel en webbplats för e-handel och en separat webbplats för kundvagnar) som en enda session i stället för som två separata webbplatser. Detta kallas ibland platslänkning och gör det möjligt att mer effektivt mäta hela kundresan.

3. Implementera en anpassad variabel för varje ytterligare uppgift som ska samlas in, till exempel transaction_id, value och currency.

4. Implementera Google Analytics spårningskod för e-handel i samma kodavsnitt som den globala webbplatstaggen.

Du kan mäta en transaktion genom att skicka en köphändelse med artiklarna i transaktionen. Exempel:

<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=GA_MEASUREMENT_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'GA_MEASUREMENT_ID');

</script>

gtag('config', 'GA_MEASUREMENT_ID', {

'linker': {

'domains': ['checkout.stripe.com']

}

});

gtag('event', 'purchase', {

"transaction_id": "24.031608523954162",

"affiliation": "Googles onlinebutik",

"value": 23,07,

"currency": "SEK",

"tax": 1,24,

"shipping": 0,

"items": [

{

"id": "P12345",

"name": "Android Warhol t-shirt",

"list_name": "Sökresultat",

"brand": "Google",

"category": "Kläder/t-shirts",

"variant": "Svart",

"list_position": 1,

"quantity": 2,

"price": '20'

},

{

"id": "P67890",

"name": "Flame challenge TShirt",

"list_name": "Sökresultat",

"brand": "MittVarumärke",

"category": "Kläder/t-shirts",

"variant": "Röd",

"list_position": 2,

"quantity": 1,

"price": '30'

}

]

});

Steg 5: Lägg till webbadressen på undantagslistan för hänvisningsar

När en givare dirigeras från den primära domänen (dinideellaorganisation.org) till kassasidan i Stripe tolkar Analytics detta som att givaren har hänvisats till den sekundära domänen av den primära domänen och Analytics räknar det som separata besök. Det här speglar inte givarnas upplevelse och vi rekommenderar därför att du skapar en undantagslista.

Följ anvisningarna för att implementera en undantagslista för hänvisningar och lägga till eventuella underdomäner för donationer, särskilda evenemang och profilprodukter.

Så här lägger du till källor för hänvisningstrafik

1. Logga in på ditt Analytics-konto.
  2. Klicka på Administratör.
  3. Välj i kolumnen Konto det Analytics-konto som innehåller den aktuella egendomen.
  4. Välj en egendom i kolumnen EGENDOM.
  5. Klicka på Spårningsinformation.
  6. Klicka på Undantagslista för hänvisningar.
  7. Lägg till en domän genom att klicka på +LÄGG TILL UTESLUTEN HÄNVISNING.
  8. Ange domännamnet.
  9. Klicka på Skapa för att spara.