Ad Grants krav för klickfrekvens (CTR)

Ad Grants-konton som använder AdWords måste upprätthålla en klickfrekvens (CTR) på 5 % per månad för att fortsätta vara kvalificerade för programmet. Klickfrekvens visar om användarna tycker att dina annonser är användbara och relevanta.

Om du vill kontrollera kontots klickfrekvens börjar du med att välja vilken AdWords-upplevelse du använder. Läs mer

Den nya AdWords-upplevelsen

1. Öppna fliken Annonser och tillägg.
  2. Välj datumintervallet Föregående månad.
  3. Rulla längst ned på sidan med annonser till den grå raden Summa: Konto och kontrollera mätvärdet för kolumnen CTR. Detta är mätvärdet för kontots klickfrekvens.
    • Om kolumnen CTR inte visas lägger du till den genom att välja knappen Ändra kolumner och sedan välja CTR.

Den tidigare AdWords-upplevelsen

1. Öppna fliken Annonser.
  2. Välj datumintervallet Föregående månad.
  3. Granska statistiken i kolumnen CTR på den grå raden Summa – söknätverket. Detta är mätvärdet för kontots klickfrekvens.
  4. Om kolumnen CTR inte visas lägger du till den genom att välja knappen Kolumner och sedan Ändra kolumner, Resultat och CTR.

Tips om hur du förbättrar klickfrekvensen

Vi har sammanställt tips som kan hjälpa dig att öka den genomsnittliga klickfrekvensen för kontot.

Pausa sökord med många exponeringar och låg klickfrekvens

Välj vilken AdWords-upplevelse du använder. Läs mer

Den nya AdWords-upplevelsen

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på Alla kampanjer i navigeringspanelen till vänster.
  3. Klicka på Sökord på sidmenyn till vänster.
  4. Välj datumintervallet Förra veckan uppe till höger (eller den sista veckan då kontot var aktivt).
  5. Klicka på kolumnnamnet Visn. för att sortera tabellen utifrån vilka sökord som har flest exponeringar.
  6. Börja pausa sökord som har en klickfrekvens på 4 % eller lägre tills raden Summa: filtrerade sökord har en klickfrekvens på 5 % eller högre.

Klickfrekvensen för Summa: filtrerade sökord är det mätvärde som granskas om kontot inaktiveras på grund av att det inte har uppnått en klickfrekvens på 5 % och det måste vara lika med eller över 5 % när du begär att kontot ska återaktiveras.

Den tidigare AdWords-upplevelsen

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på fliken Sökord.
  3. Välj datumintervallet Förra veckan (eller den sista veckan då kontot var aktivt).
  4. Klicka på sökorden Alla aktiverade.
  5. Klicka på kolumnnamnet Visn. för att sortera tabellen utifrån vilka sökord som har flest exponeringar.
  6. Börja pausa sökord som har en klickfrekvens på 4 % eller lägre tills raden Summa – alla aktiverade sökord har en klickfrekvens på 5 % eller högre.

Klickfrekvensen för Summa – alla aktiverade sökord är det mätvärde som granskas om kontot inaktiveras på grund av att det inte har uppnått en klickfrekvens på 5 % och det måste vara lika med eller över 5 % när du begär att kontot ska återaktiveras.

Pausa allmänna sökord

Se till att det inte finns några sökord som enbart består av ett enda ord eller för allmänna termer som inte ger en känsla för användarens syfte med sökningen. Du kan antingen pausa dem eller ge sökfrågorna mer kontext genom att lägga till mer text.

Exempel:
Om kontot tillhör ett djurhem och kontohavaren lägger bud på sökordet Hund kan personer som söker på det leta efter information om att adoptera hundar, om hundraser, hundsjukdomar, hundträning, hundbett eller hundmat, för att bara nämna några få alternativ. Om dina annonser visas när någon söker efter hundmat påverkas organisationens klickfrekvens sannolikt negativt.  Välj sökord som är relevanta för organisationen, till exempel adoptera hund, hundhem, rädda en hund, hundar som husdjur, med flera.

Lägga till negativa sökord från söktermsrapporten

Se till att du inte lägger bud på något som sänker klickfrekvensen som du inte förväntade dig att lägga bud på.  Välj vilken AdWords-upplevelse du använder. Läs mer

Den nya AdWords-upplevelsen

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på Sökord på sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på Söktermer högst upp.
  4. Om du bara vill se söktermer för en viss grupp med sökord klickar du på Sökord och markerar rutorna vid de aktuella sökorden. Klicka på Söktermer på menyn som visas ovanför tabellen.
  5. Markera rutorna vid söktermerna du vill lägga till som negativa sökord och klicka på Lägg till som negativt sökord. Negativa sökord som läggs till i en sökkampanj från söktermsrapporten anges som en exakt matchning som standard. Du kan ändra matchningstypen genom att använda lämpliga specialtecken.
  6. Här kan du lägga till negativa sökord i en annonsgrupp eller kampanj, på en befintlig lista över negativa sökord eller på en ny lista.

Obs!
Se till att de negativa sökorden inte överlappar de sökord du har valt eftersom det medför att annonsen inte visas.

Den tidigare AdWords-upplevelsen

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på fliken Sökord.
  3. Markera kryssrutorna bredvid de sökord du vill skapa en söktermsrapport för och klicka sedan på knappen Söktermer ovanför tabellen.
  4. Då öppnas fliken Söktermer som visar information om de valda sökorden. Om du vill se information om alla sökorden i rapporten klickar du på länken Visa alla.
  5. Markera kryssrutorna vid sökorden du vill lägga till som negativa sökord och klicka på Lägg till som negativt sökord.
  6. Du kan lägga till de negativa sökorden på annonsgruppsnivå eller kampanjnivå.
  7. Klicka på Spara.
Obs!
Se till att de negativa sökorden inte överlappar de sökord du har valt eftersom det medför att annonsen inte visas.

Kontrollera att geografisk inriktning är angett för alla aktiva kampanjer

Om du inte anger en plats kanske dina annonser visas över hela världen, vilket leder till att klickfrekvensen och kvalitetsresultatet påverkas negativt i områden där din organisation inte är verksam.

Om du annonserar om något i ett specifikt område, en specifik ort eller ett specifikt land ska du avgränsa annonserna till en egen kampanj. Ange sedan inriktningen på det området och se till att annonserna och målsidan refererar till samma plats.

Exempel:
  • Annonser med målet att öka antalet volontärer på ett djurhem i en kommun:
    • Kampanj: Volontärarbete – Frölunda, Göteborg
    • Platsinriktning: Frölunda, Göteborg, Sverige
    • Annonsgrupp: Volontärarbete med hundar
    • Sökord:
      • volontärarbete med hundar i Frölunda
      • hjälpa hundar i Frölunda
      • arbeta med hundar nära mig

Gruppera sökordorden i annonsgrupper med snävt avgränsade teman

I var och en av annonsgrupperna ska du se till att sökorden är snävt grupperade utifrån teman som matchar annonsens text och leder till information på annonsens målsida som användaren förväntar sig efter att ha sett annonsen. Läs mer om framgångsrika textannonser
Exempel:
Om kontot tillhör ett djurhem och kontohavaren lägger bud på sökordet Hund kan personer som söker på det leta efter information om att adoptera hundar, om hundraser, hundsjukdomar, hundträning, hundbett eller hundmat, för att bara nämna några få alternativ. Om dina annonser visas när någon söker efter hundmat påverkas organisationens klickfrekvens sannolikt negativt.  Välj sökord som är relevanta för organisationen, till exempel adoptera hund, hundhem, rädda en hund, hundar som husdjur, med flera.

Skriva attraktiva annonser som uppmuntrar målgruppen att agera

Effektiva annonser som tydligt framhäver vad som gör din ideella organisation unik kan leda till att användare vill klicka sig vidare och agera på webbplatsen, oavsett om de donerar, registreringar sig eller stöder er på annat sätt. En relevant annons som nämner sökorden och leder till en sida som användare förväntar sig efter att ha läst annonsen kan göra webbannonser avsevärt mer framgångsrika. Läs mer om framgångsrika textannonser

Lägga bud på varumärkesbegrepp

Se till att du lägger bud på organisationens namn och varumärkesförsök. Då bör annonsen visas för en intresserad målgrupp som är medveten om ditt arbete.

Välja annonsväxlingsinställningen Optimera

Annonsväxling avser hur vi visar dina annonser i söknätverket. Om du har flera annonser i en annonsgrupp visas de omväxlande, eftersom bara en annons från ditt konto kan visas i taget.

Välj hur ofta du vill att annonserna i din annonsgrupp ska visas i förhållande till varandra. Inställningen för annonsväxling kan användas med kampanjer av typen Alla funktioner.

Om du väljer annonsväxlingen Optimera optimeras dina annonser för varje enskild auktion med hjälp av signaler som sökord, sökterm, enhet, plats och annat. Inställningen Optimera bygger på Googles maskininlärningsteknik och prioriterar annonser som förväntas ge bättre resultat än andra annonser i en annonsgrupp.

Tips

Om du vill prioritera konverteringar kan du använda AdWords Smart Bidding, som anpassar dina bud baserat på sannolikheten för konvertering och väljer den annons som mest sannolikt leder till konverteringen. Om du använder AdWords Smart Bidding använder AdWords automatiskt inställningen Optimera för annonsväxling.

Aktivera alla annonstillägg som är relevanta för den ideella organisationen

Annonsörer ägnar mycket tid åt att optimera texten i sina annonser (och det är utmärkt), men att använda tillägg är många gånger ett snabbt och mycket effektivt sätt att få högre CTR. Annonstillägg är värdefulla för potentiella kunder bara genom att de visas och innehåller ytterligare relevant information.

Alla typer av annonstillägg är avsedda att gynna våra användare, vilket innebär att du får högre CTR. Vi har märkt att CTR ökar omkring 10–15 % * i genomsnitt när man använder ett nytt annonstillägg.

*Detta varierar bland annat för olika kunder, typer av företag och typer av tillägg, och Google kan inte garantera denna eller någon annan ökning.

Vi har också sett att mer information är bra, och att annonser med flera tillägg ofta ger bättre resultat än annonser med bara ett. Ta reda på vilka tillägg som ger bra resultat för din ideella organisation och använd dem. Den bästa kombinationen av dessa tillägg bestäms automatiskt i varje enskild auktion. Den ökade synligheten kan även vara perfekt för dig och ditt varumärke, och det extra utrymmet kan verkligen få annonsen att synas extra på resultatsidan.

Överväg att använda dessa annonstillägg utifrån dina mål:

Välj tillägg utifrån ditt primära mål med annonseringen. Här visar vi några vanliga mål för annonsörer och motsvarande typer av tillägg:

Mål: Få personer att besöka den ideella organisationens fysiska adress

Om du vill få besök på din fysiska adress (till exempel ett soppkök eller en välgörenhetsbutik) kan det vara bra att använda de här tilläggen:

Adresstillägg

Uppmuntra människor att besöka din ideella organisation genom att visa adressen, en samtalsknapp och en länk till sidan med uppgifter om organisationen. Uppgifterna kan bland annat innehålla öppettider, bilder på tjänster som erbjuds och vägbeskrivning. Om du vill att kunderna ska besöka organisationens adress men ringa ett centralt nummer (i stället för nummer till specifika platser) kan du använda samtalstillägg tillsammans med adresstilläggen.

Läs mer i Om adresstillägg.

Informationstillägg

Lägg till ytterligare text i annonsen som inte ger ett alternativ för genomklickning men uppmuntrar personer att klicka på den huvudsakliga annonsrubriken t.ex. Vi erbjuder tusentals kostnadsfria onlinekurser.

Läs mer i Om informationstillägg.

Mål: Få personer att kontakta dig

Om du vill att människor ska ringa eller skicka sms till den ideella organisationen kan du använda samtalstillägg eller sms-tillägg:

Samtalstillägg

Uppmuntra människor att ringa till din ideella organisation genom att lägga till ett telefonnummer eller en samtalsknapp i dina annonser.

Läs mer i Om samtalstillägg.

Sms-tillägg

Uppmuntra människor att skicka sms till dig direkt från din annons. Denna typ av tillägg är tillgänglig globalt på kampanj- eller annonsgruppsnivå.

Läs mer i Om sms-tillägg.

Mål: Få personer att konvertera på din webbplats

Använd de här tilläggen om du vill få besök på din webbplats:

Platslänkstillägg

Länka besökarna direkt till specifika sidor på din webbplats (som Donera nu eller Anmäl dig som volontär).

Läs mer i Om platslänkstillägg.

Informationstillägg

Lägg till ytterligare text i annonsen som inte ger ett alternativ för genomklickning men uppmuntrar personer att klicka på den huvudsakliga annonsrubriken t.ex. Vi erbjuder kostnadsfria onlinekurser.

Läs mer i Om informationstillägg.

Mål: Få folk att ladda ner din app

Använd apptillägg om du vill att människor ska ladda ned din app:

Apptillägg

Uppmuntra människor att ladda ned din app. Denna typ av tillägg är tillgänglig globalt för surfplattor och mobila enheter med Android och iOS. Läs mer i Om apptillägg.

Så här begär du återaktivering om kontot inaktiveras på grund av att det inte har uppnått en klickfrekvens på 5 %

Om du inte uppnår en klickfrekvens på 5 % två månader på raken leder det till att kontot inaktiveras tills dess att du justerar kontot enligt stegen ovan. När du kontrollerar klickfrekvensen filtrerar du efter aktiverade kampanjer och sökord. Om raden Summa: filtrerade sökord har en klickfrekvens på 5 % eller högre för förra veckan kontaktar du oss och begär att kontot aktiveras igen.

Obs! Endast konton som är äldre än 90 dagar granskas enligt detta krav.

Så här begär du återaktivering om det inte går att uppnå en klickfrekvens på 5 %

AdWords Express-konton är undantagna från kravet på en klickfrekvens på 5 % på grund av att de hanteras automatiskt. Du kan fortsätta att dra nytta av Ad Grants via AdWords Express om du inte kan göra de ändringar som krävs för att nå en klickfrekvens på 5 % i AdWords.  Så här för du över kontot till AdWords Express:

1. Logga in på AdWords Express med den nuvarande administratörens inloggningsadress.
  2. Skapa ett AdWords Express-konto från och med steg 2 i guiden till att skapa ett Ad Grants-konto .
  3. Pausa befintliga AdWords-kampanjer.
  4. Kontakta oss så att vi kan aktivera kontot.