Retningslinjer for kontoadministrator

En godt vedlikeholdt konto er avgjørende for å knytte meningsfull kontakt med besøkende på nettstedet. Sporing av meningsfulle konverteringer er viktig for å forstå resultatene dine og kontinuerlig optimalisere ytelsen.

Kontostruktur

Det er viktig at kontoen din er godt strukturert, slik at målgruppen får opp rett annonse til rett tid.

• Ad Grants-kontoer må ha
    • spesifikk geografisk målretting for å vise annonser på steder der informasjon om og tjenestene til den ideelle organisasjonen din er nyttig for brukerne
      • Hvis for eksempel personer i lokalsamfunnet er hovedbrukergruppen din, bør annonsene dine bare vises i byen eller lokalområdet, slik som matsentraler og kirker.
      • Hvis organisasjonen din har forskjellige tjenester både lokalt og nasjonalt, kan du skille kampanjer etter geografisk område for å sikre at brukerne kan bruke tjenestene dine der de befinner seg.
      • Hvis du vil markedsføre organisasjonen din i et større geografisk område, f.eks. hvis du representerer et museum som ønsker besøkende fra hele landet, kan du ha én kampanje med bred geografisk målretting som viser hvilken tjeneste du tilbyr, og byen museet ligger i, for eksempel «kunstmuseer i Oslo», mens de fleste kampanjene dine viser annonser i Oslo-området.
      •  Hvis du driver med humanitær nødhjelp i Nepal, men hovedmålet ditt på nettet er å skaffe donasjoner og giverne dine er i USA, viser du annonsene dine i USA.
    •  minst to aktive annonsegrupper per kampanje (hvis du ikke utelukkende bruker Smart-kampanjer), og hver annonsegruppe må inneholde et sett med nært beslektede søkeord og to aktive og unike tekstannonser
    • minst to unike annonseutvidelser for nettstedslinker

Hvis kontoen din er deaktivert, må du sørge for at kontoen oppfyller kravene, og deretter kan du be om at den blir gjenopprettet.

Resultat

Ad Grants-kontoer som ikke utelukkende bruker Smart-kampanjer, må opprettholde en klikkfrekvens (CTR) på 5 % hver måned (på kontonivå, ikke nødvendigvis for hvert søkeord). Hvis kravet for klikkfrekvens ikke oppfylles for to påfølgende måneder, blir kontoen din midlertidig deaktivert. Du kan be om gjenoppretting etter at du har sørget for at kontoen oppfyller kravene, ved å følge disse forslagene.

Sporing av resultater

For å kunne bruke Ad Grants til å drive med meningsfylt arbeid må du konfigurere konverteringssporing for kontoen din i samsvar skreddersydde krav som er beregnet for ideelle organisasjoner.

Eksempler på meningsfulle konverteringsmål inkluderer donasjoner, kjøp, billettsalg, medlemsregistreringer, e-postregistreringer, registreringer av frivillige, utfylte skjemaer av nye medlemmer, signerte underskriftskampanjer, fullførte quizer, forespørsler om innhenting av informasjon, anrop til organisasjonen din eller tid brukt på å lese innhold på nettstedet ditt.

For kontoer opprettet 22. april 2019 eller senere må minst én av de ovennevnte konverteringstypene konfigureres som beskrevet i aktiveringsveiledningen for Ad Grants, og de må oppnå minst én konvertering per måned. Konverteringstyper som for eksempel tid brukt på nettstedet eller startsidebesøk, må utelukkes fra «Konverteringer» og settes under kategorien «Annet».

For kontoer opprettet 1. januar 2018 eller senere, eller for andre kontoer som bruker konverteringsbasert smart budgivning, må det konfigureres gyldig konverteringssporing som beskrevet i veiledningen for konverteringssporing i Ad Grants, og de må oppnå minst én konvertering per måned.

Hvis kontoen din er deaktivert, kan du be om å få den gjenopprettet etter at du har justert kontoen slik at den oppfyller kravene.

Budgiving

For å sikre bedre ytelse for Grants-mottakere krever Ad Grants at kontoer opprettet 22. april 2019 eller senere, må bruke konverteringsbasert smart budgivning for alle kampanjer, med mindre de bruker Smart-kampanjer. Hver kampanje må bruke enten Maksimer antall konverteringer, Maksimer konverteringsverdien, mål-CPA eller mål-ROAS-budgivning.

Hvis kontoen din er deaktivert, kan du be om å få den gjenopprettet etter at du har justert kontoen slik at den oppfyller kravene.

Tredjepartsadministrasjon

Google Ad Grants-mottakere tillates å jobbe med kontoadministratorer fra tredjeparter.  Sertifiserte Ad Grants-brukere er et nettverk av anbefalte partnere for tilskuddsmottakere.

Bruk av programmet

Vi ser alltid etter måter å forbedre Ad Grants-programmet på, og vi vil gjerne høre om organisasjonens behov og hvordan vi kan hjelpe deg. Vi sender en regelmessig programundersøkelse til alle Grants-mottakere for å forstå hvordan organisasjonen din bruker og drar nytte av Ad Grants, og du må gi et gjennomtenkt svar for å fortsette å delta i programmet.

For å motta varsler går du gjennom varslene dine i selve produktet og sørger for at e-postadressen som er brukt for varsler, er registrert for å motta e-post fra oss

Hvis kontoen din er deaktivert, kan du be om å få den gjenopprettet etter at du har svart på undersøkelsen.

Alle kontoer som bryter med programretningslinjene, blir automatisk suspendert uten varsel. Google forbeholder seg retten til når som helst å godkjenne eller avvise søknader, uansett årsak. Dessuten kan vi når som helst endre eller utvide retningslinjene for kvalifisering.