Forbrukerinformasjon for franske brukere

Hva er Google Play?

Google Play er en tjeneste du kan bruke til å finne apper, spill, musikk, filmer, bøker, tidsskrifter eller annet digitalt innhold («innhold»). Du kan bruke Google Play til å bla gjennom, finne, laste ned, bruke, leie og kjøpe innhold. Når du laster ned, bruker, leier eller kjøper innhold på eller med Google Play i EØS (uansett om du har betalt for innholdet eller ikke), inngår du en separat kontrakt med Google Commerce Limited.

Google Play er en tjeneste levert av:

Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland

Registreringsnummer:

368047

Innholdet på Google Play tilbys av:

Google Commerce Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland

Registreringsnummer:

512080

MVA-nummer:

FR68752925594

Brukerstøtte:

Kontakt oss
googleplay-customersupport@google.com

Hvis du er en forbruker som holder til i EØS, kan du kontakte oss for å løse problemer direkte. Europakommisjonen tilbyr også en nettplattform for løsing av tvister, som vi aksepterer hvis vi er juridisk forpliktet til det.

Innhold på Google Play

Innholdet du finner på Google Play, kommer fra Google og fra tredjepartsleverandører, for eksempel apputviklere, plateselskaper, filmstudioer og bok- og nyhetsutgivere («leverandører»). Disse leverandørene kan være profesjonelle eller ikke-profesjonelle enheter. Leverandørinnhold kan bli fjernet fra Google Play i henhold til vilkårene for bruk av Google Play, for eksempel hvis vi oppdager at det bryter med retningslinjene våre for innhold eller gjeldende lov og rett.

Kjøp

Du kan kjøpe innhold på Google Play med tilgjengelige betalingsmåter du har lagt til i Google-kontoen din. Finn ut mer om dette i Godkjente betalingsmåter på Google Play.

Den gjeldende prisen for kjøp eller leie finner du på detaljsiden for den aktuelle varen samt i kjøpsdialogboksen før du fullfører kjøpet. Du mottar også en e-postkvittering etter kjøpet. Du kan finne ut mer om hvordan du gjennomgår bestillingsloggen din, og om retningslinjene våre for refusjoner på Google Play

Slik får du brukerstøtte

Google tilbyr ingen kommersielle garantier eller forsikringer for innhold på Google Play, uten at dette berører den juridiske garantien for samsvar. Men du kan kontakte utvikleren for å få hjelp når du installerer en app via Google Play. Du kan finne ut mer om hvordan du kontakter utviklere. Når du kjøper en bok, film eller app fra Google Play, kan du også kontakte Google direkte for å få hjelp ved å bruke Kontakt oss-knappen, eller via googleplay-customersupport@google.com.

Hvis du vil vite mer om hvordan du kan trekke deg fra, kansellere eller returnere Google Play-kjøp for å be om refusjon, kan du lese refusjonsretningslinjene og vilkårene for bruk av Google Play.

Google griper ikke inn i tvister du måtte ha direkte med leverandører, og foreslår ikke løsninger på tvister mellom deg og leverandører.

Rangering og presentasjon av innhold

Målet vårt med Google Play er å presentere innhold som vi tror du kommer til å like, enten du leier eller kjøper det. Layout, opplisting og rekkefølge for innholdet på Google Play påvirkes av varenes popularitet, kvalitet og relevans samt dine tidligere søk og kjøp med Google Play og andre Google-tjenester. Dette er for å gjøre Google Play så interessant og nyttig som mulig.

Google Play kan også organisere innhold i grupper basert på faktorer som appegenskaper (f.eks. om en app er et «multiplayerspill»), popularitet (f.eks. «Topplister»-kategorier) og kjøpsvolum (f.eks. kategoriene «Mest innbringende» og «Mest populære»).

Når du bruker søkefunksjonaliteten, prøver Google Play å returnere relevant innhold ved å fastslå hva du leter etter (f.eks. en bestemt app eller appkategori), og vise deg resultatene som passer best med søket ditt. Hovedfaktorene som påvirker rangeringen av søkeresultatene, er hvor relevant innholdet er for søket ditt, kvaliteten på opplevelsen av innholdet i appen (bare for apper og spill) og hvordan brukerne har samhandlet med innholdet på Google Play eller etter at innholdet er installert. Google Play vurderer også om appene er relevante for og egnet for et bredt publikum når den rangerer søkeresultatene.

Google Play kan også vise personlig tilpassede anbefalinger ved bruk av informasjon vi har samlet inn (for eksempel tidligere installerte apper), for å generere appanbefalinger i en «For deg»-samling.

Google Play viser dessuten iblant annonser for innhold på Google Play. Dette er betalt av annonsørene til Google. Annonser på Google Play er alltid tydelig merket med «annonser» eller «sponset». Annonsører kan riktignok betale for å få annonsene sine vist tydeligere i annonseområdet, men ingen kan kjøpe bedre plasseringer i søkeresultatene i Play. I tillegg vises annonser bare hvis de er relevante for søketermene du legger inn. Det betyr at du bare ser annonser som faktisk er nyttige.

Google krever inn et tjenestegebyr fra leverandører basert på salg av apper og spill på Google Play eller i apper og spill.

Anmeldelser på Google Play

Google Play inneholder brukeranmeldelser av innholdet som er tilgjengelig på plattformen. Anmeldelsene kan være direkte fra Google-brukere eller fra tredjeparter som leverer brukeranmeldelser til Google. Vi betaler ikke brukerne for anmeldelsene, og det er forbudt for utviklerne å betale brukere for anmeldelser.

Vi bruker en rekke metoder, fra automatiske verktøy til menneskelige evaluerere og eksterne rapporter, for å oppdage og fjerne anmeldelser som kanskje bryter med retningslinjene våre. Det kan imidlertid skje at noen av anmeldelsene du ser på Google Play, ikke oppfyller standardene våre og ikke gjenspeiler den reelle brukeropplevelsen.

Når Google Play-brukere sender inn anmeldelser av spill eller apper, sjekker vi at disse brukerne faktisk har installert spillene eller appene. Brukerne må ha installert de aktuelle appene eller spillene før de kan sende inn anmeldelser av dem.

Google sjekker imidlertid ikke at Google Play-brukere som skriver anmeldelser av bøker, filmer eller serier, har brukt eller kjøpt de aktuelle bøkene, filmene eller seriene før de sender inn anmeldelsene.

Google overvåker heller ikke anmeldelser som ikke kommer fra Google Play-brukere, og som tredjeparter leverer til Google. Vi kan derfor ikke bekrefte at slike anmeldelser kommer fra forbrukere som faktisk har kjøpt eller installert innholdet de skriver om.

Hvis vi avviser en anmeldelse, varsles den aktuelle brukeren, med mindre vi har rimelig grunn til å tro at det undergraver sikkerheten til Google Play og overholdelse av retningslinjene for Google Play. Brukeranmeldelser på Google Play er generelt tilgjengelige frem til den enkelte brukeren eventuelt sletter anmeldelsen eller Google-kontoen sin, eller til det aktuelle innholdet (f.eks. app, spill eller bok) ikke lenger er tilgjengelig på Google Play.