Consumenteninformatie voor Franse gebruikers

Wat is Google Play?

Google Play is een service waarmee je apps, games, films, boeken, tijdschriften of andere digitale content ('Content') kunt vinden. Je kunt Google Play gebruiken om Content te doorzoeken, te vinden, te downloaden, te gebruiken, te huren of te kopen. Als je Content downloadt, gebruikt, huurt of koopt op of via Google Play in de Europese Economische Ruimte (ongeacht of je voor die Content hebt betaald), ga je een afzonderlijke overeenkomst aan met Google Commerce Limited.

Content op Google Play

Content die je op Google Play vindt, is afkomstig van Google zelf en van externe aanbieders, zoals app-ontwikkelaars, filmstudio's en uitgevers van boeken en nieuws ('Aanbieders'). Deze Aanbieders kunnen professionele of niet-professionele entiteiten zijn. De Content van Aanbieders kan op elk moment niet meer worden aangeboden op Google Play in overeenstemming met de Servicevoorwaarden van Google Play, bijvoorbeeld als we vaststellen dat de Content ons contentbeleid schendt of in strijd is met de toepasselijke wetgeving.

Aankopen doen

Je kunt op Google Play Content kopen met de beschikbare betaalmethoden die je hebt toegevoegd aan je Google-account. Bekijk de geaccepteerde betaalmethoden op Google Play voor meer informatie.

Je ziet de aankoop- of huurprijs (zoals van toepassing) voor een item op de detailpagina van dat item, en ook in het aankoopdialoogvenster voordat je de aankoop afrondt. Na de aankoop krijg je ook een betalingsbewijs per e-mail. Lees meer over hoe je je bestelgeschiedenis bekijkt en over ons beleid voor terugbetalingen op Google Play.

Support krijgen

Onverminderd de wettelijke conformiteitsgarantie biedt Google geen commerciële garantie of waarborg voor Content op Google Play. Als je een app installeert via Google Play, kun je wel contact opnemen met de ontwikkelaar voor support. Bekijk meer informatie over hoe je contact opneemt met een ontwikkelaar. Als je een boek, film of app koopt op Google Play, kun je ook rechtstreeks contact met Google opnemen voor support via de knop Contact opnemen of via play-eu-support@google.com.

Bekijk ons teruggavebeleid en de Servicevoorwaarden van Google Play voor informatie over hoe je een Google Play-aankoop kunt herroepen, annuleren of retourneren om een terugbetaling aan te vragen.

Google mengt zich niet in geschillen die je rechtstreeks met Aanbieders hebt en biedt geen oplossingen voor geschillen tussen jou en Aanbieders.

Positie en presentatie van Content

Op Google Play willen we Content presenteren waarvan wij denken dat je die graag gebruikt of koopt. We willen Google Play zo interessant en relevant mogelijk maken voor gebruikers. Daarom worden de indeling, vermelding en rangschikking van Content op Google Play beïnvloed door de populariteit, kwaliteit en relevantie van de Content, en je eerdere interacties en aankopen via Google Play en andere Google-services.

Google Play kan Content ook indelen in groepen op basis van factoren zoals app-kenmerken (bijvoorbeeld of een app een multiplayer-game is), de populariteit (bijvoorbeeld categorieën met de populairste items) en het aankoopvolume (bijvoorbeeld de categorieën Bestverdienend en Bestverkopend).

Als je de zoekfunctie gebruikt, probeert Google Play relevante Content te tonen door te bepalen waar je naar zoekt (bijvoorbeeld een specifieke app of categorie apps) en resultaten te laten zien die het best aansluiten bij je zoekopdracht. De belangrijkste factoren die van invloed zijn op de positie van zoekresultaten zijn de relevantie van elk type Content voor je zoekopdracht, de kwaliteit van de Content binnen elke app (alleen voor apps en games) en hoe gebruikers interactie hebben gehad met de Content op Google Play of nadat de Content is geïnstalleerd. Bij de rangschikking van zoekresultaten houdt Google Play er ook rekening mee of een app relevant en geschikt is voor een breed publiek.

Google Play kan ook gepersonaliseerde aanbevelingen laten zien op basis van informatie die we hebben verzameld (zoals eerder geïnstalleerde apps) om app-aanbevelingen te genereren in een cluster met de naam Voor jou.

Google Play geeft soms ook advertenties weer voor Content die beschikbaar is op Google Play. Google wordt voor deze advertenties betaald door de adverteerder. Advertenties op Google Play worden altijd duidelijk gemarkeerd met een label zoals Advertenties of Gesponsord. Hoewel adverteerders kunnen betalen om prominenter te worden weergegeven in het advertentiegedeelte, kan niemand een betere plaatsing in de zoekresultaten van Google Play kopen. Bovendien worden advertenties alleen weergegeven als ze relevant zijn voor de zoektermen die je hebt opgegeven. Dat betekent dat je alleen advertenties te zien krijgt die echt nuttig zijn.

Google brengt servicekosten in rekening aan Aanbieders op basis van de verkoop van apps en games op Google Play of in apps en games.

Reviews op Google Play

Google Play bevat gebruikersreviews van de Content die beschikbaar is op het platform. Reviews kunnen rechtstreeks afkomstig zijn van Google-gebruikers of van derden die gebruikersreviews leveren aan Google. We betalen gebruikers niet voor reviews en onze ontwikkelaars mogen dat ook niet doen.

We gebruiken verschillende methoden (van geautomatiseerde tools tot reviews door onze medewerkers en externe meldingen) om reviews die mogelijk in strijd zijn met ons beleid te vinden en te verwijderen. Toch kun je reviews op Google Play zien die niet voldoen aan onze normen en geen echte gebruikerservaring weerspiegelen.

Als reviews van games of apps worden ingediend door Google Play-gebruikers, checken we of die gebruikers de betreffende games of apps daadwerkelijk hebben geïnstalleerd. Gebruikers moeten eerst de apps en games hebben geïnstalleerd waarvoor ze reviews kunnen indienen.

Google voert echter geen controles uit om te bevestigen dat Google Play-gebruikers die reviews van boeken, films of series achterlaten, de betreffende boeken, films of series hebben gebruikt of gekocht voordat ze hun reviews indienden.

Ook checkt Google geen reviews die niet van Google Play-gebruikers afkomstig zijn en die door derden aan Google worden geleverd. We kunnen daarom niet bevestigen dat dergelijke reviews afkomstig zijn van consumenten die de Content waarnaar ze verwijzen, daadwerkelijk hebben gekocht of geïnstalleerd.

We stellen gebruikers ervan op de hoogte als we een review weigeren, tenzij we redelijkerwijs van mening zijn dat dit de beveiliging van Google Play en naleving van het beleid van Google Play zou ondermijnen. Gebruikersreviews op Google Play zijn algemeen toegankelijk totdat de gebruiker die de review heeft geschreven, de review of het eigen Google-account verwijdert of totdat de app, de game, het boek of de andere Content waarbij de review hoort, niet meer beschikbaar is op Google Play.