Ranskalaisia käyttäjiä koskevat kuluttajatiedot

Google Play

Google Play on palvelu, joka auttaa löytämään sovelluksia, pelejä, elokuvia, kirjoja, lehtiä tai muuta digitaalista sisältöä ("Sisältö"). Voit käyttää Google Playta Sisällön selaamiseen, etsimiseen, lataamiseen, käyttämiseen, vuokraamiseen tai ostamiseen. Kun lataat, käytät, vuokraat tai ostat Sisältöä Google Playssa tai käytät sitä Euroopan talousalueella (riippumatta siitä, oletko maksanut Sisällöstä vai et), solmit Google Commerce Limitedin kanssa erillisen sopimuksen.

Google Playn sisältö

Google Playsta löytämäsi sisältö on peräisin Googlelta ja kolmannen osapuolen palveluntarjoajilta, kuten sovelluskehittäjiltä, elokuvastudioilta sekä kirjojen ja uutisten julkaisijoilta ("Palveluntarjoajat"). Nämä Palveluntarjoajat voivat olla joko ammattimaisia tai ei-ammattimaisia yhteisöjä. Palveluntarjoajien sisällön tarjoaminen voi lakata Google Playssa sen käyttöehtojen mukaisesti, esimerkiksi jos havaitsemme sisällön rikkovan sisältökäytäntöjämme tai sovellettavia lakeja.

Ostosten tekeminen

Voit ostaa Sisältöä Google Playssa käyttämällä Google-tilillesi lisäämiäsi maksutapoja. Katso lisätietoa Google Playssa hyväksytyistä maksutavoista täältä.

Tuotteen osto- tai vuokraushinta näkyy tuotteen tietosivulla ja ostoksen valintaikkunassa ennen maksamista. Saat ostoksen jälkeen myös kuitin sähköpostiisi. Voit lukea lisää tilaushistorian tarkistamisesta ja Google Playn hyvityksiä koskevista käytännöistä.

Tuen saaminen

Lakisääteistä vaatimustenmukaisuustakuuta lukuunottamatta Google ei tarjoa kaupallista takuuta tai vakuutusta Google Playn Sisällöstä. Voit kuitenkin pyytää apua kehittäjältä, kun asennat sovelluksen Google Playn kautta. Lue lisää yhteyden ottamisesta kehittäjään. Kun ostat kirjan, elokuvan tai sovelluksen Google Playsta, voit myös ottaa suoraan yhteyttä Googleen ja pyytää apua yhteydenottopainikkeella tai osoitteessa play-eu-support@google.com.

Saat lisätietoja Google Play ‐ostosten perumisesta, peruuttamisesta ja palauttamisesta hyvityksen pyytämiseksi tutustumalla hyvityskäytäntöömme ja Google Playn käyttöehtoihin.

Google ei osallistu kiistoihin, joita sinulla saattaa olla Palveluntarjoajien kanssa, eikä se tarjoa ratkaisuja sinun ja Palveluntarjoajien välisiin kiistoihin.

Sisällön sijoittelu ja esittely

Pyrimme tarjoamaan Google Playssa Sisältöä, jonka käyttäminen tai ostaminen tuottaa käyttäjälle iloa. Jotta Google Play on käyttäjän kannalta mahdollisimman kiinnostava ja hyödyllinen, sisällön suosio, laatu ja relevanssi sekä käyttäjän aiempi toiminta ja ostokset Google Playssa ja muissa Googlen palveluissa vaikuttavat Sisältöjen asetteluun, luettelointiin ja järjestelyyn Google Playssa.

Google Play voi myös järjestää Sisältöä ryhmiin esimerkiksi sovelluksen ominaisuuksien (esim. onko peli moninpeli), suosion (esim. Suosituimmat-kategoria) tai ostomäärän (esim. Tuottavimmat‑ ja Myydyimmät‑kategoria) perusteella.

Kun käytät hakutoimintoa, Google Play pyrkii palauttamaan osuvaa sisältöä määrittelemällä, mitä etsit (esim. tietty sovellus tai sovellusluokka) ja palauttamalla hakua parhaiten vastaavat tulokset. Tärkeimmät hakutulosten sijoitukseen vaikuttavat tekijät ovat Sisällön osuvuus hakuusi nähden, Sisällön sovelluksen sisäisen käyttökokemuksen laatu (vain sovellukset ja pelit), sekä miten käyttäjät ovat käyttäneet Sisältöjä Google Playssa tai Sisällön asentamisen jälkeen. Lisäksi Google Play arvioi, onko sovellus osuva ja soveltuuko se laajalle yleisölle hakutulosten sijoituksissa.

Google Play voi myös näyttää henkilökohtaisia suosituksia keräämiemme tietojen (esim. aiemmin asennetut sovellukset) perusteella Sinulle-sovellussuositusten luomiseksi.

Google Playssa voidaan myös näyttää mainoksia Google Playn sisällöstä, jolloin mainostaja maksaa mainoksista Googlelle. Google Playssa näytettävät mainokset merkitään aina selvästi tunnisteella, kuten "mainokset" tai "sponsoroitu". Mainostajat voivat kyllä ostaa itselleen näkyvyyttä mainosalueelta, mutta kukaan ei voi ostaa parempaa sijoitusta Playn hakutuloksissa. Lisäksi näytämme mainoksen vain, jos se liittyy antamiisi hakutermeihin. Tämä tarkoittaa, että näet vain mainoksia, joista on oikeasti hyötyä.

Google perii Palveluntarjoajilta palvelumaksun sovellusten ja pelien myynnin perusteella Google Playssa tai sovellusten ja pelien sisällä.

Arvostelut Google Playssa

Google Playssa on sen sisältöä koskevia arvosteluja. Google-käyttäjät voivat kirjoittaa arvosteluja suoraan, tai ne voivat olla peräisin kolmansilta osapuolilta, jotka toimittavat käyttäjäarvosteluja Googlelle. Emme maksa käyttäjille arvostelujen kirjoittamisesta ja kiellämme myös kehittäjiä maksamasta niistä.

Etsimme ja poistamme sääntöjemme vastaisia arvosteluja esimerkiksi automaattisten työkalujen, ihmisten tekemien tarkastuksien ja ulkoisten toimijoiden arvioiden avulla. On kuitenkin mahdollista, että jotkin Google Playsta löytämäsi arvostelut eivät täytä vaatimuksiamme eivätkä kuvaa aitoja käyttökokemuksia.

Kun Google Playn käyttäjät lähettävät peli- tai sovellusarvosteluja, varmistamme, että käyttäjät ovat asentaneet kyseiset pelit tai sovellukset. Käyttäjien on ensin asennettava sovellukset ja pelit, joista he voivat lähettää arvosteluja.

Google ei kuitenkaan tarkasta, että Google Playn kirjoja, elokuvia tai sarjoja arvostelevat käyttäjät ovat lukeneet ja katsoneet tai ostaneet kyseisiä kirjoja, elokuvia tai sarjoja ennen arvostelujen lähettämistä.

Google ei myöskään valvo arvosteluja, jotka eivät ole peräisin Google Playn käyttäjiltä ja jotka on toimitettu Googlelle kolmannen osapuolen palveluntarjoajilta. Emme siis voi vahvistaa, että arvostelut ovat peräisin asiakkailta, jotka ovat ostaneet ja asentaneet arvostelemansa Sisällön.

Ilmoitamme käyttäjälle arvostelun hylkäämisestä ellei meillä ole kohtuullista syytä uskoa, että ilmoittaminen heikentäisi Google Playn turvallisuutta tai olisi Google Playn sääntöjen vastaista. Yleensä käyttäjäarvostelut ovat näkyvissä Google Playssa, kunnes arvostelun kirjoittanut käyttäjä poistaa sen tai Google-tilinsä tai kunnes kyseinen sovellus, peli, kirja tai muu sisältö poistuu Google Playsta.