Kan inte öppna, läsa in eller ladda ned appar från Play Butik

Testa stegen nedan för att åtgärda problem med Google Play. De kan vara till hjälp om
  • du inte kan ladda ned eller installera appar eller spel från Google Play Butik
  • du inte kan ladda ned musik, filmer, tv-program eller annat innehåll från Google Play
  • appen Google Play Butik inte öppnas eller läses in
  • appen Google Play Butik kraschar när du öppnar den
  • nedladdningar och appuppdateringar fastnar och inte slutförs.
Om stegen ovan inte löser problemet kontaktar du utvecklaren och ber om support.

Kontrollera att du har en stabil anslutning till Wi-Fi eller mobildata

Kontrollera att du har en stabil internetanslutning. Försök att ansluta till ett Wi-Fi-nätverk om du kan. Kontrollera att du har en stark mobildataanslutning i stället om du inte har tillgång till Wi-Fi. Försök sedan att ladda ned igen.

Få mer hjälp med anslutningsproblem på Android-enheter.

Rensa cacheminne och data i Play Butik

På så sätt blir appen som ny, vilket kan lösa problemet.

1. Öppna appen Inställningar Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Appar och aviseringar följt av Visa alla appar.
  3. Skrolla nedåt och tryck på Google Play Butik Google Play.
  4. Tryck på Lagring följt av Rensa cacheminne.
  5. Tryck på Rensa data.
  6. Öppna appen Play Butik och försök att ladda ned igen.

Starta om enheten

Starta om enheten om problemen kvarstår efter att du har rensat cacheminnet och data i Play Butik.

1. Tryck länge på strömbrytaren tills menyn öppnas.
  2. Tryck på Stäng av eller Starta om om det alternativet visas.
  3. Tryck länge på strömbrytaren tills enheten startar, om det behövs.

Om du fortfarande har problem

Kontrollera lagringsutrymmet

Om lagringsutrymmet på enheten nästan är fullt kan det förhindra att appar laddas ned och installeras. Enhetens lagringsutrymme kan vara fullt om du får en avisering om det eller om det finns mindre än 1 GB tillgängligt när du ser efter.

Kontrollera dataanslutningen

Kontrollera att du har en stark dataanslutning. Försök att ansluta till ett Wi-Fi-nätverk om du kan. Kontrollera att du har en stark mobildataanslutning i stället om du inte har tillgång till Wi-Fi. Försök sedan att ladda ned igen.

Kontrollera SD-kortet

SD-kort kan orsaka problem om de inte är korrekt konfigurerade. Om enheten har ett SD-kort matar du ut det och sätter tillbaka det igen.

Rensa cacheminnet och data i Nedladdningshanteraren

1. Öppna appen Inställningar på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Appar och aviseringar följt av Appinformation eller Visa alla appar.
  3. Tryck på Mer Mer  följt av  Visa systemet.
  4. Tryck på Nedladdningshanterare.
  5. Tryck på Lagring eller Lagring och cacheminne  följt av  Rensa cacheminne.
  6. Tryck på Rensa lagringsutrymme följt av Rensa all data följt av OK.
  7. Öppna Google Play Butik och försök att ladda ned igen.

Rensa cacheminnet och data i Google Play-tjänster

1. Öppna appen Inställningar på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Appar och aviseringar följt av Appinformation eller Visa alla appar.
  3. Tryck på Google Play-tjänster.
  4. Tryck på Lagring eller Lagring och cacheminne följt av Rensa cacheminne.
  5. Tryck på Rensa lagringsutrymme följt av Rensa all data följt av OK.
  6. Öppna Google Play Butik och försök att ladda ned igen.

Avinstallera och ominstallera uppdateringar för Play Butik

1. Kontrollera att anslutningen till Wi-Fi är stabil.
  2. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på en telefon eller surfplatta med Android.
  3. Tryck på Appar och aviseringar.
  4. Tryck på Google Play Butik Google Play. Om alternativet inte visas trycker du på Visa alla appar eller Appinformation.
  5. Tryck på Mer Mer högst upp på skärmen följt av Avinstallera uppdateringar.
  6. Om du blir ombedd att bekräfta att du vill återställa Play Butik-appen till standardinställningarna trycker du på OK.
  7. Öppna Google Play Butik och försök att ladda ned igen.

Sök efter systemuppdateringar till Android

Det kan hjälpa appar som Google Play att fungera korrekt om Android-systemet är uppdaterat. Hur du söker efter uppdateringar kan variera beroende på enhet. Du kanske kan göra följande:
  1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på System följt av Avancerat följt av Systemuppdatering.
  3. Kontrollera om en uppdatering finns tillgänglig.

Obs! Om Android 2.2 eller tidigare körs på enheten kan det hända att Google Play inte fungerar korrekt. Kontakta tillverkaren av enheten för hjälp.

Ta bort Google-kontot från enheten och lägg till det igen

Det här tar bort och lägger till Google-kontot på enheten.
Obs! När du tar bort kontot tas viss information bort från enheten. Information som är kopplad till Google-kontot och som säkerhetskopierats i molnet är fortfarande tillgänglig. När du lägger till kontot igen kommer den mesta informationen att återställas på enheten. Kontrollera att all viktig information är säkerhetskopierad innan du slutför det här steget.

Ta bort kontot:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Konton.
  3. Tryck på kontot du vill ta bort följt av Ta bort konto.
  4. Ange enhetens grafiska lösenord, pinkod eller lösenord om det behövs och avsluta borttagningen av kontot.

Lägg till kontot igen:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Konto följt av Lägg till konto följt av Google.
  3. Lägg till kontot genom att följa anvisningarna på skärmen.
  4. Öppna Google Play Butik-appen Google Play.
  5. Tryck på menyn Meny.
  6. Namnet och e-postadressen för kontot som används visas högst upp på skärmen.
  7. Tryck på nedåtpilen Nedåtpil följt av det konto som du vill använda.
  8. Testa att ladda ned igen.