Play Butikk åpnes ikke, lastes ikke inn eller laster ikke ned apper

Prøv fremgangsmåten nedenfor for å løse problemer med Google Play. Den kan være til hjelp hvis
  • du ikke kan laste ned eller installere apper eller spill fra Google Play-butikken
  • du ikke kan laste ned musikk, filmer, TV-serier eller annet innhold fra Google Play
  • Google Play Butikk-appen ikke åpnes eller lastes inn
  • Google Play Butikk-appen krasjer etter at den åpnes
  • nedlastinger og appoppdateringer stopper opp og ikke fullføres
Hvis disse trinnene ikke løser problemet, bør du kontakte utvikleren for å få brukerstøtte.

Sjekk at du har en sterk Wi-Fi-tilkobling eller mobil datatilkobling

Først må du sørge for at du har en sterk internettilkobling. Det er best hvis du kan koble til et Wi-Fi-nettverk. Hvis du ikke har tilgang til Wi-Fi, må du sørge for at du har en sterk mobil datatilkobling. Prøv deretter å laste ned på nytt.

Få mer hjelp med tilkoblingsproblemer på Android-enheter.

Tøm bufferen og fjern dataene for Play-butikken

Appen blir startet på nytt, noe som kan føre til at problemene løses.

1. På enheten din åpner du Innstillinger-appen Innstillinger.
  2. Trykk på Apper og varsler og så Se alle apper.
  3. Rull ned, og trykk på Google Play Butikk Google Play.
  4. Trykk på Lagring og så Tøm bufferen.
  5. Trykk deretter på Fjern data.
  6. Åpne Play-butikken igjen, og prøv å laste ned på nytt.

Start enheten på nytt

Hvis du fortsatt ikke kan laste ned etter at du har tømt bufferen og fjernet dataene i Play-butikken, starter du enheten på nytt.

1. Trykk og hold inne av/på-knappen til menyen vises.
  2. Trykk på Slå av eller Start på nytt hvis det er et alternativ.
  3. Hvis det er nødvendig, trykker og holder du på av/på-knappen til enheten slås på igjen.

Har du fortsatt problemer?

Sjekk lagringsplassen din

Hvis det er lite lagringsplass på enheten, kan det hindre at apper blir lastet ned og installert. Enheten kan ha lite lagringsplass hvis du har sett et varsel om lagringsplass, eller hvis det er mindre enn 1 GB tilgjengelig når du sjekker.

Sjekk datatilkoblingen din

Sørg for at du har en sterk datatilkobling. Det er best hvis du kan koble til et Wi-Fi-nettverk. Hvis du ikke har tilgang til Wi-Fi, må du sørge for at du har en sterk mobil datatilkobling. Prøv deretter å laste ned på nytt.

Sjekk SD-kortet ditt

Det kan oppstå problemer med SD-kort hvis de ikke er konfigurert riktig. Hvis enheten din har et SD-kort, kan du prøve å løse ut og ta ut SD-kortet og deretter sette det inn igjen.

Tøm bufferen og fjern dataene fra Nedlaster

1. Åpne Innstillinger-appen på Android-enheten din.
  2. Trykk på Apper og varsler og så App-info eller Se alle appene.
  3. Trykk på Mer Mer  og så  Vis systemet.
  4. Trykk på Nedlaster.
  5. Trykk på Lagring eller Lagring og buffer  og så  Tøm bufferen.
  6. Trykk på Tøm lagring og så Fjern alle data og så  OK.
  7. Åpne Google Play-butikken, og prøv deretter å laste ned på nytt.

Tøm bufferen og fjern dataene fra Google Play-tjenester

1. Åpne Innstillinger-appen på Android-enheten din.
  2. Trykk på Apper og varsler og så App-info eller Se alle appene.
  3. Trykk på Google Play-tjenester.
  4. Trykk på Lagring eller Lagring og buffer og så Tøm bufferen.
  5. Trykk på Tøm lagring og så Fjern alle data og så OK.
  6. Åpne Google Play-butikken, og prøv deretter å laste ned på nytt.

Avinstaller Play Butikk-oppdateringer og installer dem på nytt

1. Sørg for at du har en stabil Wi-Fi-tilkobling.
  2. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på Android-enheten din.
  3. Trykk på Apper og varsler.
  4. Trykk på Google Play Butikk Google Play. Hvis du ikke ser alternativet, trykker du på Se alle apper eller Appinfo.
  5. Øverst på skjermen trykker du på Mer Merog så Avinstaller oppdateringer.
  6. Hvis du blir spurt om du vil tilbakestille Play Butikk-appen til fabrikkstandard, trykker du på OK.
  7. Åpne Google Play-butikken og prøv å starte nedlastingen din på nytt.

Se etter Android-systemoppdateringer

Hvis du holder Android-systemet oppdatert, er det større sjanse for at apper fungerer ordentlig – inkludert Google Play. Hvordan du ser etter oppdateringer kan være forskjellig avhengig av hvilken enhet du har. Du kan forsøke følgende:
  1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på Android-enheten din.
  2. Trykk på System og så Avansert og så Systemoppdatering.
  3. Se etter tilgjengelige oppdateringer.

Merk: Hvis enheten din har Android 2.2 eller eldre, er det ikke sikkert at Google Play fungerer ordentlig. Kontakt enhetsprodusenten for å få hjelp.

Fjern Google-kontoen din fra enheten og legg den til på nytt

Hvis du gjøre dette, fjernes Google-kontoen din fra enheten, og deretter legges den til på nytt.
Merk: Når du fjerner kontoen, fjernes noe informasjon fra enheten. Informasjon som er knyttet til Google-kontoen din og sikkerhetskopiert i skyen, er fortsatt tilgjengelig. Mye av informasjonen blir lagt til på enheten igjen når du legger til kontoen. Sørg for at eventuell viktig informasjon er sikkerhetskopiert før du fullfører dette trinnet.

Først fjerner du kontoen:

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på Android-enheten din.
  2. Trykk på Kontoer.
  3. Trykk på kontoen du vil fjerne og så Fjern kontoen.
  4. Hvis du blir bedt om det, oppgir du mønsteret, PIN-koden eller passordet for enheten for å fullføre fjerningen av kontoen.

Deretter legger du til kontoen på nytt:

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på Android-enheten din.
  2. Trykk på Kontoer og så Legg til konto og så Google.
  3. Følg veiledningen på skjermen for å legge til kontoen.
  4. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  5. Trykk på menyen Meny.
  6. Se etter navnet og e-postadressen til kontoen du bruker, øverst på skjermen.
  7. Trykk på nedoverpilen Nedoverpil og så kontoen du vil bruke.
  8. Prøv å starte nedlastingen din på nytt.