Problemen oplossen met het downloaden van apps uit de Play Store

Probeer de onderstaande stappen als het volgende aan de hand is:
  • Downloads en app-updates lopen vast en worden niet afgerond.
  • Je kunt geen apps of games downloaden of installeren vanuit de Google Play Store.
  • Je kunt geen boeken of andere content downloaden via Google Play.

Als je de Play Store-app helemaal niet kunt openen, volg je de stappen om problemen op te lossen als je de Play Store-app niet kunt openen op je telefoon.

Algemene stappen om dit probleem op te lossen

Checken of je een goede wifi- of mobiele internetverbinding hebt

• Zorg ervoor dat je een stabiele internetverbinding hebt.
  • Je kunt het beste verbinding maken met een wifi-netwerk.
  • Als je geen toegang hebt tot wifi, zorg dan voor een stabiele mobiele dataverbinding.

Nadat je je internetverbinding hebt gecheckt, probeer je de app opnieuw te downloaden. Zie Problemen met je internetverbinding oplossen op Android-apparaten voor meer hulp bij verbindingsproblemen.

Check je opslagruimte

• Downloads en installaties van apps kunnen worden onderbroken als er te weinig opslagruimte op je apparaat beschikbaar is.
  • In de volgende gevallen kan je apparaat weinig opslagruimte hebben:
    • Je krijgt een melding over opslagruimte.
    • Er is minder dan 1 GB beschikbaar op je apparaat.
  • Ga naar Ruimte vrijmaken voor hulp met opslagruimte op Android.

Check op Android-systeemupdates

1. Open de app Instellingen op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Systeem en dan Geavanceerd en dan Systeemupdate.
  3. Je ziet de updatestatus.
  4. Volg de instructies op het scherm om updates te downloaden of te installeren.
Tip: Als je apparaat Android 2.2 of lager heeft, werkt Google Play misschien niet goed. Neem contact op met de fabrikant van het apparaat voor hulp.

Problemen met één specifieke app oplossen

Probeer deze stappen als je problemen hebt bij het downloaden van een specifieke app.

Check of de app beschikbaar is voor je apparaat

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Zoek de app die je wilt downloaden en tik erop.
  3. Op de pagina van de app staat of de app beschikbaar is voor je apparaat.
    • Zo niet, dan kun je deze niet downloaden.

Verwijder de app en installeer deze opnieuw

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Apps en apparaat beheren en dan Beheren.
  4. Tik op de naam van de app die je wilt verwijderen en dan Verwijderen.
  5. Tik op Installeren of Aanzetten om de app opnieuw te installeren.

Als je de app nog steeds niet kunt downloaden, probeer je de onderstaande stappen voor probleemoplossing.

Meer stappen voor het oplossen van problemen

Als je alle bovenstaande stappen hebt geprobeerd maar nog steeds geen apps kunt downloaden, probeer je de onderstaande stappen. Probeer na elke stap opnieuw een app te downloaden om te checken of het probleem is opgelost.

Sluit de Play Store en open de app opnieuw

1. Swipe op je Android-apparaat omhoog vanaf de onderkant, houd even vast en haal daarna je vinger van het scherm.
  2. Swipe omhoog over de Play Store-app om de app te sluiten.
  3. Open de Play Store opnieuw.

Verwijder Play Store-updates en installeer deze opnieuw

1. Zorg dat je bent verbonden met een betrouwbaar wifi-netwerk.
  2. Zoek de Play Store-app op het startscherm of app-scherm van je apparaat.
  3. Tik op de Play Store-app en houd vast.
  4. Tik op App-info Informatie.
  5. Tik bovenaan op Meer Meer en dan Updates verwijderen.
  6. Als je wordt gevraagd of je de Play Store-app wilt terugzetten op de fabrieksversie, tik je op OK.

Je apparaat opnieuw opstarten

1. Houd de aan/uit-knop ingedrukt.
  2. Tik op Uitzetten of Opnieuw opstarten.
  3. Houd zo nodig de aan/uit-knop ingedrukt totdat je apparaat weer aangaat.

Wis het cachegeheugen en de gegevens van Google Play-services

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan App-info of Alle apps bekijken.
  3. Tik op Google Play-services.
  4. Tik op Opslag en dan Cache wissen.
  5. Tik op Opslag wissen en dan Alle gegevens wissen en dan OK.

Je Google-account verwijderen en opnieuw toevoegen

Als je je account verwijdert, wordt bepaalde informatie van je apparaat verwijderd. Maak een back-up van belangrijke informatie voordat je deze stap uitvoert.

Meer informatie over hoe je je account kunt verwijderen en opnieuw kunt toevoegen

Het cachegeheugen en de gegevens van de Play Store wissen

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan App-info of Alle apps bekijken.
  3. Tik op Google Play Store.
  4. Tik op Opslag en dan Cache wissen.
  5. Tik op Opslag wissen en dan Alle gegevens wissen en dan OK.

Wis het cachegeheugen en de gegevens van Downloadbeheer

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan App-info of Alle apps bekijken.
  3. Tik op Downloadbeheer.
  4. Tik op Opslag en dan Cache wissen.
  5. Tik op Opslag wissen en dan Alle gegevens wissen en dan OK.

Meer hulp

Als je alle bovenstaande stappen hebt geprobeerd en nog steeds problemen hebt, raden we je aan contact op te nemen met de app-ontwikkelaar of de fabrieksinstellingen terug te zetten op je apparaat.