Play Store wordt niet geopend of geladen, of kan geen apps downloaden

Probeer de onderstaande stappen om problemen met Google Play op te lossen. Deze stappen kunnen helpen als het volgende aan de hand is:
  • U kunt geen apps of games downloaden of installeren vanuit de Google Play Store.
  • U kunt geen muziek, films, tv-programma's of andere content downloaden via Google Play.
  • De Google Play Store-app wordt niet geopend of geladen.
  • De Google Play Store-app crasht nadat deze is geopend.
  • Downloads en app-updates lopen vast en worden niet voltooid.
Als het probleem met deze stappen niet wordt opgelost, neemt u contact op met de ontwikkelaar voor hulp.

Controleren of u een goede wifi- of mobiele internetverbinding heeft

Zorg eerst dat u een stabiele internetverbinding heeft. U kunt het beste verbinding maken met een wifi-netwerk. Als u geen toegang heeft tot wifi, zorg dan voor een stabiele mobiele dataverbinding. Probeer de download vervolgens opnieuw.

Meer hulp bij verbindingsproblemen op Android-apparaten

Het cachegeheugen en de gegevens van de Play Store wissen

Hierdoor krijgt de app een nieuwe start en kunnen problemen worden opgelost.

1. Open de app Instellingen Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Alle apps bekijken.
  3. Scroll omlaag en tik op Google Play Store Google Play.
  4. Tik op Opslag en dan Cache wissen.
  5. Tik vervolgens op Gegevens wissen.
  6. Open de Play Store opnieuw en probeer de download opnieuw.

Uw apparaat opnieuw opstarten

Als u nog steeds niet kunt downloaden nadat u het cachegeheugen en de gegevens van de Play Store heeft gewist, start u het apparaat opnieuw op.

1. Houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat het menu wordt weergegeven.
  2. Tik op Uitschakelen of Opnieuw opstarten als dit een optie is.
  3. Houd zo nodig de aan/uit-knop ingedrukt totdat uw apparaat weer wordt ingeschakeld.

Ondervindt u nog steeds problemen?

Check uw opslagruimte

Downloads en installaties van apps kunnen worden onderbroken als er te weinig opslagruimte op uw apparaat beschikbaar is. Uw apparaat heeft mogelijk weinig opslagruimte beschikbaar als u een melding heeft ontvangen over opslagruimte of als er minder dan 1 GB ruimte beschikbaar is als u dit nagaat.

Check uw dataverbinding

Zorg ervoor dat u een stabiele dataverbinding heeft. U kunt het beste verbinding maken met een wifi-netwerk. Als u geen toegang heeft tot wifi, zorg dan voor een stabiele mobiele dataverbinding. Probeer de download vervolgens opnieuw.

Check uw SD-kaart

SD-kaarten kunnen problemen veroorzaken als deze niet juist zijn ingesteld. Als uw apparaat over een SD-kaart beschikt, kunt u de SD-kaart verwijderen en vervolgens opnieuw plaatsen.

Wis het cachegeheugen en de gegevens van Downloadbeheer

1. Open de app Instellingen op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan App-info of Alle apps bekijken.
  3. Tik op Meer Meer en dan Systeem weergeven.
  4. Tik op Downloadbeheer.
  5. Tik op Opslag of Opslag en cache en dan Cache wissen.
  6. Tik op Opslag wissen en dan Alle gegevens wissen en dan OK.
  7. Open de Google Play Store en probeer de download opnieuw.

Wis het cachegeheugen en de gegevens van Google Play-services

1. Open de app Instellingen op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan App-info of Alle apps bekijken.
  3. Tik op Google Play-services.
  4. Tik op Opslag of Opslag en cache en dan Cache wissen.
  5. Tik op Opslag wissen en dan Alle gegevens wissen en dan OK.
  6. Open de Google Play Store en probeer de download opnieuw.

Verwijder Play Store-updates en installeer deze opnieuw

1. Zorg dat u bent verbonden met een betrouwbaar wifi-netwerk.
  2. Open de app Instellingen Instellingen-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  3. Tik op Apps en meldingen.
  4. Tik op de Google Play Store Google Play. Als u deze optie niet ziet, tikt u op Alle apps bekijken of App-info.
  5. Tik bovenaan het scherm op Meer Meeren dan Updates verwijderen.
  6. Als u wordt gevraagd of u de Play Store-app wilt terugzetten op de fabrieksversie, tikt u op OK.
  7. Open de Google Play Store en probeer de download opnieuw.

Check op Android-systeemupdates

Met een geüpdatet Android-systeem kunnen apps zoals Google Play naar behoren werken. Het kan per apparaat verschillen hoe u kunt checken op updates. U kunt het volgende doen:
  1. Open de app Instellingen Instellingen-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Systeem en dan Geavanceerd en dan Systeemupdate.
  3. Bekijk of er een update beschikbaar is.

Opmerking: Als uw apparaat Android 2.2 of lager heeft, werkt Google Play mogelijk niet naar behoren. Neem contact op met de fabrikant van het apparaat voor hulp.

Verwijder uw Google-account van uw apparaat en voeg dit opnieuw toe

Hiermee wordt uw Google-account van uw apparaat verwijderd en vervolgens opnieuw toegevoegd.
Opmerking: Als u uw account verwijdert, wordt bepaalde informatie van uw apparaat verwijderd. Aan uw Google-account gelinkte informatie waarvan in de cloud een back-up is gemaakt, is nog steeds beschikbaar. Veel van de informatie verschijnt weer op uw apparaat nadat u het account weer heeft toegevoegd. Zorg ervoor dat u een back-up heeft gemaakt van belangrijke gegevens voordat u deze stappen doorloopt.

Verwijder eerst uw account:

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Accounts.
  3. Tik op het account dat u wilt verwijderen en dan Account verwijderen.
  4. Voer indien nodig het patroon, de pincode of het wachtwoord van uw apparaat in om de verwijdering van het account te voltooien.

Voeg het account vervolgens opnieuw toe:

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Accounts en dan Account toevoegen en dan Google.
  3. Volg de instructies op het scherm om uw account toe te voegen.
  4. Open de Google Play Store-app Google Play.
  5. Tik op Menu Menu.
  6. Bekijk de naam en het e-mailadres van het gebruikte account bovenaan het scherm.
  7. Tik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en dan het account dat u wilt gebruiken.
  8. Probeer de download opnieuw.