Play Kauppa ei käynnisty, lataudu tai lataa sovelluksia

Kokeile Google Playn ongelmien korjaamista seuraavilla keinoilla. Niistä voi olla apua, jos
  • et voi ladata tai asentaa sovelluksia tai pelejä Google Play Kaupasta
  • et voi ladata musiikkia, elokuvia, TV-ohjelmia tai muuta sisältöä Google Playsta
  • Google Play Kauppa ‑sovellus ei avaudu tai lataudu
  • Google Play Kauppa ‑sovellus kaatuu avaamisen jälkeen
  • lataukset ja sovelluspäivitykset jäävät jumiin.
Jos ongelma ei ratkea näillä ohjeilla, pyydä tukea kehittäjältä.

Wi-Fi- tai mobiiliyhteyden vahvuuden tarkistaminen

Varmista, että käytössäsi on vahva internetyhteys. Wi-Fi-verkkoon yhdistäminen on paras vaihtoehto. Jos Wi-Fin käyttö ei ole mahdollista, varmista, että käytössäsi on vahva mobiilidatayhteys. Yritä sitten latausta uudelleen.

Lue lisää Android-laitteiden yhteysongelmien ratkaisemisesta.

Google Play Kaupan välimuistin ja datan tyhjentäminen

Näin sovellus voi aloittaa puhtaalta pöydältä, ja ongelma saattaa ratketa.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus Asetukset.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Näytä kaikki sovellukset.
  3. Vieritä alaspäin ja valitse Google Play Kauppa Google Play.
  4. Valitse Tallennustila ja sitten Tyhjennä välimuisti.
  5. Valitse sitten Tyhjennä data.
  6. Avaa Google Play Kauppa ja yritä latausta uudestaan.

Laitteen käynnistäminen uudelleen

Jos lataus ei onnistu edes Play Kaupan välimuistin ja datan poistamisen jälkeen, käynnistä laite uudelleen.

1. Pidä virtapainiketta painettuna , kunnes näytölle avautuu valikko.
  2. Valitse Virta pois tai Käynnistä uudelleen, jos tämä vaihtoehto on tarjolla.
  3. Paina tarvittaessa virtapainiketta, kunnes laite käynnistyy uudelleen.

Jos ongelma ei ratkennut

Tallennustilan tarkistaminen

Jos laitteesi tallennustila on vähissä, sovelluksia ei välttämättä voi ladata tai asentaa. Tallennustila voi olla vähissä, jos näet tallennustilailmoituksen tai näet tarkistettaessa, että se on alle 1 Gt.

Datayhteyden tarkistaminen

Varmista, että datayhteytesi on vahva. Wi-Fi-verkkoon yhdistäminen on paras vaihtoehto. Jos Wi-Fin käyttö ei ole mahdollista, varmista, että käytössäsi on vahva mobiilidatayhteys. Yritä sitten latausta uudelleen.

SD-kortin tarkistaminen

SD-kortit voivat aiheuttaa ongelmia, jos niitä ei ole otettu käyttöön oikein. Jos laitteessasi on SD-kortti, kokeile poistaa SD-kortti ja asettaa se sitten takaisin paikalleen.

Välimuistin ja datan tyhjennys lataustenhallinnalla

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Sovelluksen tiedot tai Näytä kaikki sovellukset.
  3. Valitse Lisää Lisää  ja sitten  Näytä järjestelmä.
  4. Valitse Lataustenhallinta.
  5. Valitse Tallennustila tai Tallennustila ja välimuisti  ja sitten  Tyhjennä välimuisti.
  6. Valitse Tyhjennä välimuisti ja sitten Poista kaikki data ja sitten  OK.
  7. Avaa Google Play Kauppa ja yritä latausta uudestaan.

Välimuistin ja datan tyhjennys Google Play Palveluissa

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Sovelluksen tiedot tai Näytä kaikki sovellukset.
  3. Valitse Google Play Palvelut.
  4. Valitse Tallennustila tai Tallennustila ja välimuisti ja sitten Tyhjennä välimuisti.
  5. Valitse Tyhjennä välimuisti ja sitten Poista kaikki data ja sitten OK.
  6. Avaa Google Play Kauppa ja yritä latausta uudestaan.

Play Kaupan päivityksien poistaminen ja uudelleen asentaminen

1. Varmista, että käytössäsi on luotettava Wi-Fi-yhteys.
  2. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  3. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset.
  4. Valitse Google Play Kauppa Google Play. Jos sitä ei näy, valitse Näytä kaikki sovellukset tai Sovellustiedot.
  5. Valitse näytön yläreunasta Lisää Lisääja sitten Poista päivitykset.
  6. Valitse OK, jos sinulta kysytään, haluatko palauttaa Play Kauppa ‑sovelluksen tehdasasetukset.
  7. Avaa Google Play Kauppa ja yritä latausta uudestaan.

Androidin järjestelmäpäivitysten tarkistaminen

Android-järjestelmän päivittäminen voi auttaa Google Playta ja muita sovelluksia toimimaan oikein. Päivitysten tarkistamistapa vaihtelee laitteestasi riippuen. Kokeile näitä vaiheita:
  1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä ja sitten Lisäasetukset ja sitten Järjestelmäpäivitys.
  3. Katso, onko päivityksiä saatavilla.

Huom. Jos laitteesi käyttöjärjestelmä on Android 2.2 tai vanhempi, Google Play ei välttämättä toimi kunnolla. Pyydä apua laitevalmistajalta.

Google-tilin poistaminen ja lisääminen takaisin laitteelle

Tämä poistaa Google-tilisi laitteelta ja palauttaa sen sitten.
Huom. Tilin poistamisen yhteydessä osa laitteen tiedoista poistuu. Voit silti käyttää Google-tiliisi yhdistettyjä ja pilveen varmuuskopioituja tietoja. Suuri osa tiedoista palautetaan laitteelle, kun lisäät tilin. Varmuuskopioi tärkeät tiedot ennen tämän vaiheen suorittamista.

Poista ensin tilisi:

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tilit.
  3. Napauta poistettavaa tiliä ja sitten Poista tili.
  4. Viimeistele poisto tarvittaessa lisäämällä laitteen kuvio, PIN-koodi tai salasana.

Lisää tili sitten uudelleen:

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tilit ja sitten Lisää tili ja sitten Google.
  3. Lisää tili seuraamalla ohjeita näytöllä.
  4. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  5. Valitse Valikko Valikko.
  6. Etsi näytön yläosasta käyttämäsi tilin nimi ja sähköpostiosoite.
  7. Valitse alanuoli Alanuoli ja sitten tili, jota haluat käyttää.
  8. Yritä latausta uudelleen.