Flere trinn for å løse problemer på Google Play

Hvis du har problemer med bruk av Google Play, kan du først prøve disse trinnene. Hvis de ikke er til hjelp, kan du prøve trinnene nedenfor.

Sjekk lagringsplassen din

Hvis det er lite lagringsplass på enheten, kan det hindre at apper blir lastet ned og installert. Enheten kan ha lite lagringsplass hvis du har sett et varsel om lagringsplass, eller hvis det er mindre enn 1 GB tilgjengelig når du sjekker.

Sjekk datatilkoblingen din

Sørg for at du har en sterk datatilkobling. Det er best hvis du kan koble til et Wi-Fi-nettverk. Hvis du ikke har tilgang til Wi-Fi, må du sørge for at du har en sterk mobil datatilkobling. Prøv deretter å laste ned på nytt.

Sjekk SD-kortet

Det kan oppstå problemer med SD-kort hvis de ikke er konfigurert riktig. Hvis enheten din har et SD-kort, kan du prøve å løse ut og ta ut SD-kortet og deretter sette det inn igjen

Tøm bufferen og fjern dataene fra Nedlaster

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på Android-enheten din.
  2. Trykk på Apper og varsler
  3. Trykk på Nedlaster. Hvis du ikke ser alternativet, trykker du på Se alle apper eller Appinfo.
  4. Åpne Google Play-tjenester.
  5. Trykk på Lagring og så Tøm bufferen.
  6. Trykk på Tøm lagring og så OK.
  7. Åpne Google Play-butikken, og prøv deretter å laste ned på nytt.

Tøm bufferen og fjern dataene fra Google Play Tjenester

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på Android-enheten din.
  2. Trykk på Apper og varsler
  3. Trykk på Nedlaster. Hvis du ikke ser alternativet, trykker du på Se alle apper eller Appinfo.
  4. Åpne Google Play-tjenester.
  5. Trykk på Lagring og så Tøm bufferen.
  6. Trykk på Tøm lagring og så Fjern alle data og så OK
  7. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  8. Vent i fem minutter, og prøv deretter å laste ned på nytt.

Avinstaller Play Butikk-oppdateringer og installer dem på nytt

1. Sørg for at du er koblet til en stabil Wi-Fi-tilkobling.
  2. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på Android-enheten din.
  3. Trykk på Apper og varsler.
  4. Trykk på Google Play Butikk Google Play. Hvis du ikke ser alternativet, trykker du på Se alle apper eller Appinfo.
  5. Øverst på skjermen trykker du på Mer Mer og så Avinstaller oppdateringer
  6. Trykk på OK hvis du blir spurt om du vil tilbakestille Play Butikk-appen til fabrikkstandard.
  7. Åpne Google Play-butikken, og prøv deretter å laste ned på nytt.

Se etter Android-systemoppdateringer

Hvis du har et oppdatert Android-system, kan det hjelpe apper som Google Play med å fungere skikkelig. Hvordan du ser etter oppdateringer kan være forskjellig avhengig av hvilken enhet du har. Du kan forsøke følgende:
  1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på Android-enheten din.
  2. Trykk på System og såAvansert og såSystemoppdatering
  3. Se etter tilgjengelige oppdateringer.

Merk: Hvis enheten kjører Android 2.2 eller eldre, er det ikke sikkert at Google Play fungerer skikkelig. Ta kontakt med enhetsprodusenten for å få hjelp.

Fjern Google-kontoen fra enheten din og legg den til på nytt

Hvis du gjøre dette, fjernes Google-kontoen din fra enheten din, og deretter legges den til på nytt.
Merk: Når du fjerner kontoen, fjernes noe informasjon fra enheten din. Informasjon som er knyttet til Google-kontoen din og sikkerhetskopiert i skyen, er fortsatt tilgjengelig. Mye av informasjonen blir lagt til på enheten igjen når du legger til kontoen. Sørg for at viktig informasjon er sikkerhetskopiert før du fullfører dette trinnet.

Først fjerner du kontoen:

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på Android-enheten din.
  2. Trykk på Kontoer.
  3. Trykk på kontoen du vil fjerne og så Fjern konto.
  4. Hvis du blir bedt om det, oppgir du enhetens mønster, PIN-kode eller passord for å fullføre fjerningen av kontoen.

Deretter legger du til kontoen på nytt:

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på Android-enheten din.
  2. Trykk på Kontoer og så Legg til konto og så Google.
  3. Følg veiledningen på skjermen for å legge til kontoen.
  4. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play
  5. Trykk på menyen Meny.
  6. Øverst på skjermen ser du etter navnet og e-postadressen til kontoen du bruker.
  7. Trykk på nedoverpilen Nedoverpil og så kontoen du vil bruke.
  8. Prøv å laste ned på nytt.