Meer stappen om problemen op Google Play op te lossen

Probeer eerst deze stappen als u een probleem ondervindt met Google Play. Als die stappen niet helpen, kunt u de onderstaande stappen proberen.

Controleer uw opslagruimte

Downloads en installaties van apps kunnen worden onderbroken als er te weinig opslagruimte op uw apparaat beschikbaar is. Uw apparaat heeft mogelijk weinig opslagruimte beschikbaar als u een melding heeft ontvangen over opslagruimte of als er minder dan 1 GB ruimte beschikbaar is wanneer u dit controleert.

Controleer uw dataverbinding

Zorg ervoor dat u een stabiele dataverbinding heeft. U kunt het beste verbinding maken met een wifi-netwerk. Als u geen toegang heeft tot wifi, zorg dan voor een stabiele mobiele dataverbinding. Probeer de download vervolgens opnieuw.

Controleer uw SD-kaart

SD-kaarten kunnen problemen veroorzaken als deze niet juist zijn ingesteld. Als uw apparaat over een SD-kaart beschikt, kunt u de SD-kaart verwijderen en vervolgens opnieuw plaatsen

Wis het cachegeheugen en de gegevens van Downloadbeheer

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Apps en meldingen
  3. Tik op Downloadbeheer. Als u deze optie niet ziet, tikt u op Alle apps bekijken of App-info.
  4. Open Google Play-services.
  5. Tik op Opslag en dan Cache wissen.
  6. Tik op Opslag wissen en dan OK.
  7. Open de Google Play Store en probeer de download opnieuw.

Wis het cachegeheugen en de gegevens van Google Play-services

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Apps en meldingen
  3. Tik op Downloadbeheer. Als u deze optie niet ziet, tikt u op Alle apps bekijken of App-info.
  4. Open Google Play-services.
  5. Tik op Opslag en dan Cache wissen.
  6. Tik op Opslag wissen en dan Alle gegevens wissen en dan OK
  7. Open de Google Play Store-app Google Play.
  8. Wacht vijf minuten en probeer de download vervolgens opnieuw.

Verwijder Play Store-updates en installeer deze opnieuw

1. Zorg dat u bent verbonden met een betrouwbaar wifi-netwerk.
  2. Open de app Instellingen Instellingen-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  3. Tik op Apps en meldingen.
  4. Tik op Google Play Store Google Play. Als u deze optie niet ziet, tikt u op Alle apps bekijken of App-info.
  5. Tik bovenaan het scherm op Meer Meer en dan Updates verwijderen
  6. Als u wordt gevraagd de Play Store-app terug te zetten op de fabrieksversie, tikt u op OK
  7. Open de Google Play Store en probeer de download opnieuw.

Controleer op Android-systeemupdates

Met een geüpdatet Android-systeem kunnen apps zoals Google Play naar behoren werken. Het kan per apparaat verschillen hoe u kunt controleren op updates. U kunt het volgende doen:
  1. Open de app Instellingen Instellingen-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Systeem en dan Geavanceerd en dan Systeemupdate
  3. Controleer of er een update beschikbaar is.

Opmerking: Als uw apparaat Android 2.2 of lager heeft, werkt Google Play mogelijk niet naar behoren. Neem contact op met de fabrikant van het apparaat voor hulp.

Verwijder uw Google-account van uw apparaat en voeg dit opnieuw toe

Hiermee wordt uw Google-account van uw apparaat verwijderd en vervolgens opnieuw toegevoegd.
Opmerking: Als u uw account verwijdert, wordt sommige informatie van uw apparaat verwijderd. Aan uw Google-account gelinkte informatie waarvan in de cloud een back-up is gemaakt, is nog steeds beschikbaar. Veel van de informatie verschijnt weer op uw apparaat nadat u het account weer heeft toegevoegd. Zorg ervoor dat u een back-up heeft gemaakt van belangrijke gegevens voordat u deze stappen doorloopt.

Verwijder eerst uw account:

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Accounts.
  3. Tik op het account dat u wilt verwijderen en dan Account verwijderen.
  4. Voer indien nodig het patroon, de pincode of het wachtwoord van uw apparaat in om de verwijdering van het account te voltooien.

Voeg het account vervolgens opnieuw toe:

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Accounts en dan Account toevoegen en dan Google.
  3. Volg de instructies op het scherm om uw account toe te voegen.
  4. Open de Google Play Store-app Google Play
  5. Tik op Menu Menu.
  6. Bekijk de naam en het e-mailadres van het gebruikte account bovenaan het scherm.
  7. Tik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en dan het account dat u wilt gebruiken.
  8. Probeer de download opnieuw.