Åtgärda problem med Android Instant Apps

Note: Android Instant Apps är för närvarande bara tillgänglig på vissa enheter.

På denna sida kan du hitta lösningar på problem med snabbappar. Om du har problem med en app som är installerad på enheten söker du efter hjälp genom att beskriva problemet i rutan högt upp på sidan där det står Sök i hjälpcentret för Google Play.

Ange vad problemet är

En snabbapp slutar att svara, kraschar eller läses inte in

Kontrollera internetanslutningen

Kontrollera att Wi-Fi- eller mobildataanslutningen är aktiv och fungerar. Ett enkelt sätt att göra detta är att söka på webben. Klicka på den här länken för att söka efter katter på Google. Om en sida med information om katter öppnas har problemet antagligen inget med anslutningen att göra.

Om sökningen inte fungerar kan det vara problem med anslutningen. Testa att åtgärda anslutningsproblemet.

Testa att läsa in appen igen

När du har bekräftat att internetanslutningen fungerar klickar du på länken igen och kontrollerar om snabbappen läses in ordentligt.

Använd en webbläsare i stället

Om appen inte fungerar trots att du har kontrollerat anslutningen och testat att läsa in appen igen kan du komma åt innehållet via en webbläsare (som Chrome eller Firefox):
  1. Kolla efter Instant Apps i statusfältet högst upp på skärmen.
  2. Visa aviseringar genom att svepa nedåt från skärmens överkant. Hitta aviseringen för Instant Apps.
  3. Tryck på nedåtpilen Nedåtpil bredvid Google Play-tjänster för Instant Apps.
  4. Tryck på Öppna webbplatsen
  5. Länken öppnas i webbläsaren.

Jag har problem med att betala för något i en snabbapp

Betalningen genomförs inte

Om det inte går att betala för något i en snabbapp testar du dessa lösningar på vanliga betalningsproblem

Jag vill använda en annan betalningsmetod

Alla betalningsalternativ är inte tillgängliga i Android Instant Apps. Om du vill använda en betalningsmetod som inte visas när du ska betala installerar du på appen på enheten eller använder webben i stället.

Jag vill se de senast använda snabbapparna

Så här visar du de senast använda snabbapparna:
  1. Öppna appen Inställningar Inställningar på enheten.
  2. Öppna Google Google Sökföljt avAndroid Instant Apps.
  3. Tryck på någon av apparna för att visa mer information om appen. De snabbappar du har använt visas även i listan över senast använda appar på mobilens översiktsmeny Översikt.

Jag vill ändra inställningarna för Instant Apps

Rensa data för en specifik snabbapp

Så här rensar du data för en snabbapp du har använt:

1. Öppna appen Inställningar Inställningar på enheten.
  2. Öppna Google Google Sökföljt avInstant Apps.
  3. Tryck på snabbappen du vill ändra inställningarna för.
  4. Tryck på Rensa appdata

Tips! Du kan även öppna kontosidan och hantera appar du har anslutit till ditt Google-konto. Tänk på att alla uppgifter du har delat med utvecklaren behandlas i enlighet med utvecklarens sekretesspolicy. Kontakta därför utvecklaren om du vill hantera dessa uppgifter.

Aktivera eller inaktivera Instant Apps

1. Öppna appen Inställningar Inställningar på enheten.
  2. Öppna Google Google Sökföljt avAndroid Instant Apps.
  3. Aktivera eller inaktivera snabbappar genom att flytta reglaget.