Problemen met Google Play Instant oplossen

Opmerking: Android Instant-apps zijn momenteel alleen op bepaalde apparaten beschikbaar.

Volg de onderstaande instructies om oplossingen te vinden voor problemen met instant-apps. Als je een probleem hebt met een app die op je apparaat is geïnstalleerd, beschrijf je het probleem in het vak bovenaan de pagina waarin 'Doorzoek Google Play Help' staat om naar supportartikelen te zoeken.

Selecteer het probleem dat je ondervindt

Ik wil de instellingen voor instant-apps wijzigen

Google Play Instant aan- of uitzetten

1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik op het profielicoon rechtsboven.
  3. Tik op Instellingen en dan Algemeen en dan Google Play Instant.
  4. Zet Google Play Instant aan of uit.

Gegevens voor een specifieke instant-app wissen

Je kunt de gegevens wissen voor een instant-app die je hebt gebruikt:

1. Open de app Instellingen Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen. Bovenaan zie je de apps staan die je kort geleden hebt geopend.
  3. Tik op de instant-app waarvoor je de instelling wilt wijzigen.
  4. Tik op App wissen.

Tip: Je kunt ook naar je accountpagina gaan om apps te beheren die je aan je Google-account hebt gekoppeld. Houd er rekening mee dat alle informatie die je met de ontwikkelaar deelt, onder het privacybeleid van de ontwikkelaar valt. Wil je deze informatie beheren, neem dan contact op met de ontwikkelaar.

Een instant-app loopt vast, crasht of wordt niet geladen

Controleer je internetverbinding

Check of er een actieve, werkende wifi- of mobiele internetverbinding beschikbaar is. Je kunt dit doen door op internet te zoeken. Klik op deze link om op Google te zoeken naar katten. Als je informatie over katten te zien krijgt, is er waarschijnlijk geen probleem met je internetverbinding.

Als die zoekopdracht niet werkt, is er mogelijk een probleem met de verbinding. Probeer de verbindingsproblemen op te lossen.

Probeer de app opnieuw te laden

Als je hebt vastgesteld dat je internetverbinding werkt, klik je nogmaals op de link om te zien of de instant-app correct wordt geladen.

Gebruik internet als alternatief

Als je de internetverbinding hebt gecontroleerd en de app opnieuw hebt geprobeerd te laden en dit nog steeds niet werkt, kun je de content gebruiken via een webbrowser (zoals Chrome of Firefox):

Ik kan niet voor iets betalen in een instant-app

Als je betaling niet lukt

Als je niet voor iets kunt betalen in een instant-app, probeer je deze oplossingen voor veelvoorkomende betalingsproblemen

Ik wil een andere betaalmethode/optie gebruiken

Mogelijk zijn niet alle betaalopties beschikbaar in Android Instant-apps. Als je een betaalmethode wilt gebruiken die niet wordt weergegeven wanneer je afrekent, installeer je de app op je apparaat of gebruik je internet.

Ik wil recent gebruikte instant-apps bekijken

Je kunt zien welke instant-apps je recent hebt gebruikt:
  1. Open de app Instellingen Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen. Bovenaan zie je de apps staan die je kort geleden hebt geopend.
  3. Tik op een app om meer informatie over de app te bekijken. Instant-apps die je hebt gebruikt, staan ook in de lijst met recente apps in het overzichtsmenu van je telefoon Overzicht.