Avslutt abonnementer, sett dem på pause eller endre dem på Google Play

Abonnementer på Google Play fornyes automatisk, med mindre du avslutter dem.

Sørg for at du er logget på Google-kontoen som har abonnementene dine.

Avslutt abonnementer i Google Play-appen

Abonnementet ditt avsluttes ikke av at du avinstallerer appen.

1. På Android-enheten din åpner du Google Play-butikken Google Play.
  2. Sjekk at du er logget på riktig Google-konto.
  3. Trykk på menyen Menyog så Abonnementer.
  4. Velg abonnementet du vil si opp.
  5. Trykk på Si opp abonnementet.
  6. Følg veiledningen.

Hvis du har et abonnement for en app som fjernes fra Google Play, blir abonnementet avsluttet opp for fremtidige perioder. Du får ikke refusjon for tidligere abonnementsperioder.

Dette skjer når du sier opp

Når du sier opp et abonnement, kan du fortsatte bruke det i perioden du har allerede har betalt for.

Hvis du for eksempel kjøper et årsabonnement til 100 kroner 1. januar og sier det opp 1. juli

• har du tilgang til abonnementet frem til 31. desember
  • belastes du ikke for et nytt årsabonnement 1. januar året etter

Start eller avslutt abonnementer på nytt

Hvis abonnementet ditt er avsluttet, men fortsatt er aktivt

Tips: Det kan hende at enkelte abonnementer ikke kan gjenopprettes.

1. På Android-enheten din åpner du Google Play-butikken Google Play.
  2. Sørg for at du er logget på riktig Google-konto.
  3. Trykk på menyen Meny og så Abonnementer.
  4. Trykk på abonnementet du vil abonnere på.
  5. Trykk på Abonner på nytt.
  6. Følg veiledningen.

Hvis abonnementet er avsluttet, men er utløpt

Hvis du har avsluttet abonnementet og abonnementstiden som var igjen, er utløpt, kan du konfigurere abonnementet på nytt.

Få refusjon for abonnementer

Du finner informasjon om refusjon for abonnementer på siden om retur og refusjoner på Google Play

Sett abonnementer på pause

For enkelte apper kan også du sette abonnementet ditt på pause. Når du setter et abonnement på pause, starter pausen når den inneværende faktureringsperioden er over.

1. På Android-enheten din åpner du Google Play-butikken Google Play.
  2. Sjekk at du er logget på riktig Google-konto.
  3. Trykk på menyen Menyog så Abonnementer.
  4. Velg abonnementet du vil sette på pause.
  5. Trykk på Administrer og så Sett betalinger på pause.
  6. Angi tidsperioden du vil sette betalinger på pause i.
  7. Trykk på Bekreft.

Gjenoppta betalinger for abonnementer som er satt på pause

Du kan når som helst gjenoppta abonnementet ditt.

1. På Android-enheten din åpner du Google Play-butikken Google Play.
  2. Sjekk at du er logget på riktig Google-konto.
  3. Trykk på menyen Menyog så Abonnementer.
  4. Velg abonnementet du vil starte igjen.
  5. Trykk på Administrer og så Gjenoppta.

Endre abonnementer

Sjekk abonnementene dine og de tilknyttede fornyelsesdatoene
  1. På Android-enheten din åpner du Google Play-butikken Google Play.
  2. Sjekk at du er logget på riktig Google-konto.
  3. Trykk på menyen Menyog så Abonnementer.
Endre betalingsmåten for et abonnement

Den samme betalingsmåten som du brukte til å kjøpe abonnementet, belastes når abonnementet fornyes. Fornyelser kan tre i kraft 24 timer før hver abonnementsperiode starter.

Sånn endrer eller oppdaterer du betalingsmåten:

1. På Android-enheten din åpner du Google Play-butikken Google Play.
  2. Sjekk at du er logget på riktig Google-konto.
  3. Trykk på menyen Menyog så Abonnementer.
  4. Finn abonnementet du vil endre.
  5. Du har følgende alternativer:
    • For aktive abonnementer trykker du på Administrer.
    • For å rette feil i betalingsmåten din, trykker du på Oppdater.
  6. Følg veiledningen for å oppdatere betalingsmåten.

Hvis betalingsmåten avvises eller ikke har nok saldo til å dekke kjøpet, kan abonnementet bli avsluttet. Legg til en alternativ betalingsmåte, eller konfigurer abonnementet ditt på nytt.