Si opp abonnementer, sett dem på pause eller endre dem på Google Play

Abonnementer på Google Play fornyes automatisk, med mindre du avslutter dem.

Sørg for at du er logget på Google-kontoen som har abonnementene dine.

Si opp abonnementer

Abonnementet ditt avsluttes ikke av at du avinstallerer den tilknyttede appen.

1. Åpne Google Play-butikken Google Play på Android-enheten din.
  2. Sjekk at du er logget på riktig Google-konto.
  3. Trykk på menyen Meny og så Abonnementer.
  4. Velg abonnementet du vil si opp.
  5. Trykk på Si opp abonnementet.
  6. Følg veiledningen.

Hvis du har et abonnement for en app som fjernes fra Google Play, blir det fremtidige abonnementet ditt sagt opp. De tidligere abonnementene dine refunderes ikke.

Dette skjer når du sier opp

Når du sier opp et abonnement, kan du fortsatte bruke det i perioden du har allerede har betalt for.

Hvis du for eksempel kjøper et årsabonnement til 100 kroner 1. januar og sier det opp 1. juli

• har du tilgang til abonnementet frem til 31. desember
  • belastes du ikke for et nytt årsabonnement i januar året etter

Gjenopprett abonnementer eller start abonnementer på nytt

Gjør dette hvis abonnementet er sagt opp, men fortsatt er aktivt

1. Åpne Google Play-butikken Google Play på Android-enheten din.
  2. Sjekk at du er logget på riktig Google-konto.
  3. Trykk på menyen Meny og så Abonnementer.
  4. Velg abonnementet du vil gjenopprette.
  5. Trykk på Gjenopprett.
  6. Følg veiledningen.

Merk: Det kan hende at enkelte abonnementer ikke kan gjenopprettes.

Gjør dette hvis abonnementet er sagt opp og utløpt

Hvis du har sagt opp abonnementet og abonnementstiden som var igjen, er utløpt, kan du konfigurere abonnementet på nytt.

Refusjon for abonnementer

Du finner informasjon om refusjon for abonnementer på siden om retur og refusjoner på Google Play

Sett abonnementer på pause

For enkelte apper kan også du sette abonnementet ditt på pause.

1. Åpne Google Play-butikken Google Play på Android-enheten din.
  2. Sjekk at du er logget på riktig Google-konto.
  3. Trykk på menyen Meny og så Abonnementer.
  4. Velg abonnementet du vil sette på pause.
  5. Trykk på Administrer og så Sett betalinger på pause.
  6. Angi tidsperioden du vil sette betalinger på pause i.
  7. Trykk på Bekreft.

Gjenoppta betalinger for abonnementer som er satt på pause

1. Åpne Google Play-butikken Google Play på Android-enheten din.
  2. Sjekk at du er logget på riktig Google-konto.
  3. Trykk på menyen Meny og så Abonnementer.
  4. Velg abonnementet du vil starte igjen.
  5. Trykk på Administrer og så Gjenoppta.

Endre abonnementer

Sjekk abonnementene dine og de tilknyttede fornyelsesdatoene
  1. Åpne Google Play-butikken Google Play på Android-enheten din.
  2. Sjekk at du er logget på riktig Google-konto.
  3. Trykk på menyen Meny og så Abonnementer.
Endre betalingsmåten for et abonnement

Den samme betalingsmåten som du brukte til å kjøpe abonnementet, belastes når abonnementet fornyes. Fornyelser kan tre i kraft 24 timer før hver abonnementsperiode starter.

Sånn endrer eller oppdaterer du betalingsmåten:

1. Åpne Google Play-butikken Google Play på Android-enheten din.
  2. Sjekk at du er logget på riktig Google-konto.
  3. Trykk på menyen Meny og så Abonnementer.
  4. Finn abonnementet du vil oppdatere.
  5. Du har to alternativer:
    • For aktive abonnementer trykker du på Administrer.
    • For å rette feil i betalingsmåten din, trykker du på Oppdater.
  6. Følg veiledningen for å oppdatere betalingsmåten.

Hvis betalingsmåten avvises eller ikke har nok saldo til å dekke kjøpet, kan abonnementet bli sagt opp. Legg til en alternativ betalingsmåte, eller konfigurer abonnementet på nytt.

Endre frekvensen for abonnementet ditt
  1. Åpne Google Play-butikken Google Play på Android-enheten din.
  2. Sjekk at du er logget på riktig Google-konto.
  3. Trykk på menyen Meny og så Abonnementer.
  4. Velg abonnementet.
  5. Trykk på Administrer og så Endre abonnementet.

Hvis du ikke ser «Endre abonnementet», kan det hende at det ikke går an å endre abonnementet for den aktuelle appen.