Een abonnement op Google Play opzeggen, onderbreken of wijzigen

Abonnementen op Google Play worden automatisch verlengd, tenzij u het abonnement opzegt.

Log in op het Google-account waaraan uw abonnementen zijn gekoppeld.

Een abonnement opzeggen

U kunt onze zelfhulpprocedure gebruiken om een abonnement op te zeggen.

Een abonnement opzeggen

Een abonnement opzeggen in de Google Play-app

Als u de app verwijdert, wordt uw abonnement niet opgezegd.

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Check of u bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Tik op Menu Menuen dan Abonnementen.
  4. Selecteer het abonnement dat u wilt opzeggen.
  5. Tik op Abonnement opzeggen.
  6. Volg de instructies.

Als u een abonnement heeft bij een app en de app uit Google Play wordt verwijderd, wordt uw toekomstige abonnement opgezegd. U ontvangt geen terugbetaling voor eerdere abonnementen.

Wat gebeurt er als u een abonnement opzegt?

Als u een abonnement opzegt, kunt u nog steeds gebruikmaken van het abonnement in de periode die u al heeft betaald.

Als u bijvoorbeeld op 1 januari een jaarabonnement heeft gekocht voor € 10 en op 1 juli uw abonnement opzegt, is het volgende van toepassing:

• U heeft tot 31 december toegang tot het abonnement.
  • Er wordt op 1 januari geen nieuw jaarabonnement van € 10 in rekening gebracht.

Een abonnement opnieuw starten of uzelf opnieuw abonneren

Als uw abonnement is opgezegd, maar nog steeds actief is

Tip: Op sommige abonnementen kunt u zich mogelijk niet opnieuw abonneren.

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Zorg dat u bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Tik op Menu Menu en dan Abonnementen.
  4. Tik op het abonnement waarop u zich opnieuw wilt abonneren.
  5. Tik op Opnieuw abonneren.
  6. Volg de instructies.

Als uw abonnement is opgezegd, maar is verlopen

Als u uw abonnement heeft opgezegd en de resterende tijd van uw abonnement is verlopen, stelt u uw abonnement opnieuw in.

Een terugbetaling ontvangen voor abonnementen

Zie retouren en teruggaven op Google Play voor meer informatie over teruggaven voor abonnementen.

Een abonnement onderbreken

Voor bepaalde apps kunt u uw abonnement ook onderbreken. Wanneer u uw abonnement onderbreekt, wordt het abonnement onderbroken aan het einde van uw huidige factureringsperiode.

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Check of u bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Tik op Menu Menu en dan Abonnementen.
  4. Selecteer het abonnement dat u wilt onderbreken.
  5. Tik op Beheren en dan Betalingen onderbreken.
  6. Geef aan in welke periode de betalingen moeten worden onderbroken.
  7. Tik op Bevestigen.

Betalingen voor een onderbroken abonnement opnieuw starten

U kunt uw abonnement op elk gewenst moment hervatten.

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Check of u bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Tik op Menu Menu en dan Abonnementen.
  4. Selecteer het abonnement dat u opnieuw wilt starten.
  5. Tik op Beheren en dan Hervatten.

Uw abonnementen wijzigen

Uw abonnementen en verlengingsdatums controleren
  1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Check of u bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Tik op Menu Menu en dan Abonnementen.
De betaalmethode voor een abonnement wijzigen

Als u uw abonnement verlengt, worden de kosten verrekend via dezelfde betaalmethode die u heeft gebruikt om het abonnement aan te schaffen. De verlenging kan 24 uur vóór het begin van elke abonnementsperiode plaatsvinden.

Als u de gebruikte betaalmethode wilt wijzigen of updaten:

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Check of u bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Tik op Menu Menu en dan Abonnementen.
  4. Zoek het abonnement dat u wilt updaten.
  5. Kies uit de volgende opties:
    • Tik op Beheren voor actieve abonnementen.
    • Tik op Updaten om uw betaalmethode aan te passen.
  6. Volg de instructies om uw betaalmethode te updaten.

Als uw betaalmethode wordt geweigerd of onvoldoende saldo heeft, wordt uw abonnement mogelijk opgezegd. Voeg een alternatieve betaalmethode toe of stel uw abonnement opnieuw in.