Een abonnement op Google Play opzeggen, onderbreken of wijzigen

Abonnementen op Google Play zijn voor onbepaalde tijd geldig en de kosten worden aan het begin van elke betaalcyclus in rekening gebracht volgens de voorwaarden van je abonnement (bijvoorbeeld wekelijks, jaarlijks of een andere periode), tenzij je het abonnement opzegt.

Log in op het Google-account waaraan je abonnementen zijn gekoppeld.

Een abonnement opzeggen

Je kunt onze zelfhulpprocedure gebruiken om een abonnement op te zeggen.

Een abonnement opzeggen

Een abonnement opzeggen in de Google Play-app

Belangrijk: Als je de app verwijdert, wordt je abonnement niet opgezegd.
  1. Ga op je Android-apparaat naar je abonnementen in Google Play.
  2. Selecteer het abonnement dat je wilt opzeggen.
  3. Tik op Abonnement opzeggen.
  4. Volg de instructies.
Tip: Als je een abonnement hebt bij een app en de app uit Google Play wordt verwijderd, wordt je toekomstige abonnement opgezegd. Je kunt geen terugbetaling krijgen voor je eerdere abonnementen, met een paar uitzonderingen zoals beschreven in dit artikel of in het teruggavebeleid van Google Play.

Wat gebeurt er als je een abonnement opzegt?

Als je een abonnement opzegt, kun je nog steeds gebruikmaken van het abonnement in de periode die je al hebt betaald.

Als je bijvoorbeeld op 1 januari een jaarabonnement hebt gekocht voor € 10 en op 1 juli je abonnement opzegt, is het volgende van toepassing:

• Je hebt tot 31 december toegang tot het abonnement.
  • Er wordt op 1 januari geen nieuw jaarabonnement van € 10 in rekening gebracht.
Wat er gebeurt nadat je Play Pass hebt opgezegd

Apps die je via Play Pass hebt geïnstalleerd (en de bijbehorende gegevens) blijven op je apparaat staan.

Voor content die je hebt verkregen via Play Pass:

• Bij betaalde apps wordt je gevraagd de app te kopen of je te abonneren op Play Pass.
  • In-app-aankopen worden verwijderd, maar kunnen wel afzonderlijk worden gekocht.
  • Je krijgt weer advertenties te zien in apps waarin ze waren verwijderd.
  • Als je je opnieuw aanmeldt voor Play Pass, krijg je al deze functionaliteit en content weer terug.

Wat gebeurt er nadat je een prepaid-abonnement hebt opgezegd?

Prepaid-abonnementen zijn van tijdelijke duur, dus je hoeft ze niet op te zeggen. Ze verlopen automatisch aan het einde van de factureringsperiode.

Als je prepaid-abonnement niet is gebruikt, kun je er een terugbetaling voor aanvragen. Meer informatie over terugbetalingen op Google Play

Zo zeg je een ongebruikt prepaid-abonnement op:

1. Ga op je Android-apparaat naar je abonnementen op Google Play.
  2. Selecteer het abonnement of het prepaid-abonnement dat je wilt opzeggen.
  3. Tik op Abonnement opzeggen.
  4. Volg de instructies op het scherm.

Wat gebeurt er als je de verlenging van een betalingsplan stopt?

Nadat de kosten voor een betalingsplan in rekening zijn gebracht via je betaalmethode, kun je eventuele resterende betalingen voor dat betalingsplan niet meer annuleren. Je kunt er wel voor kiezen om te voorkomen dat je betalingsplan automatisch wordt verlengd. Dit betekent dat er op de volgende verlengingsdatum van je abonnement (die je kunt bekijken in Abonnementen op Google Play of in je e-mailbevestiging) geen kosten in rekening worden gebracht. Tot die tijd houd je toegang tot je content. Als je de verlenging van je betalingsplan stopt, ben je nog steeds verantwoordelijk voor eventuele resterende betalingen voor je huidige betalingsplan. Google Play doet geen terugbetalingen, tenzij anders is vermeld in het Teruggavebeleid van Google Play.

Zie Abonneren op services of content voor meer informatie.

Je abonnementen beheren op Google Play

Een geannuleerd abonnement opnieuw starten of jezelf opnieuw abonneren
Belangrijk: Op sommige abonnementen kun je je misschien niet opnieuw abonneren. In dit geval moet je je abonnement opnieuw instellen.
  1. Ga op je Android-apparaat naar abonnementen op Google Play.
  2. Tik op Opnieuw abonneren voor het abonnement dat je opnieuw wilt starten.

Tip: Als je je abonnement niet kunt vinden, gebruik je een ander account. Je kunt proberen te schakelen tussen accounts.

Een terugbetaling ontvangen voor abonnementen
Bekijk meer informatie over terugbetalingen op Google Play voor details over terugbetalingen voor abonnementen, waaronder prepaid-abonnementen.
Een abonnement onderbreken

Voor bepaalde apps kun je je abonnement ook onderbreken. Als je een abonnement onderbreekt, wordt het onderbroken aan het einde van je huidige factureringsperiode.

1. Ga op je Android-apparaat naar abonnementen op Google Play.
  2. Selecteer het abonnement dat je wilt onderbreken.
  3. Tik op Beheren en dan Betalingen onderbreken.
  4. Geef aan in welke periode de betalingen moeten worden onderbroken.
  5. Tik op Bevestigen.
Betalingen voor een onderbroken abonnement opnieuw starten

Je kunt je abonnement op elk moment hervatten.

1. Ga op je Android-apparaat naar abonnementen op Google Play.
  2. Selecteer het abonnement dat je opnieuw wilt starten.
  3. Tik op Hervatten.
  4. Volg de instructies op het scherm.
De betaalmethode voor een abonnement wijzigen

Als je abonnement wordt verlengd, worden de kosten in rekening gebracht via dezelfde betaalmethode die je hebt gebruikt om het abonnement aan te schaffen. De verlenging kan 24 uur vóór het begin van elke abonnementsperiode plaatsvinden.

1. Ga op je Android-apparaat naar abonnementen op Google Play.
  2. Selecteer het abonnement dat je wilt updaten.
  3. Tik op Beheren en dan Updaten.
  4. Volg de instructies op het scherm om je betaalmethode te updaten.

Als je betaalmethode wordt geweigerd of onvoldoende saldo heeft, wordt je abonnement mogelijk opgezegd. Voeg een alternatieve betaalmethode toe of stel je abonnement opnieuw in.

Wisselen tussen doorlopende abonnementen en prepaid-abonnementen

Als de app-ontwikkelaars dit toestaan, kun je overstappen van een prepaid-abonnement naar een doorlopend abonnement of van een doorlopend naar een prepaid-abonnement.

Als je overstapt, worden betalingen onmiddellijk verwerkt. Eventuele resterende dagen voor actieve abonnementen worden aan het nieuwe abonnement toegevoegd.

Tip: Je kunt checken of je een doorlopend abonnement of een prepaid-abonnement hebt als je inlogt bij Abonnementen.

Zo wijzig je een prepaid-abonnement als dit is toegestaan door de ontwikkelaars:

1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Zorg dat je bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Zoek en open de app die aanbiedt om te upgraden van een prepaid-abonnement naar een doorlopend abonnement of te downgraden van een doorlopend naar een prepaid-abonnement.
  4. Tik op Abonnement beheren.
  5. Selecteer het nieuwe abonnement waarnaar je wilt overstappen.
  6. Selecteer een ondersteunde betaalmethode.
  7. Tik op Kopen of Abonneren.