Een abonnement op Google Play opzeggen, onderbreken of wijzigen

Abonnementen op Google Play worden automatisch verlengd, tenzij je het abonnement opzegt.

Log in op het Google-account waaraan je abonnementen zijn gekoppeld.

Een abonnement opzeggen

Je kunt onze zelfhulpprocedure gebruiken om een abonnement op te zeggen.

Een abonnement opzeggen

Een abonnement opzeggen in de Google Play-app

Als je de app verwijdert, wordt je abonnement niet opgezegd.

1. Open de Google Play Store-app Google Play op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Check of je bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Tik op Menu Menuen dan Abonnementen.
  4. Selecteer het abonnement dat je wilt opzeggen.
  5. Tik op Abonnement opzeggen.
  6. Volg de instructies.

Als je een abonnement hebt bij een app en de app uit Google Play wordt verwijderd, wordt je toekomstige abonnement opgezegd. Je ontvangt geen terugbetaling voor eerdere abonnementen.

Wat gebeurt er als je een abonnement opzegt?

Als je een abonnement opzegt, kun je nog steeds gebruikmaken van het abonnement in de periode die je al hebt betaald.

Als je bijvoorbeeld op 1 januari een jaarabonnement hebt gekocht voor € 10 en op 1 juli je abonnement opzegt, is het volgende van toepassing:

• Je hebt tot 31 december toegang tot het abonnement.
  • Er wordt op 1 januari geen nieuw jaarabonnement van € 10 in rekening gebracht.

Een abonnement opnieuw starten of uzelf opnieuw abonneren

Als je abonnement is opgezegd, maar nog steeds actief is

Tip: Op sommige abonnementen kun je je mogelijk niet opnieuw abonneren.

1. Open de Google Play Store-app Google Play op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Zorg dat je bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Tik op Menu Menu en dan Abonnementen.
  4. Tik op het abonnement waarop je je opnieuw wilt abonneren.
  5. Tik op Opnieuw abonneren.
  6. Volg de instructies.

Als je abonnement is opgezegd, maar verlopen is

Als je je abonnement hebt opgezegd en de resterende tijd van je abonnement verlopen is, stel je je abonnement opnieuw in.

Een terugbetaling ontvangen voor abonnementen

Zie retouren en teruggaven op Google Play voor meer informatie over teruggaven voor abonnementen.

Een abonnement onderbreken

Voor bepaalde apps kun je je abonnement ook onderbreken. Wanneer je je abonnement onderbreekt, wordt het abonnement onderbroken aan het einde van je huidige factureringsperiode.

1. Open de Google Play Store-app Google Play op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Check of je bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Tik op Menu Menu en dan Abonnementen.
  4. Selecteer het abonnement dat je wilt onderbreken.
  5. Tik op Beheren en dan Betalingen onderbreken.
  6. Geef aan in welke periode de betalingen moeten worden onderbroken.
  7. Tik op Bevestigen.

Betalingen voor een onderbroken abonnement opnieuw starten

Je kunt je abonnement op elk gewenst moment hervatten.

1. Open de Google Play Store-app Google Play op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Check of je bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Tik op Menu Menu en dan Abonnementen.
  4. Selecteer het abonnement dat je opnieuw wilt starten.
  5. Tik op Beheren en dan Hervatten.

Je abonnementen wijzigen

Je abonnementen en verlengingsdatums controleren
  1. Open de Google Play Store-app Google Play op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Check of je bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Tik op Menu Menu en dan Abonnementen.
De betaalmethode voor een abonnement wijzigen

Als je je abonnement verlengt, worden de kosten verrekend via dezelfde betaalmethode die je hebt gebruikt om het abonnement aan te schaffen. De verlenging kan 24 uur vóór het begin van elke abonnementsperiode plaatsvinden.

Als je de gebruikte betaalmethode wilt wijzigen of updaten:

1. Open de Google Play Store-app Google Play op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Check of je bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Tik op Menu Menu en dan Abonnementen.
  4. Zoek het abonnement dat je wilt updaten.
  5. Kies uit de volgende opties:
    • Tik op Beheren voor actieve abonnementen.
    • Tik op Updaten om je betaalmethode aan te passen.
  6. Volg de instructies om je betaalmethode te updaten.

Als je betaalmethode wordt geweigerd of onvoldoende saldo heeft, wordt je abonnement mogelijk opgezegd. Voeg een alternatieve betaalmethode toe of stel je abonnement opnieuw in.