Als voorzorgsmaatregel in het kader van COVID-19 werken we met een beperkt team van supportspecialisten. Bekijk de opties om contact op te nemen met een supportspecialist of raadpleeg het Helpcentrum

Een abonnement op Google Play opzeggen, onderbreken of wijzigen

Abonnementen op Google Play worden automatisch verlengd, tenzij je het abonnement opzegt.

Log in op het Google-account waaraan je abonnementen zijn gekoppeld.

Een abonnement opzeggen

Je kunt onze zelfhulpprocedure gebruiken om een abonnement op te zeggen.

Een abonnement opzeggen

Een abonnement opzeggen op play.google.com

Als je de app verwijdert, wordt je abonnement niet opgezegd.

1. Ga naar play.google.com.
  2. Check of je bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Klik links op Mijn abonnementen.
  4. Selecteer het abonnement dat je wilt opzeggen.
  5. Klik op Beheren en dan Abonnement opzeggen.
  6. Klik in de bevestigingspop-up op Ja.
Als je een abonnement hebt bij een app en de app uit Google Play wordt verwijderd, wordt je toekomstige abonnement opgezegd. Je ontvangt geen terugbetaling voor eerdere abonnementen.

Wat gebeurt er als je een abonnement opzegt?

Als je een abonnement opzegt, kun je nog steeds gebruikmaken van het abonnement in de periode die je al hebt betaald.

Als je bijvoorbeeld op 1 januari een jaarabonnement hebt gekocht voor € 10 en op 1 juli je abonnement opzegt, is het volgende van toepassing:

• Je hebt tot 31 december toegang tot het abonnement.
  • Er wordt op 1 januari geen nieuw jaarabonnement van € 10 in rekening gebracht.

Een abonnement opnieuw starten of uzelf opnieuw abonneren

Tip: Op sommige abonnementen kun je je mogelijk niet opnieuw abonneren.

Als je abonnement is opgezegd maar nog steeds actief is:

1. Ga op je computer naar play.google.com.
  2. Zorg dat je bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Klik links op Mijn abonnementen.
  4. Selecteer het abonnement waarop je je opnieuw wilt abonneren.
  5. Klik op Opnieuw abonneren.

Als je je abonnement hebt opgezegd en de resterende tijd van je abonnement verlopen is, stel je je abonnement opnieuw in.

Een terugbetaling ontvangen voor abonnementen

Zie retouren en teruggaven op Google Play voor meer informatie over teruggaven voor abonnementen.

Een abonnement onderbreken

Voor bepaalde apps kun je je abonnement ook onderbreken. Als je je abonnement onderbreekt, wordt het abonnement onderbroken aan het einde van de huidige factureringsperiode.

1. Ga naar play.google.com.
  2. Check of je bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Klik links op Mijn abonnementen.
  4. Selecteer het abonnement dat je wilt onderbreken.
  5. Klik op Beheren en dan Betalingen onderbreken.
  6. Selecteer de periode waarin je de betalingen wilt onderbreken.
  7. Klik op Bevestigen.

Betalingen voor een onderbroken abonnement opnieuw starten

Je kunt je abonnement op elk gewenst moment hervatten.

1. Ga naar play.google.com.
  2. Check of je bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Klik links op Mijn abonnementen.
  4. Selecteer het abonnement dat je opnieuw wilt starten.
  5. Klik op Beheren en dan Hervatten. Je abonnement wordt meteen opnieuw gestart.

Je abonnementen wijzigen

Je abonnementen en verlengingsdatums controleren

1. Ga naar play.google.com.
  2. Controleer of je bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Klik links op Mijn abonnementen.
De betaalmethode voor een abonnement wijzigen

Als je je abonnement verlengt, worden de kosten verrekend via dezelfde betaalmethode die je hebt gebruikt om het abonnement aan te schaffen. De verlenging kan vierentwintig uur vóór het begin van elke abonnementsperiode plaatsvinden.

Je kunt de betaalmethode als volgt wijzigen:

Zo kun je de betaalmethode wijzigen:

1. Ga naar play.google.com.
  2. Check of je bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Klik links op Mijn abonnementen.
  4. Zoek het abonnement waarvoor je de betaalmethode wilt wijzigen.
  5. Klik op Beheren.
  6. Klik naast de betaalmethode op Updaten.

Belangrijk: Als je betaalmethode wordt geweigerd of onvoldoende saldo heeft, kan je abonnement worden opgezegd. Als dit gebeurt, moet je je abonnement opnieuw instellen.