Als voorzorgsmaatregel in het kader van COVID-19 werken we met een beperkt team van supportspecialisten. Bekijk de opties om contact op te nemen met een supportspecialist of raadpleeg het Helpcentrum

Een abonnement op Google Play opzeggen, onderbreken of wijzigen

Abonnementen op Google Play worden automatisch verlengd, tenzij je het abonnement opzegt.

Log in op het Google-account waaraan je abonnementen zijn gekoppeld.

Een abonnement opzeggen

Je kunt onze zelfhulpprocedure gebruiken om een abonnement op te zeggen.

Een abonnement opzeggen

Je abonnementen beheren op Google Play

Een abonnement opzeggen in de Google Play-app
Belangrijk: Als je de app verwijdert, wordt je abonnement niet opgezegd.
  1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Betalingen en abonnementen en dan Abonnementen.
  4. Selecteer het abonnement dat je wilt opzeggen.
  5. Tik op Abonnement opzeggen.
  6. Volg de instructies.
Tip: Als je een abonnement hebt bij een app en de app uit Google Play wordt verwijderd, wordt je toekomstige abonnement opgezegd. Je krijgt geen terugbetaling voor eerdere abonnementen.
Een abonnement opnieuw starten of uzelf opnieuw abonneren

Als je abonnement is opgezegd, maar nog steeds actief is

1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Betalingen en abonnementen en dan Abonnementen.
  4. Selecteer het abonnement dat je opnieuw wilt starten.
  5. Tik op Opnieuw abonneren.
  6. Volg de instructies.

Als je abonnement is opgezegd, maar verlopen is

Als je je abonnement hebt opgezegd en de resterende tijd van je abonnement verlopen is, stel je je abonnement opnieuw in.

Tip: Op sommige abonnementen kun je je mogelijk niet opnieuw abonneren.
Een terugbetaling ontvangen voor abonnementen
Bekijk de pagina over retourzendingen en terugbetalingen op Google Play voor meer informatie over terugbetalingen voor abonnementen.
Een abonnement onderbreken

Voor bepaalde apps kun je je abonnement ook onderbreken. Als je je abonnement onderbreekt, wordt het abonnement onderbroken aan het einde van je huidige factureringsperiode.

1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Betalingen en abonnementen en dan Abonnementen.
  4. Selecteer het abonnement dat je wilt onderbreken.
  5. Tik op Beheren en dan Betalingen onderbreken.
  6. Geef aan in welke periode de betalingen moeten worden onderbroken.
  7. Tik op Bevestigen.
Betalingen voor een onderbroken abonnement opnieuw starten

Je kunt je abonnement op elk moment hervatten.

1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Betalingen en abonnementen en dan Abonnementen.
  4. Selecteer het abonnement dat je opnieuw wilt starten.
  5. Tik op Opnieuw abonneren.
  6. Volg de instructies.
De betaalmethode voor een abonnement wijzigen

Als je je abonnement verlengt, worden de kosten verrekend via dezelfde betaalmethode die je hebt gebruikt om het abonnement aan te schaffen. De verlenging kan 24 uur vóór het begin van elke abonnementsperiode plaatsvinden.

Als je de gebruikte betaalmethode wilt wijzigen of updaten:

1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Betalingen en abonnementen en dan Abonnementen.
  4. Selecteer het abonnement dat je wilt updaten.
  5. Tik op Beheren en dan Updaten.
  6. Volg de instructies om je betaalmethode te updaten.

Als je betaalmethode wordt geweigerd of onvoldoende saldo heeft, wordt je abonnement misschien opgezegd. Voeg een alternatieve betaalmethode toe of stel je abonnement opnieuw in.

Je abonnementen en verlengingsdatums controleren

1. Ga naar je abonnementen.
    • Op een Android-apparaat:
      1. Open de Google Play-app Google Play.
      2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
      3. Tik op Betalingen en abonnementen en dan Abonnementen.
  2. Check onder Abonnementen de lijst met abonnementen op verlopen abonnementen of abonnementen met geweigerde betaalmethoden.

Wat gebeurt er als u een abonnement opzegt?

Als u een abonnement opzegt, kunt u het abonnement nog gebruiken gedurende de periode die u al heeft betaald.

Als u bijvoorbeeld op 1 januari een jaarabonnement heeft gekocht voor € 10 en op 1 juli uw abonnement opzegt, is het volgende van toepassing:

• U heeft tot 31 december toegang tot het abonnement.
  • Er wordt op 1 januari geen nieuw jaarabonnement van € 10 in rekening gebracht.
  • U raakt de toegang kwijt tot betaalde apps en games, in-app-aankopen en functionaliteit zonder advertenties die beschikbaar zijn via uw abonnement.
Wat er gebeurt nadat je Play Pass hebt opgezegd

Apps die je via Play Pass hebt geïnstalleerd (en de bijbehorende gegevens) blijven op je apparaat staan.

Voor content die je hebt verkregen via Play Pass:

• Bij betaalde apps wordt je gevraagd de app te kopen of je te abonneren op Play Pass.
  • In-app-aankopen worden verwijderd, maar kunnen wel afzonderlijk worden gekocht.
  • Je krijgt weer advertenties te zien in apps waarin ze waren verwijderd.
  • Als je je opnieuw aanmeldt voor Play Pass, krijg je al deze functionaliteit en content weer terug.