Een abonnement op Google Play opzeggen, onderbreken of wijzigen

Abonnementen op Google Play worden automatisch verlengd, tenzij u het abonnement opzegt.

Log in op het Google-account waaraan uw abonnementen zijn gekoppeld.

Een abonnement opzeggen

U kunt onze zelfhulpprocedure gebruiken om een abonnement op te zeggen.

Een abonnement opzeggen

Een abonnement opzeggen op play.google.com

Als u de app verwijdert, wordt uw abonnement niet opgezegd.

1. Ga naar play.google.com.
  2. Check of u bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Klik links op Mijn abonnementen.
  4. Selecteer het abonnement dat u wilt opzeggen.
  5. Klik op Beheren en dan Abonnement opzeggen.
  6. Klik op Weet je zeker dat je wilt opzeggen? om de opzegging te bevestigen.
Als u een abonnement heeft bij een app en de app uit Google Play wordt verwijderd, wordt uw toekomstige abonnement opgezegd. U ontvangt geen terugbetaling voor eerdere abonnementen.

Wat gebeurt er als u een abonnement opzegt?

Als u een abonnement opzegt, kunt u nog steeds gebruikmaken van het abonnement in de periode die u al heeft betaald.

Als u bijvoorbeeld op 1 januari een jaarabonnement heeft gekocht voor € 10 en op 1 juli uw abonnement opzegt, is het volgende van toepassing:

• U heeft tot 31 december toegang tot het abonnement.
  • Er wordt op 1 januari geen nieuw jaarabonnement van € 10 in rekening gebracht.

Een abonnement opnieuw starten of uzelf opnieuw abonneren

Tip: Op sommige abonnementen kunt u zich mogelijk niet opnieuw abonneren.

Als uw abonnement is opgezegd maar nog steeds actief is:

1. Ga op uw computer naar play.google.com.
  2. Zorg dat u bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Klik links op Mijn abonnementen.
  4. Selecteer het abonnement waarop u zich opnieuw wilt abonneren.
  5. Klik op Opnieuw abonneren.

Als u uw abonnement heeft opgezegd en de resterende tijd van uw abonnement is verlopen, stelt u uw abonnement opnieuw in.

Een terugbetaling ontvangen voor abonnementen

Zie retouren en teruggaven op Google Play voor meer informatie over teruggaven voor abonnementen.

Een abonnement onderbreken

Voor bepaalde apps kunt u uw abonnement ook onderbreken. Als u uw abonnement onderbreekt, wordt het abonnement onderbroken aan het einde van de huidige factureringsperiode.

1. Ga naar play.google.com.
  2. Check of u bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Klik links op Mijn abonnementen.
  4. Selecteer het abonnement dat u wilt onderbreken.
  5. Klik op Beheren en dan Betalingen onderbreken.
  6. Selecteer de periode waarin u betalingen wilt onderbreken.
  7. Klik op Bevestigen.

Betalingen voor een onderbroken abonnement opnieuw starten

U kunt uw abonnement op elk gewenst moment hervatten.

1. Ga naar play.google.com.
  2. Check of u bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Klik links op Mijn abonnementen.
  4. Selecteer het abonnement dat u opnieuw wilt starten.
  5. Klik op Beheren en dan Hervatten. Uw abonnement wordt meteen opnieuw gestart.

Uw abonnementen wijzigen

Uw abonnementen en verlengingsdatums controleren

1. Ga naar play.google.com.
  2. Controleer of u bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Klik links op Mijn abonnementen.
De betaalmethode voor een abonnement wijzigen

Als u uw abonnement verlengt, worden de kosten verrekend via dezelfde betaalmethode die u heeft gebruikt om het abonnement aan te schaffen. De verlenging kan vierentwintig uur vóór het begin van elke abonnementsperiode plaatsvinden.

U kunt de betaalmethode als volgt wijzigen:

1. Ga naar play.google.com.
  2. Check of u bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Klik links op Mijn abonnementen.
  4. Zoek het abonnement waarvoor u de betaalmethode wilt wijzigen.
  5. Klik op Beheren.
  6. Klik naast de betaalmethode op Updaten.

Belangrijk: Als uw betaalmethode wordt geweigerd of onvoldoende saldo heeft, kan uw abonnement worden opgezegd. Als dit gebeurt, moet u uw abonnement opnieuw instellen.