Så här lägger du till, tar bort eller redigerar betalningsmetoden för Google Play

Så här lägger du till, redigerar eller tar bort de betalningsmetoder du använder när du handlar på Google Play.

Felsök problem med betalningmetoder

I artikeln om godkända betalningsmetoder finns mer information om tillgängliga betalningsmetoder (till exempel kreditkort, direktdebitering via operatören, PayPal eller saldo i Google Play). Läs mer om att lösa betalningsproblem i kontot om du stöter på problem.

Så här lägger du till en betalningsmetod i Google Play-kontot

1. Öppna dina betalningsmetoder i Google Play på Android-telefonen.
  2. Tryck på Lägg till en betalningsmetod.
  3. Välj den betalningsmetod du vill lägga till.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.
Obs! Om du använder Google Pay som betalningsmetod i Indien måste du uppdatera ditt UPI-id (Unified Payment Interface).

Lägga till en extra betalningsmetod för prenumerationer på Google Play

Du kan undvika fördröjningar i en prenumeration genom att lägga till en extra betalningsmetod för den prenumerationen i Google Play-kontot. Om den primära betalningsmetoden inte fungerar debiteras den extra betalningsmetoden. Du kan ta bort en extra betalningsmetod när du vill.

1. Öppna prenumerationer på Google Play på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Välj prenumerationen det gäller.
  3. Tryck på Extra betalningsmetod följt av Konfigurera.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.

Så här tar du bort en betalningsmetod från Google Play-kontot

Du kan ta bort ett kreditkort, bankkort eller en annan betalningsmetod från Google Play-kontot.

1. Öppna betalningsmetoder på Google Play på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Inställningar följt av Betalningsinställningar.
  3. Logga in på Google Pay om du uppmanas till det.
  4. Tryck på Ta bort under betalningsmetoden du vill ta bort följt av Ta bort.

Så här redigerar du en betalningsmetod

1. Öppna betalningsmetoder på Google Play på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Fler betalningsinställningar Inställningar.
  3. Logga in på Google Pay om du uppmanas till det.
  4. Tryck på Redigera under den betalningsmetod du vill redigera.
  5. Gör ändringarna.
  6. Tryck på Uppdatera.

Så här ändrar du betalningsmetod när du handlar

1. Öppna Google Play Butik Google Play på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Öppna informationssidan för ett objekt som kostar pengar.
  3. Tryck på priset och granska appens behörigheter.
  4. Tryck på nedåtpilen Nedåtpil under appnamnet följt av Betalningsmetoder.
  5. Välj en av betalningsmetoderna eller lägg till en ny.
  6. Slutför köpet.

Obs! Betalningsmetoder som du lägger till i samband med att du handlar sparas i kontot.

Ändra betalningsmetod på Android TV
  1. Öppna Google Play Butik Google Play på Android TV-enheten.
  2. Öppna informationssidan för ett objekt som kostar pengar.
  3. Välj varans pris följt av Betalningsmetoder.
  4. Välj en av betalningsmetoderna.
  5. Slutför köpet.

Obs! Betalningsmetoder som du lägger till i samband med att du handlar sparas i kontot.