Lägga till, ta bort eller redigera betalningsmetod

Så här lägger du till, redigerar eller tar bort de betalningsmetoder du använder när du handlar på Google Play.

I artikeln om godkända betalningsmetoder finns mer information om tillgängliga betalningsmetoder (till exempel kreditkort, debitering via operatören, PayPal eller saldo i Google Play). Åtgärda eventuella betalningsproblem i kontot

Lägga till en betalningsmetod

1. Öppna appen Google Play Butik Google Play på en telefon eller surfplatta med Android.

2. Tryck på menyn Meny följt av Betalningsmetoder.
  3. Välj önskad betalningsmetod under Lägg till betalningsmetod.
  4. Följ anvisningarna.
  5. Den nya betalningsmetoden läggs till i Google-kontot.

Obs! Om du använder Google Pay som betalningsmetod i Indien måste du uppdatera ditt UPI-id.

Lägga till en extra betalningsmetod för en prenumeration

Du kan undvika avbrott i en prenumeration genom att lägga till en extra betalningsmetod för den prenumerationen i Google Play-kontot. Om den primära betalningsmetoden slutar fungera debiteras den extra betalningsmetoden. Du kan ta bort en extra betalningsmetod när du vill.

1. Öppna appen Google Play Butik Google Play på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Prenumerationer.
  3. Tryck på Hantera bredvid prenumerationen.
  4. Tryck på Extra betalningsmetod.
  5. Välj en betalningsmetod att lägga till under Övriga alternativ.
  6. Följ anvisningarna.

Ta bort en betalningsmetod

1. Öppna appen Google Play Butik Google Play på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Betalningsmetoder följt av Fler betalningsinställn.
  3. Logga in på pay.google.com om du uppmanas till det.
  4. Tryck på Ta bort under betalningsmetoden som ska tas bort följt av Ta bort.

Betalningsmetoden tas bort från Google-kontot.

Redigera en betalningsmetod

1. Öppna appen Google Play Butik Google Play på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Betalningsmetoder följt av Fler betalningsinställn.
  3. Logga in på pay.google.com om du uppmanas till det.
  4. Tryck på Redigera under betalningsmetoden du vill ändra.
  5. Gör ändringarna.
  6. Tryck på Uppdatera.

Ändra betalningsmetod när du handlar

1. Öppna appen Google Play Butik Google Play på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Öppna informationssidan för ett objekt som kostar pengar.
  3. Tryck på priset och granska appens behörigheter.
  4. Tryck på nedåtpilen Nedåtpil under appnamnet följt av Betalningsmetoder.
  5. Välj en av betalningsmetoderna eller lägg till en ny.
  6. Slutför köpet.

Obs! Betalningsmetoder som du lägger till i samband med att du handlar sparas i kontot.

Ändra betalningsmetod på Android TV
  1. Öppna appen Google Play Butik Google Play på Android TV-enheten.
  2. Öppna informationssidan för ett objekt som kostar pengar.
  3. Välj varans pris följt av Betalningsmetoder.
  4. Välj en av betalningsmetoderna.
  5. Slutför köpet.

Obs! Betalningsmetoder som du lägger till i samband med att du handlar sparas i kontot.