Lösa betalningsproblem i kontot

Om du försöker köpa något på Google Play men betalningen avvisas eller inte går igenom testar du stegen nedan.  Om de här stegen inte hjälper kan du försöka åtgärda problem med betalningen här.

Om det uppstår problem med något du har köpt, eller om du har en fråga om det, läser du om problem med köp i appar eller om hur du returnerar köp på Google Play och får pengarna tillbaka.

Testa en annan betalningsmetod

Om det blir problem med en betalningsmetod kan du försöka betala med en annan.

1. Öppna appen Google Play Butik Google Play på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Återgå till varan du ville köpa och tryck på priset.
  3. Tryck på nedåtpilen Nedåtpil bredvid den nuvarande betalningsmetoden och sedan Betalningsmetoder.
  4. Välj en annan betalningsmetod eller lägg till en ny.
  5. Slutför köpet genom att följa instruktionerna på skärmen.

Åtgärda problem med kredit- och bankkort

Om något av följande felmeddelanden visas kan det vara problem med kredit- eller bankkortet:

• Det gick inte att bearbeta betalningen: saldot på kortet är för lågt
  • Det gick inte att slutföra transaktionen. Använd en annan betalningsmetod
  • Transaktionen kan inte slutföras
  • Det gick inte att slutföra transaktionen: kortet har upphört att gälla
  • Rätta kortuppgifterna eller testa med ett annat kort

Testa om följande åtgärder hjälper:

Kontrollera att kort- och adressuppgifterna är aktuella

Kreditkort som har upphört eller gamla faktureringsadresser är vanliga orsaker till att betalningar inte fungerar ordentligt. Du uppdaterar dessa uppgifter via Google Payments:

Ta bort eller uppdatera kort som har upphört att gälla

Betalningar avvisas om kortet har upphört att gälla. Så här uppdaterar du kort som har upphört att gälla:

1. Logga in på https://pay.google.com med ditt Google-konto.
  2. Hitta betalningsmetoden du försöker använda för köpet.
  3. Kontrollera utgångsdatumen för de angivna betalningsmetoderna.
  4. Ta bort eller uppdatera betalningsmetoder som har upphört att gälla.

Kontrollera att kortadressen matchar adressen i Google Payments

Om kreditkortet är registrerat på en annan adress kan betalningarna avvisas. Kontrollera att postnumret överensstämmer med din aktuella adress.

1. Logga in på https://pay.google.com med ditt Google-konto.
  2. Hitta betalningsmetoden du försöker använda för köpet.
  3. Klicka på Redigera
  4. Kontrollera att adressen som visas matchar kortets faktureringsadress.
  5. Uppdatera adressen om det behövs.

Försök sedan genomföra köpet igen.

Skicka ytterligare uppgifter som efterfrågas

Om felmeddelandet följs av anvisningar om att skicka ytterligare uppgifter till Google måste du skicka in dem. Annars går det inte att slutföra transaktionen.

Kontrollera att det finns tillräckligt mycket pengar på kontot

Ibland avvisas en transaktion därför att pengarna på kontot inte räcker. Kolla saldot så att det räcker till det du vill köpa.

Kontakta banken eller kortutfärdaren

Kortet kan ha begränsningar som gör att transaktionen avvisas. Kontakta den som utfärdade kortet och se om de kan säga varför transaktionen avvisades.

Åtgärda fel med andra betalningsmetoder (direktdebitering via operatören, banktjänster online, saldo i Google Play, presentkort med mera)

Om det står att betalningen avvisades på grund av ett problem med kontot

Om ett meddelande av det här slaget visas kan det bero på att

• vi har upptäckt en misstänkt transaktion i din betalningsprofil
  • vi behöver mer information för att skydda ditt konto mot bedrägerier
  • vi behöver mer information enligt lagstiftningen inom EU (gäller endast kunder i Europa).

Det här kan du göra om problem av det här slaget uppstår:

1. Besök betalningscentret.
  2. Åtgärda eventuella fel som visas i betalningscentret eller komplettera med mer information om det står att du behöver göra det.
  3. Kontrollera att namn, adress och betalningsuppgifter är aktuella.
Om du försöker betala med direktdebitering via operatören (betala via räkningen till mobiloperatören)

Testa följande om det uppstår problem när du försöker använda direktdebitering via operatören:

• Kontrollera att du är ansluten till operatörens nätverk, antingen direkt eller via Wi-Fi.
  • Kontrollera att du har lagt till direktdebitering via operatören som betalningsmetod.
  • Kontrollera att du använder den lokala valutan.

Om det fortfarande inte fungerar kontaktar du mobiloperatören.

Om en betalningsmetod inte går att lägga till eller om du får problem med en annan betalningsmetod

Om det blir problem med en annan betalningsmetod besöker du Google Payments och åtgärdar saken där.

1. Logga in på https://pay.google.com med ditt Google-konto.
  2. Titta efter aviseringar eller meddelanden om att det saknas information och ange uppgifterna som saknas.
  3. Kontrollera att adressen är aktuell.
  4. Kontrollera att betalningsmetoderna som visas är de som du vill använda.
Om en betalningsmetod är nedtonad
Om en betalningsmetod är nedtonad när du handlar på Google Play är inte den betalningsmetoden giltig för just det köpet. Slutför köpet med en annan betalningsmetod.

Om du använder enheter med dubbla SIM-kort

Kontrollera att rätt SIM-kort sitter på plats 1 och ta ur SIM-kort som eventuellt sitter på plats 2.