Så här lägger du till, tar bort eller redigerar betalningsmetoden för Google Play

Så här lägger du till, redigerar eller tar bort de betalningsmetoder du använder när du handlar på Google Play.

Felsök problem med betalningmetoder

I artikeln om godkända betalningsmetoder finns mer information om tillgängliga betalningsmetoder (till exempel kreditkort, direktdebitering via operatören, PayPal eller saldo i Google Play). Läs mer om att lösa betalningsproblem i kontot om du stöter på problem.

Obs! Om du använder en Chromebook som appen Google Play Butik har aktiverats på kan du även följa anvisningarna på fliken för Android ovan.

Så här lägger du till en betalningsmetod i Google Play-kontot

1. Öppna betalningsmetoder på Google Play på datorn.
  2. Klicka på Lägg till en betalningsmetod.
  3. Följ stegen på skärmen.
    • Den nya betalningsmetoden läggs till i Google-kontot.
Obs!

Så här tar du bort en betalningsmetod från Google Play-kontot

Du kan ta bort ett kreditkort, bankkort eller en annan betalningsmetod från Google Play-kontot.

1. Öppna betalningsmetoder på Google Play på datorn.
  2. Klicka på Redigera betalningsmetoder.
  3. Klicka på Ta bort under betalningsmetoden du vill ta bort följt av Ta bort.

Betalningsmetoden tas bort från Google-kontot.

Så här ändrar du betalningsmetoden för Google Play

1. Öppna play.google.com på datorn.
  2. Klicka på profilikonen uppe till höger.
  3. Välj Betalningar och prenumerationer följt av Betalningsmetoder följt av Redigera betalningsmetoder.
  4. Klicka på Redigera under den betalningsmetod du vill redigera.
  5. Gör ändringarna.
  6. Klicka på Uppdatera.

Redigera betalningsmetod

Betalningsmetoden uppdateras och du kan välja den när du handlar på Google Play.

Så här ändrar du betalningsmetod när du handlar

1. Öppna play.google.com på datorn.
  2. Öppna informationssidan för ett objekt som kostar pengar.
  3. Klicka på priset.
  4. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil bredvid den nuvarande betalningsmetoden.
  5. Välj en av betalningsmetoderna eller lägg till en ny.
  6. Slutför köpet genom att följa anvisningarna på skärmen.

Obs! Betalningsmetoder som du lägger till i samband med att du handlar sparas i kontot.