Lägga till, ta bort eller redigera betalningsmetod

Så här lägger du till, redigerar eller tar bort de betalningsmetoder du använder när du handlar på Google Play.

I artikeln om godkända betalningsmetoder finns mer information om tillgängliga betalningsmetoder (till exempel kreditkort, direktdebitering via operatören, PayPal eller saldo i Google Play). Läs mer om att lösa betalningsproblem i kontot om du stöter på problem.

Obs! Om du använder en Chromebook som appen Google Play Butik har aktiverats på kan du även följa anvisningarna på fliken för Android ovan.

Lägga till en betalningsmetod

1. Öppna ditt Google Play-konto på datorn.
  2. Klicka på Lägg till en betalningsmetod.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.
  4. Den nya betalningsmetoden läggs till i Google-kontot.

Obs!

Ta bort en betalningsmetod

1. Öppna ditt Google Play-konto på datorn.
  2. Klicka på Ändra betalningsmetoder. Ditt konto på pay.google.com öppnas.
  3. Klicka på Betalningsmetoder till vänster.
  4. Klicka på Ta bort under betalningsmetoden som ska tas bort följt av Ta bort.

Betalningsmetoden tas bort från Google-kontot.

Redigera en betalningsmetod

1. Öppna ditt Google Play-konto på datorn.
  2. Klicka på Ändra betalningsmetoder. Ditt konto på pay.google.com öppnas.
  3. Klicka på Betalningsmetoder till vänster.
  4. Klicka på Redigera under den betalningsmetod du vill redigera.
  5. Gör ändringarna och klicka på Uppdatera.

Betalningsmetoden uppdateras och du kan välja den när du handlar på Google Play.

Ändra betalningsmetod när du handlar

1. Besök Google Play Butik på datorn.
  2. Öppna informationssidan för ett objekt som kostar pengar.
  3. Klicka på priset.
  4. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil bredvid den nuvarande betalningsmetoden.
  5. Välj en av betalningsmetoderna eller lägg till en ny.
  6. Slutför köpet genom att följa anvisningarna på skärmen.

Obs! Betalningsmetoder som du lägger till i samband med att du handlar sparas i kontot.